23-06-08

Denderleeuw VLOOG (ballon) op 21 juni !

Denderleeuw vloog met ballons voor de tweede keer !

.

   denderleeuwvliegt.be

     ballons alvoor en ballons allachter...

.

Deze (afgelopen) ballonmeeting is ook vrij uniek omdat ze de enige is in de wereld die zo dicht bij een internationale luchthavan (Zaventem) wordt georganiseerd !


Zaterdag 21 juni was het dan weer zo ver want de middenstandsraad van Denderleeuw samen met diverse partners organiseerden voor de tweede keer een grote ballonmeeting.Spectakel dus...Vorig jaar was er wat tegenslag met het weer, wat tot gevolg had dat er geen ballons konden opstijgen.Maar deze keer waren de weergoden de ' luchtvaarders ' welgezind en blijkbaar hadden de ballonvaarders dat ook begrepen.Waren er een 20-tal aangekondigd wel...ik ben de tel kwijtgeraakt maar het waren en méér dan 35 !!! En zeker niet onbelangrijk,ook het grote aantal kijklustigen (toch een paar duizenden) die er een zomerse uitstap van maakten kregen waar voor hun geld...alhoewel...'t was wél gratis inkom! Van waar ze allemaal kwamen is mij onbekend.Feit is dat ik op een organisatie in Denderleeuw nog nooit (of toch zeer weinig ) zo veel volk bij mekaar heb gezien bij de ingeburgerde Schiptrekkers als op deze manifestatie.Ze stroomden toe en blemen maar komen van heinde en verre.Ook het feestterrein (locatie) werd dit jaar verlegd.Deze keer ging alles door op de voetbalterreinen van SK Welle in de Beukel.Op een overblijvend stukje groene gezonde natuur, vlak naast het actieterrein van ' Red De Kouter '.

.   

      Tijd voor warm te blazen
        

Nu in vogelvlucht is dat hier op precies op 300 meter van mijn deur en ik kan zonder moeite vanop de PC kamer (van waaruit ik ook deze bijdrage schrijf) de tijdelijke opstijgplaats van het geïnspireerde vliegveld duidelijk waarnemen.Tussenin niks dan groen en pure gezonde (overgebleven) natuur zonder een of anders stal, laat staan een huis (voor hoelang zal dat nog zal duren?).Nu moet ik er toch wel aan toevoegen dat er letterlijk twee EZELS tussenstaan.s' Nachts hoor ik wel eens hun (schot) balken bovenhalen...die brave zielen laten dan maar op deze manier hun bestaan opmerken.

.

.    S-TV ballon

      De warmeluchtballon van S-televisie was er ook bij.Of er rechtstreekse beelden waren?

Dus moest ik de deur niet uit ...maar een mens wil méér.Dus ging ik zelf eens de ballonlucht opsnuiven dat aangevuld werd met versgebakken frieten en hamburgers met worsten...Door de geur van die (gebrande) ajuin zou je voor wat minder honger krijgen ! Nu tijd genoeg want het gebeuren ging (maar) van start om 16 uur en duurde tot in de late uurtjes...lang dus nadat alle ballonvaarders terug voet gezet hadden aan wal...euh de grond.  

.

                       Ballonmeeting-affiche2008-WEB-RGB-klein

                  Buiten 'vliegen' was er nog van alles te beleven op de ballonkermis!

Onder die warmeluchtballons die het luchtruim kozen in Denderleeuw (Welle) waren ook een paar ' special shapes ' ballonnen te bewonderen in de vorm van een appelsien en zelfs een (rose) olifant om er maar twee van op te noemen.Al zag ik er ook met houtstoofjes én een heuse jumbojet.Bovendien waren er zelfs mini's (vrij uniek toch) die werkten via afstandsbediening ! Zelfs een paar (toevallige?) paramotors kwamen de opstijgende heteluchtballons een goede vaart toewensen...

              grootste ballin belgie 19 passagiers en 1 kapitein

                     De allergrootste ballon (!) van België was ook op de afspraak !

    Mand grootste ballon België (19 pasagiers) Denderleeuw -Welle 21-6-2008 SK Welle Ballonhappening

          De grootste (ballon) mand (!) van België met maar liefst 19 passagiers aan boord !

Bijna nog vergeten en vrij uniek.Ook de allergrootste warmeluchtballon van België was op de afspraak met een mand die voorzien is voor maar liefst 19 passagiers! En de mand zat (goed) vol bij het opstijgen kon ik zien...zaten er paar zwartvliegers in?

Wat de happening ook wat bijzonder maakte dit jaar was het feit dat er ook ruime aandacht werd geschonken aan randanimatie.Zo was er voor de allerkleinsten ook een clown (die was er al voor ikzelf aanwezig was...), een animator die ballonnen plooide in allerlei gekke toestanden en vormen.Bovendien konden de jongsten zich ook laten (kunst) sminken.Grote ballonnen voor de grote mensen en kleine ballonnen voor de (aller) kleinsten want er was ook een gratis ballonwedstrijd.

