31-05-08

Platenspeellijst Muziekmuseum van vandaag

Het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag 31 mei 2008

Elke zaterdagmiddag is er op Radio PROS (op 105.8 FM in de streek rond Aalst) het Muziekmuseum vanuit Denderhoutem.U kan natuurlijk wereldwijd ook luisteren via het internet (livestream).Uitzending (en afstemmen?) tussen 12 en 14 uur!

Wat je vandaag te horen krijgt lees je hieronder...

                               Radiomeubel van PROS

                   Muisklik op het radiomeubel en je zit meteen op de livestream (Winamp)

                    The Four Tops (Motown label)

                                   The Four Tops-Motown op zijn best !

                                     
Deel 1 tussen 12 en 13 uur

     1)The Four Tops-If I Where A Carpenter-1968
    
2)Diana Ross & The Supremes-Where Did Our Love Go-1964
     3)Aretha Franklin-Spanisch Harlem-1971

     4)Jumping Juwels-Wheels-1961
     5)The Champs-Tequilla-1958
     6)Billy Vaughn-Rag Mop-1961

     7)Marc Aryan-Dünya dönüyor-1967 (Turkse versie)
     8)ABBA-Fernando-1976 (Spaanse versie)
     9)Hervé Villard-Vuelve-1980 (Italiaanse versie)

   10)The Cats-Scarlet Ribbons-1969
   11)The Walker Brothers-Unchaned Melodie-1965
  
12)Brenda Lee-I'm Sorry-1960

   13)The Cues-Why-1958
   14)Michaël Cox-Teenage Love-1960
   15)Rolf Harris-Tie Me Kangaroo Down Sport-1963

   16)Junior Walker & The All Stars-How Sweet It Is-1972

      Soeure Sourire 1963

                       Soeur Sourire (Jeanine Deckers) met Dominique in 1963 !
  

                                      Deel 2 tussen 13 en 14 uur

     1)Suzy Quatro-If Can't Give Me Love-1978
     2)Mardy Gras-To Busy Thinking About My Baby-1971
     3)The Osmonds-Down By The Lazy River-1973

     4)Soeur Sourire-Dominique-1963
     5)Charles Aznavour-Les comediens-1963
     6)Jack Ary-Les tomates-1961

     7)Marilyn Monroe-I Wanna Be Loved By You-78RPM/1953/MGM
     8)Lenny Dee &  His D-men-Steppin'Out-78RPM/1951/Decca
     9)The Ames Brothers-Rag Mop-78RPM/1950/HMV

   10)Trini Lopez-America-1963
   11)Eydie Gormé-Blame It On The Bossa Nova-1963
   12)Lesley Gore-Judy's Turn To Cry-1963

   13)Gert Timmerman-Blume von Tahiti-1963
   14)Caterina Valente & Silvio Francesco-Honolullu Strandbikini-1961
   15)Petula Clark-Casanova Baciami-1961

   16)Neil Diamond-Cracklin'Rosie-1970

  pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk The Cats tijdens opname Scarlet Ribbons (1969)

  pinkend sterretje Klik op sterretje en geniet nog even van Trini Lopez en America (1963)

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-08

KPN en zijn MobielTV !

KPN MobielTV op de Samsung P960 TV en LG KB620

Misschien goed om weten in Vlaanderen...en misschien goed voor zij die het al kunnen gebruiken in Nederland.Of het goedkoop is? Of het succes heeft?...De tijd zal het uitwijzen !

            testbeeld op GSM !

De tussenstand is dus 0-1 (voordeel Nederland) en de antenne maakt bovendien een comeback op de mobiele telefoon. Was de ‘spriet’ op het toestel een jaar of tien geleden nodig om een zwak signaal te versterken, dit keer plukt hij nu de tv-beelden uit de lucht.

KPN lanceert als eerste telecom operator in Europa een grootschalig, speciaal netwerk voor televisie kijken op de mobiele telefoon. Het gaat om een zogeheten DVB-H netwerk, de nieuwe mobiele TV standaard voor Europa.

         samsung P960-4 114361c
          

MobielTV biedt 10 kanalen en een goede beeld- en geluidskwaliteit. Ook ondertitels zijn op het scherm te lezen. Vanaf donderdag 5 juni is deze nieuwe vorm van televisie kijken mogelijk. Iedereen kan dan op elk gewenst moment en vrijwel overal in Nederland televisie kijken op de daarvoor geschikte mobiele telefoons.

Onbeperkt kijken naar MobielTV van KPN gaat € 9,95 per maand kosten en wordt in eerste instantie geïntroduceerd met de Samsung P960 TV en de LG KB620. Ook hierbij heeft KPN gekozen voor de meest moderne en innovatieve technologie. Later dit jaar volgen meerdere toestellen van Samsung, Nokia en LG waarop MobielTV van KPN te zien zal zijn.

Mobiele televisie is tot nu toe alleen grootschalig gelanceerd in Azië (onder meer Korea). Digitenne Holding BV, de vergunninghouder voor digitale ethertelevisie en dochteronderneming van KPN heeft het netwerk opgebouwd. Digitenne maakt hiervoor gebruik van de DVB-H standaard, de Europese standaard voor mobiele televisie.

          gsm-nokia-n77-product

MobielTV biedt de volgende 10 kanalen: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons. Naast bekende en populaire programma’s die ook op de huiskamer TV te bekijken zijn, zullen omroepen met specifieke mobiele content komen. Zo wordt RTL 24 geïntroduceerd. Een speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender met het beste van de nieuws- en actualiteiten programma’s van RTL.


KPN lanceert MobielTV onder de campagne “wachten wordt leuk”. Onderzoek van bureau Motivaction in opdracht van MobielTV van KPN wijst namelijk uit dat Nederland juist op de gedwongen wachtmomenten stress ervaart en zoekt naar ontspanning tijdens het wachten. Driekwart van de Nederlanders ergert zich dagelijks aan momenten dat ze gedwongen ‘op pauze’ worden gezet.

Uit het onderzoek blijkt dat het vele wachten leidt tot ergernis (63%), ongeduld (60%) en zelfs tot stress (50%). In het snelle leven van nu vindt 60% van de Nederlanders wachten ook niet meer passen. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan niet te weten wat te doen tijdens het wachten en zoekt naar ontspanning. Tachtig procent van de respondenten ziet televisie, als ze thuis zijn, als beste middel voor pure ontspanning. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft zelfs aan zijn ergernissen los te kunnen laten door het kijken naar televisie. Met MobielTV van KPN kan heel Nederland tijdens (gedwongen) wachtmomenten ontspannen.

                 GSM_DVB-H

De onderzoeksgegevens komen voort uit een kwantitatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van MobielTV van KPN. Het onderzoek is verricht op basis van een voor Nederland representatieve steekproef van n=510, binnen de leeftijdsgroep 25-40 jaar en heeft plaats gevonden in mei 2008. Over dit onderzoek is een apart nieuwsbericht uitgegeven.

Bron: KPN via Broadband

Tenslotte...

KPN is in Nederland de enige die DVB-H diensten kan en mag aanbieden, aangezien ze tot 2017 het alleenrecht hebben over de verdeelde commerciele DVB-T/H licenties. Momenteel is het nog onduidelijk of /wanneer de regering de eventueel nog vrij te komen extra DVB-T/H frequenties zal verdelen. Nederland is zeker ook niet de eerste met DVB-H diensten in Europa.We kijken even over de grenzen heen. 

Italië had in 2006 al de primeur. Operator La 3 telt inmiddels ruim 600.000 DVB-H gebruikers, terwijl er aldaar ook concurrentie bestaat van Telecom Italia Mobile (TIM TV) en Vodafone. Verder is er nog Duitsland (Mobile 3.0 [MFD/NEVA Media]) ,Zwitserland (Swisscom) en Oostenrijk (TDF/Mediabroadcast) waar de afgelopen maand de operatoren bezig geweest zijn om DVB-H diensten op te starten. In Albanië (DigitAlb) bestaat sinds december 2006 ook al een DVB-H dienst.