    Appelsien ballon met verwarmingsballon

            De appelsienenballon...goed gezien met de verwarmingsbron er net tegen?

Geen peperkoekenhuis van Hansje en Grietje maar wél van Vondelmolen peperkoek. Zij hadden een grote warmeluchtballon gestuurd naar Welle (Denderleeuw) waarin de kleinsten gratis mochten in rondwandelen ! Dat alles werd natuurlijk aangevuld met een gratis stukje ...peperkoek.Hoe kon het ook anders want van rondlopen en ravotten krijg je honger ! Vader en moeder, peter en meter aangevuld met nonkels en tantes, vrienden en kennissen...

    Rose ballon met oren

                    De rose olifantenballon...ook al zo'n vrij uniek stukje luchtballon !
  

Demonstraties werden ook gegeven door de reeds eerder opgenoemde mini-hete -warme luchtballonnen (al zag ik hier en daar toch wat opgeblazen gevoelens ook want het was warm en dorstig).Voetbalveld of niet, het werd tijdelijk omgebouwd tot vliegveld want er waren ook demontraties met miniatuur vliegtuigen (ook via afstandsbediening natuurlijk) en als toetje ook wat extra nostalgie van toen dank zij een ' static show ' van oude legervoertuigen.En ik kan u verklappen dat de uitgestoten geuren van die uitlaten...letterlijk stonken. Nu die hebben geen roetfilters, laat staan catalisatoren en geurdempers.Op één litertje brandstof stak het ook al niet en de (licht) blauwe uitstoten aangevuld met soms (donker) grijze uitstootwolken (zonder opklaringen) via de knaldempers en uitlaten en de niet metalisé-bruine militaire carrosseriekleur van die wagens... deedt het soldaat-miliciengevoel van vroeger bij menigen waarschijnlijk nog eens terugkomen.Wedden dat er bij vele heren (voor de dames was er geen dienstplicht) verhalen van vroeger naar boven gekomen zijn tussen pot(ten) en pint (en) !!! 

           Peperkoeken ballon

                                             De peperkoekenballon...

Moet het nog gezegd worden dat héél wat inwoners van Denderleeuw/Welle/Iddergem en aanpalende gemeenten konden meevliegen euh...meevaren aan een zeer schappelijke prijs?Nu vooraf inschrijven was een must.Ter plaatse inschrijven kon niet meer omdat alles uitverkocht was op voorhand...ZONDER BRANDSTOFTOESLAG !

Gezelligheid troef dus op het voetbalveld.Je kwam er nog eens vrienden van vroeger tegen,tijd voor wat babbels met oude bekenden,schoolkameraden...

.

     dm line

.

    DSCN3716

      Moeilijk om (goed) te fotograferen ze gaan snel die para-motors zeker laag bij de grond !

  Nog  meer foto's...(sterk) vergroten kan door te muisklikken (2X) op de foto's !

   Veel volk in Denderleeuw Welle op ballonmeeting 2Veel volk in Denderleeuw Welle op ballonmeeting 2 foto 2Veel volk in Denderleeuw welle op ballonmeeting 3
     

  

 appelsien voorkantjumbo ballonvan manen


 

  

 airdeckdm linepasse partout

 

 

 

 

 

 

      lucht 1lucht 2lucht 3

      

 

 

sfeer 1

sfeer 3

sfeer 2

 

 

 

 

 

 

 

We kijken al uit naar de volgende editie van volgend jaar !

pinkend sterretje Graag nog méér foto's zien? Klik op het sterretje en je kan een kijkje nemen in het fotoboek van Gentil Faingnaert met héél wat méér visuele indrukken! (aanrader)

pinkend sterretje Fotoboek van Denderleeuw Vliegt (klik op sterretje)

pinkend sterretje De S-televisie ballon haalde zelfs het nieuws bij RadioVisie (klik op sterretje) !

pinkend sterretje Meer info (de website) over Denderleeuw vliegt (klik op sterretje).

.

           TV Oost beelden

      TV Oost maakte ook een reportage dat uitgezonder werd, klik op de afbeelding hierboven.

       De rosen

     Net terug van een (grote) onderhoudsbeurt in Engeland, een primeur dus voor Denderleeuw

Tenslotte nog.

Wie zondagavond in de streek rond Aalst naar de lucht keek had niet gedronken, hij zag ECHT wel een roze olifant vliegen, men zegge het voort...

      Roze olifant vrij uniek en zeer opvallend in de lucht

      De Roze Ballon vrij uniek in Denderleeuw-Welle op 21-6-2008 Ballonhappening Denderleeuw


tijdsbalkje rood
                                                                                                                           

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.