Er is wel onduidelijk of er compatibiliteit bestaat in de gebruikte onderliggende technieken. Maar in Italië zijn de concurrenten onderling wel met dezelfde technieken actief en worden de diensten ook gebundeld verkocht en niet alleen als ‘optie’.Een initiatief dat we in ieder geval toch kunnen toejuichen.

Enige afwijking is er toch waar te nemen in Spanje waar men testen aan het doen is via ( weeral een andere techniek ! ) DVB-SH.

Persoonlijk vind ik het ook erg spijtig dat de fabrikanten geen gewone digitale FTA ontvanger hebben ingebouwd in deze toestellen voor ontvangst via DVB-T.Ben er zeker van dat met een minieme meerkost dit gerealiseerd kon worden.Dan kon je in bijna alle Europese landen de verschillende FTA (Free To Air) zenders gewoon meepikken gratis en voor niks.En dat zijn er al héél wat...Maar tja, dan heeft men geen abonnement(en) meer nodig natuurlijk.Maar ik vraag mij nu ook af wat je dan met zo'n GSM toestel kan doen als je in het buitenland bent en een abonnement hebt op KPN.Tot hiertoe is mij dat erg onduidelijk...Ik denk dat het beeld op zwart zal gaan maar...het abonnement zal wel gewoon doorlopen zeker?

Extra berichtje...gelezen op Deredactie.be

RTL 24 start met nieuws op gsm

RTL Nederland heeft zijn plannen voor RTL 24 ontvouwd. Vanaf 5 juni start de eerste speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender in Nederland met uitzenden.

                   logo-RTL24 mobiel

"RTL 24 biedt een rijke programmering met de informatieve programma's van RTL Nederland, zoals de uitzendingen van RTL Nieuws, RTLZ, Editie NL en RTL Boulevard, meldt een woordvoerster.

RTL 24 is te ontvangen via KPN DVB-H mobiel. Dat staat voor Digital Video Broadcasting-Handhelds en is een standaard voor digitale televisie bestemd voor mobiele dragers, zoals telefoons.

              Stiekem op het werk even wat nieuws meepikken!
            Even tussendoor op het werk bij het werkoverleg het nieuws even bekijken !

Via die standaard zijn alle programma's van RTL4 voortaan in zijn geheel te ontvangen.

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-08

Jean-Marie Pfaff met zijn Jean-Marie !

Jean-Marie Pfaff lanceert eigen glossy magazine
.
Jean-Marie doet het weer (wat extra). Na de tv-reeks, de strip en de biografie is er nu de glossy.
Trots als een gieter stelde El Sympatico gisteren het eerste nummer van Jean-Marie voor aan zijn collega-journalisten. Hoewel, collega’s: “Ik benader de mensen die ik interview niet als een journalist, maar als een vriend.”In Nederland hebben heel wat bekenden hun eigen ‘glossy’, zeg maar een luxueus tijdschrift.
.
                        Jean Marie
 
In Vlaanderen komt Goedele Liekens hiermee in september op de proppen, maar de primeur is voor Jean-Marie Pfaff.
“Het idee komt uit de koker van Erwin Asselman, de baas van uitgeverij Sportief Nederland, die ik onlangs ontmoette. Hij vond dat ik met mijn status recht had op een eigen blad.”
Pfaff heeft voor z’n eerste nummer meteen een resem topnamen kunnen strikken: Ruud Gullit, Herman Brusselmans, Sugar Jackson... Lange interviews met vrouwlief Carmen en dochter Kelly maken deze eersteling compleet. Wat meteen opvalt is dat Jean-Marie staat voor degelijke verhalen en interviews, met knappe foto’s en dito lay-out.
.
Wie sensatie en roddels verwacht is er aan voor de moeite. “Ik stond er op de geïnterviewde mensen geen dingen te ontlokken. Ik benader ze niet als journalist, maar als goede vriend. Ik laat de mens in z’n waarde en portretteer hem 100% eerlijk en puur.”
.
                        jeanmarie
.
Opmerkelijk is dat het blad nu al break-even draait, zelfs zonder één verkocht exemplaar. Dat komt door de vele relaties en sponsordeals van Jean-Marie. Elk verkocht exemplaar is winst. Het eerste nummer verschijnt op 30.000 stuks in Vlaanderen en 40.000 in Nederland.

‘Jean-Marie’ kost 5,95 euro en ligt vanaf vandaag in de winkel.(bron:gva via medialand).

 pinkend sterretje Klik sterretje en Jean-Marie stelt zijn Jean-Marie voor op Nederlandse TV !

 pinkend sterretje Klik op sterretje.' Pure Nostalgie ' met Jean-Marie in zijn beste Duits !

 pinkend sterretje Klik op sterretje en leer Duits met Jean-Marie !


tijdsbalkje rood

15:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Songfestival boeit Vlaming niet meer !

Songfestival boeit Vlaming niet meer !

Slechts 487.565 Vlamingen hebben vorige zaterdag de Rus Dima Bilan de finale van het Eurovisiesongfestival zien winnen op Eén. Dat is een historisch dieptepunt alzo stond het toch geschreven op de website van de VRT zelf, zeg maar Deredactie.

               ESCLogoBelgrade

Geen nieuws is goed nieuws en klein nieuws is soms ook eens mooi om plaatsen omdat het dan (iets) nieuws wordt.Maar of u zelf zal verwondert zijn? Ik betwijfel het zeer sterk...ook ik heb de laatste jaren mijn kat al gestuurd.Dit in tegenstelling tot vroeger (laat ons zeggen tot 1999).Of de eeuwwisseling er te veel aan was?

Het was in ieder geval het laagste kijkcijfer sinds 2001. Zelfs de special van De Rode Loper over het festival lokte dezelfde zaterdagavond meer kijkers (556.910).

Vorig jaar keken nog 607.679 Vlamingen naar het Songfestival, ondanks het feit dat de Waalse inzending Krazy Mess Groovers toen de finale ook niet haalde. Twee jaar geleden waren nog 1.026.000 mensen geïnteresseerd in een finale vanuit Athene zonder Kate Ryan.

       de overwinnaars Rusland

                                 Rusland ging met de eer lopen...


De "Eurosong"-preselecties op Eén, met gemiddeld 1 miljoen kijkers, zijn in Vlaanderen dus populairder dan het festival zelf.Nu dat is dan wél een pluspunt.Ken je daar eventueel vrede mee nemen?

 pinkend sterretje Klik op sterretje en beluiter/bekijk de winnaar, Rusland dus !

 pinkend sterretje Klik op sterretje (wie wil) en keer nog even terug naar zaterdagavond!

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

YouTube moet geld gaan opleveren!

 YouTube moet ( meer ? ) geld gaan opleveren

Google-opperhoofd Eric Schmidt heeft plannen om YouTube winstgevend te maken.Zo lezen we alvast op ZDNet. Daarvoor werkt het bedrijf aan nieuwe advertentiemogelijkheden die de videosite (meer?) geld moeten opbrengen.

               youtube

"We hebben nieuwe advertentieproducten die niet pre-roll of post-roll zijn", zegt Schmidt. Hiermee doelt hij op reclame voor of na een filmpje. De site heeft hier vorig jaar even mee geëxperimenteerd, maar dit kon op weinig bijval van gebruikers rekenen. "Bekijk het als reclame in de context van YouTube. Ze gebruiken de rest van de pagina op interessante manieren." Hoe die advertenties er concreet gaan uitzien, geeft de man echter nog niet prijs.

          youtube foto AFP

"Het is onze hoogste prioriteit", verklaarde Schmidt een tijdje geleden al over de commercialisering van YouTube. De zoekgigant heeft intussen veel bedrijven opgekocht, maar met een kostprijs van 1,65 miljard dollar (1,07 miljard euro) blijft de videosite de duurste aanwinst. Uiteraard een mooi pronkstuk, maar tot op heden nog steeds verliesgevend.

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-08

VRT krijgt HDTV...deze zomer !

Tour en Olympische Spelen in hoge definitie

Deze zomer zendt de VRT voor het eerst programma's uit in hoge definitie (HD). Dat kwamen we te weten via 'Deredactie'.De primeur is voor de Ronde van Frankrijk en de Olymische Spelen. Niet alles wat via het klassieke kanaal op Eén te zien zal zijn, wordt ook in hogedefinitie uitgezonden. In principe kunnen we het ook een beetje Sporza HD noemen...

.                         eigen creatie Sporza-HDTV

De programma's in hoge definitie worden uitgezonden via een apart signaal: Eén-HD. Wie van de hogere beeldkwaliteit van hogedefinitietelevisie wil genieten, moet beschikken over een abonnement voor digitale televisie en een HD-settopbox. Die settopbox is te koop bij de providers van digitale tv.

Ook moet de kijker een vlak scherm hebben, lcd of plasma, met het "HD-ready"-logo.

De ritverslagen van de Tour in juli en de wedstrijdverslagen van de Olympische Spelen in augustus worden ook op de klassieke manier uitgezonden op Eén.

Maar voor de Olympische Spelen bijvoorbeeld zijn niet alle beelden in HD-kwaliteit beschikbaar. Het aanbod op beide kanalen zal maar voor 75 procent gelijklopen.

Zo worden studioprogramma's niet uitgezonden op Eén-HD. "Op het hoge definitiekanaal kan de kijker terecht voor zuiver sportieve evenementen zonder omkadering", zegt de VRT.

Het is de bedoeling dat zowel Telenet, Belgacom als Indi Eén-HD aanbieden, maar de gesprekken daarover zijn nog niet afgerond.

De VRT zal in de toekomst meer en meer programma's gaan uitzenden in hoge definitie. Al de productiemiddelen en uitzendapparatuur die voortaan worden aangekocht, zijn geschikt om programma's te maken in hoge definitie.

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BBC online in LAGE kwaliteit...

BBC Radio 1 online alleen nog in lage kwaliteit
.
Online Radio luisteren is populair en meer stations verspreiden hun audio in een steeds hogere kwaliteit. Voorbeelden daarvan zijn de laatste tijd vooral Duitse publieke zenders zoals WDR en NDR. Luisteren naar het Nederlandse Classic FM doe je zelfs met 320 kbps audiostream.
De BBC gooit het dan weer over een andere boeg. De meeste radiozenders komen dan nog wel tot een min of meer aanvaardbare geluidskwaliteit maar veel verder dan gemiddeld 60 kbps komen de meeste zenders niet. Dat is vooral aan BBC Radio 1 te horen door hun vrij matige geluidskwaliteit via het internet. De BBC maakt overigens meestal gebruik van Realplayer.

Voor BBC Radio 1 wordt ook de Windows Media player ingezet maar opmerkelijk genoeg alleen voor luisteraars op de Britse eilanden. De geluidskwaliteit laat via Realplayer overigens te wensen over en dat is weer een kwestie van beperkte bandbreedte en het aantal te bedienen luisteraars.

Wie de zenders in hogere kwaliteit ruisvrij digitaal wil beluisteren kan natuurlijk gebruik maken van de ASTRA 2 (28,2° Oost) waar deze radiozenders allemaal gratis te ontvangen zijn. BBC Radio 1, 2, 3 en 4 bijvoorbeeld zenden uit met de zeer aantrekkelijke 192 kbps, wat CD kwaliteit evenaart.
© Satellite Magazine

Lees ook:

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-08

Radio 2 in Concert (Nederland) is online !

Radio 2 in Concert (Nederland) is online !
.
                                    LOGO-Radio2NL2008(210)
              
Radio 2 en het speciale themakanaal in Surround Sound, met alle informatie van de radiozender kon u al eerder kennismaken via RadioVisie.
' Radio 2 in Concert ' is dus de naam van het internetstation, dat non-stop live concertregistraties laat horen.
De testen zijn achter de rug en het station is nu definitief van start gegaan.De muziekkeuze is in ieder geval afgestemd op de doelgroep van Radio 2.
Surround Sound zou je in principe 3D-geluid kunnen noemen.Maar zelfs al is je PC of laptop niet voorzien van deze allernieuwste technische snufjes om deze sound te ontvangen, wel dan ligt de kwaliteit toch zeer hoor toch konden we zelf vaststellen en is het de moeite waart om te luisteren via de alledaagse igrediënten .
Maar indien gewenst dus kunnen luisteraars een concert via de radio (via het internet) beluisteren alsof ze zelf in de zaal zitten, aangezien het geluid is opgenomen op vijf of zes verschillende kanalen, in plaats van de bekende twee die we kennen van stereo-geluid (links en rechts). Surround Sound geeft dus een ruimtelijk geluidseffect, een techniek die met succes wordt toegepast bij thuisbioscopen.Prima alternatief hiervoor is eventueel het geluidskanaal van de PC (laptop) aansluiten op de TV installatie...
.
                           Radio 2 in concert 2

Volgens projectleider Hans Bakhuizen van de NPO moest het themakanaal begin april officieel de lucht ingaan.Maar het werd dus iets later konden we vaststellen.De testuitzendingen hebben nu toch plaats gemaakt voor regulière programma's., die kan je hier meteen beluisteren in het vrij unieke 384 kbps ! 

.

                          Technische gegevens Radio 2 in Concert Nederland

.                               Technische gegevens van de livestream.

Misschien nog goed om weten (en ook wel wat nostalgie) is dat er in de jaren ' 60 nog platen werden opgenomen/ uitgegeven die ingeblikt werden via Quadrofonie ( je moest gebruik maken dus van 4 luidsprekers). Het systeem stierf echter een zachte dood en bleef meestal beperkt tot wat proeven.Wist u ook dat er in Amerika zelfs proefuitzendingen waren via de (gewone) radio op FM?
.
.
.
                         Radio 2 in concert 3
                        pinkend sterretje  Klik op het sterretje en luister meteen mee !
.
tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

IDTV nog lang geen revolutie !

IDTV nog lang geen revolutie
.
Als interactieve digitale televisie de standaard wil worden, dan is er nog veel werk aan de winkel. Onderzoeksgroep Memori van de Katholieke Hogeschool Mechelen deed navraag naar de houding en verwachtingen van Vlaamse gezinnen rond IDTV. Zowel bij gebruikers als niet-gebruikers is het enthousiasme matig. Een wauwgevoel is er in geen geval.wij lazen alles voor u via ZDNet...
.
                        IDTV Belgacom

De populairste toepassing van interactieve digitale televisie is video op aanvraag. Iets wat ook niet-gebruikers aanspreekt. Van echte interactieve en innovatieve toepassingen is echter nog geen sprake. Dat komt volgens de onderzoekers pas zodra er meer toepassingen beschikbaar zijn.

Opmerkelijk is dat gebruikers niet opgezet zijn met de kinderziektes waar IDTV in de startfase mee kampte. Om die reden is het nodig dat de verschillende aanbieders hun technologie verder verfijnen. Memori vergelijkt het met computers. "In een pc-omgeving worden crashes tot op zekere hoogte aanvaard, in een televisieomgeving zijn ze gewoon onaanvaardbaar."

De hamvraag blijft natuurlijk wat de meerwaarde van interactieve digitale televisie is als u geen video op aanvraag wil, of zelf uw eigen dvd- of (heeft u er nog eentje?) videorecorder kunt programmeren. De antwoorden maken meteen de breuk tussen wie regelmatig met internet werkt en wie niet.

           IDTV Telenet

De laatste groep is enthousiast over de mogelijkheden, maar is nog bang voor het onbekende. Voor wie iets vlotter over het web surft, blijft de meerwaarde van de vernieuwde kijkkast echter nihil.

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-08

Pastoor zingt 'Promosong' !

Pastoor zingt promospotje in voor kerk

De pastoor van Oostwinkel, Beke en Ronsele heeft in 'Man bijt hond' een lied gelanceerd om meer gelovigen naar zijn kerk te lokken.

Nu vele jaren geleden (toen ikzelf nog in de lagere school zat) hadden we in Vlaanderen onze succesrijke zingende pater in Vlaanderen,we hadden Soeur Sourire in Wallonië en we hadden zelfs Raymond Van het Groenewoud die het ooit had in een van zijn songs dat begon met 'Beminde gelovigen'... In het dagblad De Standaard hebben ze er een episteltje over geschreven een tijdje geleden al.Wie het niet kon lezen leest het dus nu hier.Bovendien wie Man Bijt Hond niet zag op die bewuste dag kan het filmpje mét het promogezang even terugzien via YouTube (link onderaan).Wie het wel zag en nog eens wil terugzien...moet niet drukkn op 'Ooit gemist'...of de rode knop maar wél op het zwarte pinkende sterretje dus...

.

        Man Bijt Hond 2008


De beminde parochianen van Maurits Baekelandt (71) zullen wel even de wenkbrauwen hebben gefronst toen ze in ' Man bijt hond ' hun pastoor zingend van op het oksaal en achter het altaar zagen optreden. Al zijn de inwoners van Oostwinkel (nabij Gent) al wel wat gewoon van hun pastoor. Hij staat er bekend om zijn ruimdenkende visie op de Kerk.

'Woestijnvis, het productiehuis van ' Man bijt hond ', had eerst gebeld naar de pastoor van Vinderhoute', vertelt Baekelandt. 'Maar die verwees hen meteen door naar mij: “Vraag het maar aan hem, die zal dat wel doen.',

         
         pstoorpromo


De tekst en de muziek werden geschreven door Stijn Meuris, pastoor Baekelandt werd uitgenodigd in de studio in Ekeren om alles in te zingen. 'Een paar dagen later zijn ze dan komen filmen in de kerk en ik moest dan playbacken. Inderhaast moest ik zelfs een paar mensen optrommelen die als figurant moesten dienen.'

Het resultaat van het spotje mag er volgens de pastoor best wezen. 'Het is een keer iets anders, hé. Ze hebben hier en daar misschien wat overdreven met details en trucjes, maar och, uiteindelijk is het wel leuk natuurlijk. Zo zijn ze zelfs een huwelijkstaart moeten gaan halen bij een bakker in Zomergem.'

In het filmpje is te zien hoe de adem van de pastoor bevriest omdat de kerken te koud zouden zijn, en er wordt al eens een flinke galm op de stem gezet om de slechte akoestiek van de kerk op te roepen. 'Tot nu toe heb ik enkel positieve reacties gehad, maar misschien durven de tegenstanders het mij niet vertellen. Alleen een kleutertje dacht dat ik met “potverdorie, een lelijk woord had gebruikt dat een pastoor eigenlijk nooit mocht zeggen.' (lacht)

Ook van het bisdom hoorde Baekelandt nog niets. 'Nee, ik heb geen toestemming gevraagd. Ooit heb ik eens een paar getrouwd in een luchtballon en toen dat werd uitgezonden op tv, heb ik wel de vermaning gekregen dat dat huwelijk niet geldig was. Maar deze keer heb ik niks gehoord.'

Ook zaten er afgelopen zondag(en) niet meer gelovigen in zijn kerk dan normaal. 'Dan zouden ze ook niet gekomen zijn voor onze Heer, maar voor de sensatie. Nee, dit is niet de nieuwe manier om mensen naar de kerk te lokken. Het moet immers van binnenuit komen, anders heeft het geen zin.'

In het filmpje showt de pastoor ook een opmerkelijk T-shirt met het opschrift: Jezus Loves You, Free Hugs. 'Och, dat is iets wat ik zelf heb laten maken en aandoe in de zomer als ik naar de jonge gasten trek op café of naar een festival in de buurt. Free Hugs is de moderne versie van Gods Genade. Vertaald betekent het eigenlijk “gratis knuffels van God'. Ik hoop dat tenminste die boodschap is overgekomen, dat iedereen hier altijd welkom is.'

  pinkend sterretje Bekijk de promospot van de pastoor, klik op sterretje !

tijdsbalkje rood

 

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |