30-04-08

Jetty Gitari overleden !

Jetty Gitari overleden

Jetty Gitari is overleden in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 april deze week en dat op de gezegende leeftijd van 80 jaar.

Ze werd geboren in St Niklaas (Oost-Vlaanderen-België) als Mariette Verhulst op 13 augustus 1927 en heeft zachtjes deze wereld dus verlaten op 29 april 2008.

.

.

                   Jetty Gitari

                             Jetty Gitari in het midden van de jaren '50

.
Ze was vooral populair in de jaren 50.De gouden jaren nog van de  toen populaire breekbare  SCHELLACK’ 78-toerenplaat.Toen de platendraaiers nog domineerden en hun platen lieten horen via stalen naaldjes of met de gekende safir. Ze zong (zoals héél veel Vlaamse vedetten) op het platenmerk DECCA (met het blauwe label), meestal opnamen die gemaakt en ingezongen werden in de opnamestudio’s in Brussel samen met de orkesten van Harry Frékin, Lou Logist, Jack Say  en en we mogen zeker ook niet vergeten het orkest van Emile Deltour te vermelden.We kwamen intussen ook nog te weten dat Jetty ook nog zou plaatopnamen gemaakt hebben op het platenlabel ' OMEGA'. 

.

In principe de vaste huisorkesten dus van het platenlabel Decca. Haar (aller) grootste succes (dat ze overigens nooit evenaarde) zong ze samen met de gekende charmezanger wijlen Ray Franky. Dat was precies in 1954 want toen weerklonk ‘Oh heideroosje”.Haar éérste echte hit schoorde ze met ‘Daar is de orgelman ‘ in 1951. Andere bronnen spreken dan over het feit dat haar éérste plaat én meteen een succes  'Waterval' zou geweest zijn.Een 78-toerenplaat dat ik ook in mijn bezit heb! ‘ Oh Heideroosje’ blijft tot op de dag van vandaag een graag gehoorde echte meezinger en de plaatopname werd in zijn originele  vorm verschillende keren heruitgegeven zowel op 45 als op een 33 toeren-verzamelplaten! 

.

Maar Jetty had natuurlijk nog vele andere opnamen op haar repertoire…in totaal maakte ze  44 plaatopnamen voor Decca, zijnde dus precies  22  78-toerenplaten want elke plaat heeft twee zijden....

.

.

                     Decca 78-toerenplaat Jetty Gitari

.
We zochten een paar titels voor u op, meestal A-kantjes.We zijn en blijven echter bescheiden want de lijst is zeker niet compleet.

Het was maar een droom  (1956) / Ave Maria (no moro) (1955) / Jim, Johnny en Jonas (1955) / 'n Kleinigheid zegt soms veel (1954) / Poinciana (1953) / Probeer (1953) / Moulin rouge (1953) / Vaya con dios (1953) / Wat schenkt men steeds uit liefde (1953) / Het was maar een spel (1953 / Rozen in San Remo (1952) / De zuidenwind waait (1952) /  De orgelman (1951) / Is 't werkelijk mijn schuld? (1951) / Ik wens je 't allermooiste (1951).Waterval (1950) blijkt haar allereerste plaatopname te zijn. 

Een paar waarvan ik het jaartal van opname niet kon achterhalen zijn nog o.a. nog :

Te vroeg (zie foto 78-toerenplaat) / Waarom, waarom / Indien je wist / Dan ben ik blij / Een beetje zon / Ik vraag niet veel  en  Melodia (hoor je in stilte het roepen) .

.

Zelf heb ik natuurlijk in mijn eigen 78-toerendiscotheek verschillende plaatopnamen van Jetty Gitari.

.

.                 Jetty Gitari niet zo héél lang geleden (foto VRT)

                           Jetty Gitari niet zo héél lang geleden !

Gitari, die eigenlijk Mariette Verhulst heette, kende in de jaren 50 succes met liedjes als "Poinciana" (1953), een plaat die in het midden der jaren 60 in het Engels nog werd uitgebracht door de Belgische zanger ' Brian ' en "Ave Maria" (1955), dat in principe de Vlaamse vertaling was van Claude Robin zijn Ave Maria No Morro (uitgegeven op Victory 78-toeren).

Jetty Gitari kan je nog effen beluisteren op haar 75e !

Beluister het mp3-audiofragment. (VRT fragment van De.redactie)

Ze zong verschillende duetten met wijlen Ray Franky (woonde aan het Zuidstation in Brussel) natuurlijk, waaronder hierboven al aangehaald "O Heideroosje" (1954) en "Geef mij je hand" (1954).

In 2002 verschenen zelfs nog 2 cd's van Jetty Gitari (of hoe ze de tijd nog meemaakte van 78-45-33 en...CD ) met haar grootste successen op.

Gitari was een generatiegenote van o.a.: Jo Leemans, Bob Benny, La Esterella,Will Ferdy en Bobbejaan Schoepen... die (gelukkig) alle vijf nog in leven zijn.

Jetty was echt geen wereldster maar een graag geziene figuur in Vlaanderen én in Nederland.Ze bleef ook de eenvoudigheid zelve, en dat sierde haar in al haar eenvoud.

Haar stem zal wel eeuwig op plaat blijven klinken...bedankt en het ga je goed Jetty...

  pinkend sterretje Muisklik op het sterretje en beluister de Radio 2 bijdrage !

Toevallig gevonden op internet en mooie aanvulling ! 

         Jetty Gitary en Soldatenkoor 6e linie Antwerpen

     Tekst

Het toeval wil nu dat ikzelf ten jare 1969 mijn legerdienst volbracht bij het 6e Linie , toen op De Luchtbal in Antwerpen! (http://www.geocities.com/abldepot/sdtnkoor6li.html)


 pinkend sterretje Klik op sterretje en beluister/bekijk het Ave Maria No Morro 1955 op Decca 78-toeren (gedraaid op een His Master Voice grammofoon uit 1929) van Jetty Gitary (vrij UNIEK !)

 
pinkend sterretje Klik op sterretje en lees mijn (bescheiden) bijdrage van Ray Franky.

 pinkend sterretje Klik op sterretje en lees mijn (bescheiden) bijdrage aan Odette Sonck.


tijdsbalkje rood


00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-08

BBC-HD en ITV-HD gratis in Freesat !!!

Weldra ITV- HD !

Goed nieuws voor de HDTV-satellietliefhebbers én meer bepaald ook voor kijkers die FTA (Free To Air) via de normale SD norm kijken...want ook zij worden extra in de watten gelegd...uw Plasma of LCD-TV kan er maar wel bij varen...

Wie nog geen satelliet-TV heeft...c' est le moment suprême...'t is wél het moment toch !!! Maar eerst even deze mededeling...de geboorte van een nieuw HD kanaal.

                                   ITV HDTV logo

Vanaf dinsdag 6 mei krijgt de Britse BBC-HD er een broertje (of zusje) bij onder de vorm van ITV-HD, aldus kwamen we te weten via een Britse blog ( Wotsat).

Blijkbaar zijn er al testen (10510) waargenomen van ITV-HD en wél op de Eurobird 1 satelliet op 28,5° Oost-FTA-met Sym 27.500 op 11.428 GHz. (H).

ITV-HD zal zich blijkbaar ook gaan aansluiten bij het Britse FreeSat dat precies op dezelfde datum van start gaat.Een prachtig boeket FTA programma's die de kijkers (en luisteraars) in onze lage landen zomaar gratis en voor niks uit de lucht (of is het nu ruimte?) kunnen plukken.In dat pakket zit echt voor elk wat wils, al is enige kennis van de Engelse taal wel een must natuurlijk.Wie bovendien de (gratis) HDTV programma's wil bekijken moet wél in het bezit zijn van een geschikte satellietontvanger.Voor de (talrijke) gewone SD programma's volstaat een goedkope (FTA) sat ontvanger.Bovendien ziet het er naar uit dat er in de toekomst meerdere HD zenders gratis te plukken zullen vallen op deze Britse Astra positie...

                  BBC_HD

Digitale radio -en televisiekanalen...moet er nog méér zand zijn?
 

Om alle frequenties te publiceren is het nog wél iets te vroeg (FreeSat laat nog maar weinig los) maar wie deze site in het oog zal houden zal tijdig verwittigd worden.

Maar...het Britse Freesat (feestpakket ) komt er al vanaf dinsdag 6 mei .
.
Te belijken én beluisteren in onze lage landen...via de Astra 2 (28,2° Oost) en de Eurobird 1 (28,5° Oost) maar te ontvangen via dezelfde LNB!
Free To Air (FTA) en dus mooi in combinatie met abonnees van TVVlaanderen en CanalDigitaal.
.
       -BBC HD captatiewagens blog
                     Britse BBC- captatiewagens voor  HDTV maken hun opwachting !

     
BBC-HD en ITV HD kanaal worden de (gratis) paradepaardjes....van FreeSat maar het is nog niet alles...
Maar het gaat ook om Channel 4,Film 4, More 4 en Entertaiment 4.De lijst wordt overigens altijd maar uitgebreider we zitten al aan 80 (!!!) zenders !
.
       Freesat(207)    logo_freesat_hd
Zeker zijn dus al:

BBC pakket waaronder dus BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, BBC News, BBC Parliament, Cbeebies, CBBC, + alle regio edities van BBC 1 en nationale edities van BBC 2 (Scotland, Ulster, Wales) en radiozenders die aanwezig zijn zoals BBC Radio 1-2-3-4-4LW- 5 Live -5Live Sport-BBC6 Music - BBC 7 - Ulster- Scotland- Wales- Cymru - Asian Network - BBC WS- 1Extra - BBC RnGaidheal - London Live en uiteraard BBC HD.

Het gehele ITV pakket waaronder dus ITV 1, alle regio-edities, Men & Motors, ITV 2, ITV 3, ITV 4 en CITV.

Het gehele Channel 4 pakket bestaande uit Channel 4 London, E4, More 4 en Film 4.

Zone Media met in eerste instantie Zone Romantica en Zone Thriller

Performance Channel en Mainstreet

Reclamezenders QVC, Overseas Property, Bid TV, JML Lifestyle, Price drop TV

Euronews & Al Jazeera English

Wedding TV en Teachers TV

Chart Show Channels met o.a. Pop, Pop Girl, Scuzz, The Vault, Tiny Pop, Bubble Hits, Chart Show TV

De Indiase muziekzender B4U Music

De nationale zenders van Wales S4C en S4C 2.

Filmkanalen True Movies 1, True Movies 2, Movies 4 Men
                                More 4
 Ook  E4+ 1 en More4+ 1 zouden FTA gaan aansluiten weten we ondertussen...
   
.
Alternatief...voor meerdere satellieten op uw sat ontvanger...
(al of niet in combinatie als abonnee van TV Vlaanderen of CanalDigitaal).
Deze Technisat is een (zeer betaalbare) aanrader...goed voor wel 5 satellieten zijnde de Astra 1 (19,2° Oost), de Astra 2 ( 28,2° Oost), de Astra 3 (23,2° Oost), de Hotbird (13° Oost) en automatisch hebt u ook de Eurobird 1 (28,5° Oost).ook wij gebruiken deze mét succes al méér dan een jaar en vrij makkelijk te plaatsen...
.
                        technisat
      
.
                                  De Technisat Multytenne
  pinkend sterretje Klik op het sterretje en lees (bija) alles over de  Technisat Multytenne!
.
  pinkend sterretje Klik op het sterretje en lees 'Het wel en wee van satelliet Radio & TV '
.
  pinkend sterretje Klik op het sterretje en lees onze bijdrage 'Schoteltje op het balcon' !
 
  pinkend sterretje Klik op sterretje en kijk naar de HD voorstelling van TV Vlaanderen !
.
tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Malware in bijlagen van Olympische spelen

Malware in bijlagen over Olympische Spelen
.
                     Ringen Olympische spelen
.
McAfee waarschuwt voor rootkit en Trojan.We lazen dit al een tijdje geleden op ZDNet.be maar wilden u toch nog eens waarschuwen.We willen u zeker niet onnodig ongerust maken maar ' Beter twee keren dan geen keren '...ZDNet is bovendien een zeer betrouwbare site !

Criminelen maken dankbaar misbruik van de Olympische Spelen om malware op Windows-pc's van internetgebruikers te installeren. McAfee waarschuwt voor een pro-Tibet-rootkit en een Trojaans paard genaamd Fribet.

                Olympische Spelen en Microsoft


In het geval van de rootkit draait het om een e-mailbijlage genaamd RaceForTibet.exe. Het bestand doet zich voor als een tekenfilmpje dat Chinese atleten op de Olympische Spelen in de maling neemt en vervolgens pro-Tibet-beelden toont. Maar terwijl het filmpje speelt, wordt een keylogger geïnstalleerd en verborgen door een rootkit. De afgetapte informatie gaat waarschijnlijk naar China.

Vorige week waarschuwde McAfee voor gehackte pro-Tibet-websites waar aanvallers Fribet hebben verborgen. Deze Trojaan maakt gebruik van een zwakke plek in Windows, die begin vorig jaar al door Microsoft werd
geplakt
McAfee raadt gebruikers aan om geen filmpjes over de Olympische Spelen te bekijken die per e-mail worden toegestuurd.

Misschien moeten we daarvan maken: open gewoon helemaal geen e-mailbijlagen met als thema de Olympische Spelen. Want criminelen proberen ook met zogenaamde
Excel-bijlagen  en ongetwijfeld nog op andere manieren hun malware te droppen bij sportfans.

   pinkend sterretje Klik op sterretje en lees info Microsoft.

   pinkend sterretje Klik op sterretje en lees eerdere (belangrijke) berichtgeving van ZDNet.

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-08

TV Vlaanderen stelt HD-aanbod voor...

TV Vlaanderen stelt HD-aanbod voor

TV Vlaanderen heeft nu (eindelijk) zijn HD-aanbod en zet het in het zonnetje. De televisieverdeler via satelliet biedt vanaf vandaag dus drie zenders in hoge definitie.

.
   tv_vl_logo
             

U betaalt vijf euro per maand voor het pakket met Discovery HD, National Geographic HD en Brava HDTV. Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met twee gratis kanalen: lifestylezender Luxe TV en het Duitse entertainmentkanaal Anixe HD.

Om als bestaande klant van TV Vlaanderen HDTV te kunnen ontvangen, heeft u naast een aangepast televisietoestel nog twee dingen nodig. Een Duo LNB zorgt ervoor dat u zowel de HD-signalen als de klassieke zenders binnen krijgt. De Duo LNB is een stekkerkop die u op de schotelantenne moet plaatsen. Voor de vertaling van de signalen naar beeld moet u bovendien een HD-ontvanger aanschaffen. TV Vlaanderen laat zijn klanten vrij in de keuze, maar raadt hiervoor de Philips HD DSR 7121/22 aan als het enige gecertificeerde toestel.

De prijzen om met televisie in hoge definitie te starten lopen uiteen. De losse HD-ontvanger heeft een adviesprijs van 299 euro, een aparte Duo LNB is te koop voor ongeveer veertig euro. Wie al een schotel heeft en zijn oude ontvanger wil gebruiken voor digitale televisie op een tweede toestel, kan voor 378 euro de ontvanger samen met een smartcard en kaartlezer (CI-module) aanschaffen.

Vanaf nul beginnen met HD-televisie via de schotelantenne kost ongeveer 430 euro. Voor die prijs krijgt u een schotelantenne met Duo LNB, een smartcard met kaartlezer en de HD-ontvanger.

.

   HDTV

.
Drie zenders voor vijf euro per maand...het is toch al een begin.

Goed om weten is ook dat men via andere satellieten ook FTA programma's gratis uit de lucht kan plukken.Eén van de bekenste is wel de BBC HD...maar dan moet je wel een schoteltje hebben dat gericht staat naar de Astra 2 (28,2° Oost).
.
Maar...het oog wil wel wat, dus...
.
tijdsbalkje rood

13:39 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laptop van 100 dollar nog illusie !

Iedereen een laptop voor 100 dollar voorlopig een illusie
.
Onderzoeker waarschuwt overmoedige computermakers...aldus konden we lezen bij ZDNet.Moest u het (nog) niet gezien hebben dan leest u het hier...

Computermakers denken dat de wereld aan hun voeten ligt als ze een pc aanbieden voor honderd dollar. Onderzoeker Gartner helpt ze uit de droom: het duurt nog jaren voor computers overal ter wereld betaalbaar zijn voor die prijs.

.

     goedkope laptops

.

Gartner-analist Annette Jump, die de markt voor ultragoedkope pc’s (ULPC) heeft onderzocht, ziet een te groot verschil tussen de werkelijke situatie in opkomende markten en de hoge verwachtingen van computerbouwers. Zij sprak maandag op Gartner’s Emerging Technologies Conference in Las Vegas, waar ze uitlegde dat een pc van honderd dollar “nog steeds te duur is voor opkomende markten”.

Jump vindt (klik onderaan link) dat fabrikanten zich niet blind moeten staren op de heilige grens van honderd dollar en wil dat ze eerst kijken naar andere belemmerende factoren. Ze wijst erop dat een internetabonnement in Afrika makkelijk tweehonderd dollar kan kosten en dat een leraar in Rusland nog niet eens honderd dollar maandloon krijgt.

Afgezien van die externe factoren wordt het volgens de Gartner-specialist ook verdraaid moeilijk om een winstgevende laptop voor het magische bedrag te maken. Ze schat dat het drie jaar of meer duurt voordat onderdelen goedkoop genoeg zijn voor een dergelijk productieproces. Ze vraagt zich daarnaast af wie de doelgroep is en welk besturingssysteem op zo’n machine draait? En ze benadrukt dat de computer met de plaatselijke taal moet kunnen draaien.

“Gartner gelooft dat overheidssteun en prijsbeleid de belangrijkste factoren zijn die bepalen of ULPC's slagen of falen”, meldt Jump in haar presentatie. 

  pinkend sterretje Klik op sterretje en lees meer (Engels)

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-08

My Space start muziekdienst !

MySpace start met eigen muziekdienst

Het onlinenetwerk MySpace wil een eigen muziekwebsite opstarten in samenwerking met enkele grote platenfirma's, zo kwamen we te weten via Deredactie.be.

    Myspace Logo

Op de site van MySpace kunnen gebruikers profielen aanleggen en met elkaar communiceren. Het is ook een uitstekend platform voor jonge muziekgroepen om muziek te lanceren en contacten te leggen met (toekomstige) fans.

Daarom start MySpace over enkele maanden met een eigen muziekwebsite, in samenwerking met Universal Music, Sony BMG en Warner Music.

De bedoeling is dat de muziek er gratis beluisterd kan worden, dankzij financiering door reclame. Een deel van de liedjes zou ook gratis kunnen gedownload worden.

Bovendien zou er ook een vast (nieuw) gedeelte ingebouwd worden waarbij gebruikers onbeperkt en legaal muziek kunnen downloaden voor een (nog nader te omschrijven) vast bedrag per maand.

                          myspace 1


EMI, de vierde grote platenmaatschappij, doet voorlopig (nog) niet mee, maar de onderhandelaars maken zich wel sterk dat ook die platenreus snel zal zwichten.

  pinkend sterretje Klik op sterretje en je bent (al) op My Space !

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-08

Radio PROS Muziekmuseum van vandaag

De speellijst van het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag !

Wie niet kijken wil kan luisteren...ook deze middag weer tussen 12 en 14 uur.Via Radio PROS (105.8 FM in de streek rond Aalst en via internet wereldwijd).Gewoon even op het radiootje muisklikken (rechts met vermelding Livestream) oftewel meteen klikken hieronder op onze (intussen al gekend ? ) radiomeubeltje !

                          Radiomeubel van PROS

            Muisklik op het radiomeubel en beluister meteen het Muziekmuseum !

           Manfred Mann 1964

                                Manfred Mann in 1964 (uiterst links Manfred...)                      Deel 1 tussen 12 en 13 uur

        1)The Spoetniks-Three Steps to Heaven-1960
        2)Johnny Preston-That's All I Want-1959
       
3)Bandit-Claudette

       4)Richard Antony-A toi de choisir-1963
       5)France Gall-Lesse tomber les filles-1967
       6)Joe dassin-Excuse me Mady-1966

       7)Juliana Werding-Stimmen In Wind-1986
       8)Demis Roussos-Schönes mädchen aus Arcadia-1973
       9)Nicole-Ein bisschen frieden-1982

    10)Will Tura-Aan mijn Darling-1968
    11)John Horton-Kom toch gauw weer terug-1973
    12)Truus-Eenzaam-1974

    13)Paul Anka-Lonely Boy-1959
    14)Pat Boone-April Love-1957
    15)Franky Laine-A Woman In Love-1954

    16)Bert Keamphert-The Happy Trompetter-1961(instrumentaal)
    17)Paul McCartney & Wings-Frozen Jap-1980 (instrumentaal)


                       Deel 2 tussen 13 en 14 uur

      1)Manfred Mann-Do Wah Didi Diddy-1964
      2)Juan Bastos-Loop Di Love-1970
      3)Leapy Lee-Little Arrows-1968

      4)Salvatore Adamo-She Was An Angel-1965 (Engels)
      5)Roy Orbison-Mama -1962 (Duits)
      6)Johnny Hallyday-Laz die leute doch redden-1965 (Duits)

      7)Johnny Jordaan-It's Grand To Be In Love-78RPM/1956/HMV (Engelse versie)
      8)Line Renaud & Dean Martin-Relaxer vous-78RPM/1953/Columbia
      9)Teresa Brewer-Mockingbird Hill-78RPM/1946/Columbia

    10)Majority One-Because I Love-1971
    11)Greenfield & Cook-Only Lies-1971
    12)Oscar Harris & The Twinkler Stars-Try A Little Love-1971

    13)Cat Stevens-Matthew And Son-1967
    14)Fleedwood Mac-Need You Love So Bad-1968
    15)Bee gees-Massashusetts-1967

    16)Korgies-Rovers return-1981 (instrumentaal)
    17)The Shamps-El Rancho Rock-1958 (instrumentaal)

         Bee Gees

                               De Bee Gees uit lang vervlogen hittijden...

   pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk/beluister(video)'Manfred Mann' en Do Wa Didi Didy- 1964

   pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk/beluister(video)de ' Bee Gees' en ' Massachusetts-1967

tijdsbalkje rood

01:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-08

Google breidt radio-activiteiten uit !

Google breidt radio-activiteiten uit !
.
                   google-radio
       

Google gaat haar radioproducten uitbreiden. Het Amerikaanse bedrijf komt volgende week met een nieuw systeem dat radiomakers helpt uitzendingen samen te stellen. 'Google Radio Automation'  zal voor het eerst worden getoond tijdens de National Association of Broadcasters (NAB), die morgen (vrijdag) begint in Las Vegas.
.
         NAB


De nieuwe software is de volgende generatie van de reeds bestaande Maestro en SS32 producten van Google. Radiomakers gebruiken deze producten om een aantal belangrijke taken te automatiseren, zoals het toewijzen van liedjes en reclamespots aan slots en het opnemen van audio. Google Radio Automation zal de functies van Maestro en SS32 combineren in één nieuw pakket, en daarbij een grote hoeveelheid verbeteringen bieden, zoals een open software platform.

In een poging om minder afhankelijk te zijn van de online advertentiemarkt, richt Google zich op drie onderdelen van de radiomarkt. Naast de nieuwe applicatie richt de zoekgigant zich ook op de advertentiemarkt. Google Audio ads stelt adverteerders in staat om advertentiecampagnes te maken en beheren, terwijl Adsense for Audio datzelfde doet voor de radiostations.
.
                                nablogo


Google wil graag voet aan de grond in de radiomarkt. .Daarom nam het 2,5 jaar geleden het bedrijf dMarc over. Het bedrijf heeft inmiddels zo'n 1600 radiostations in haar distributienetwerk. De radio-ambities kwamen begin 2007 enigszins negatief in het nieuws, toen de oprichters van dMarc, Chad Steelberg en zijn broer Ryan Steelberg, het bedrijf na een conflict verlieten.

Google verwacht Radio Automation later dit jaar te kunnen uitbrengen. Bestaande klanten van Maestro en SS32 kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versie.dat allemaal konden we vernemen via radiofreak.nl.
.
    pinkend sterretje Klik op sterretje en lees meer (in het Engels).
.
tijdsbalkje rood
 

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-08

Nos brengt Olympische spelen op GSM

NOS brengt Olympische Spelen op GSM

De NOS heeft de afgelopen maanden in betrekkelijke stilte videobeelden van de grote schaatswedstrijden aangeboden voor mobiele telefoongebruikers. In augustus start een veel groter mobiel project: de NOS brengt dan de Olympische Spelen live op de telefoon.In Nederland  ' mobieltje ' genoemd en bij ons ' GSM '.

             nokia mobieltje

Roeland Stekelenburg, Hoofd Nieuwe Media bij de NOS: "Het project met de schaatswedstrijden was bedoeld om ervaring op te doen met deze nieuwe technieken. Tot onze verrassing is er op redelijk grote schaal gebruik van gemaakt, hoewel we er bewust weinig ruchtbaarheid aan hebben gegeven.Enige tijd geleden hebben we met het WK Afstanden Schaatsen in Nagano ons experiment afgerond. Mobiele telefoongebruikers konden het sms-bericht 'schaatsen aan' sturen aan 9090 en kregen dan een alert (of attentiesein) zodra er videobeelden beschikbaar kwamen." 

Bij de NOS wordt de mobiele telefoon beschouwd als een interessant nieuw distributiekanaal. "Het is een kanaal dat zijn eigen wetten en regels stelt", zo zegt Stekelenburg. "Als aanbieder van mobiele content moet je daar goed rekening mee houden. Ik zie een grote potentie voor de publieke omroep om het publiek te bereiken via mobiele telefoons. Een telefoon is wel een wezenlijk ander apparaat dan een tv-toestel. Het is iets heel persoonlijks, je hebt zo'n ding altijd bij je, hij staat altijd aan en je kunt er op elk moment van de dag even gebruik van maken. Maar je gaat niet met je mobiele telefoon drie uur achter elkaar naar het schaatsen kijken. De content moet dus aangepast zijn aan het medium. Binnen de NOS willen we graag onze kennis op het terrein van mobiele technieken zoveel mogelijk uitbreiden. We willen zelf de deskundigheid in huis hebben en ons niet afhankelijk maken van externe leveranciers. Wel huren we bij andere partijen faciliteiten in, zoals hosting en streaming." 

Méér hierover leest u hier in  Spreek'buis

Al enige tijd biedt NOS Nieuwe Media op m.nos.nl een mobiele nieuwssite aan. Stekelenburg: 'Dat is een tekstgeoriënteerde site met hetzelfde nieuws als op nos.nl, maar dan geoptimaliseerd voor mobieltjes.

Hier kan je even kennismaken m.nos.nl

 De gewone site van nos.nl
.
Hoe het nu precies in Vlaanderen is? Geen nieuws is goed nieuws zegt men, maar hoe dan ook van deze (nieuwe) techniek horen we zeer weinig (of niks) in Vlaanderen.Het blijft er dus erg windstil...
.
tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-08

Radio PROS vandaag een 'beetje' Radio 2 !

Radio PROS wordt tijdelijk een 'beetje' Radio 2'

                   Radio 2 logo    header

                 Klembord01
    

Tja...u leest het goed, het is geen late aprilgrap én het is ook maar zeer tijdelijk en sterk beperkt in tijd.Wat verder in onze bijdrage verneemt u de juiste toedracht van het gebeuren ! De grootste nationale kwam even een kleine lokale bezoeken...toch wel een hele eer voor de 'plattelandszender' die zijn uitzendingen verzorgd vanuit Denderhoutem (Haaltert) in Oost-Vlaanderen en vrij bekend is in de denderstreek.Zeg ook maar de streek rond Aalst...waar bet radiostation vrij populair is voor zijn 'doelpubliek' .En de mannen én de vrouwen van PROS (allemaal vrijwilligers overigens) zijn daar toch een beetje fier over. PROS zendt uit op 105.8 FM voor wie via de ether luistert.Zelfs wereldwijd via het internet is de radio te beluisteren (tot in de ISS als moet en/of de astronauten en kosmonauten luisteren is tot hiertoe nog niet geweten...).Maar het zou dus kunnen en daarvoor dient dan wél de de livestream natuurlijk...Een beetje ' Radio PROS Internationaal '.Want ook in het buitenland wordt (natuurlijk beperkter)geluistert.In Nederland zitten de grootste en waarschijnlijk het meeste fans.

                            pros-denderhoutem03

                                De FM-zendantenne van Radio PROS-Denderhoutem

We weten in ieder geval (aan reacties) via de website én via telefoons dat er mensen zijn die ook wel eens luisteren in: Denemarken,Duitsland,Canada,Zweden,Spanje,Thailand,Frankrijk,de Filipijnen... Het gaat hier dan wél meestal over uitgeweken Vlamingen én Nederlanders.Luisteraars die er zijn voor hun werk,overwinteraars én zelfs studenten ! Want op de muziek van Radio PROS staat in principe geen leeftijd.

           Auto's van Miel-RVB-Radio2-Yvan

           Op de parking van PROS stond wél een opvallend niet alledaags dienstvoertuig...

             Groot & klein

                                         Een foto van de 'kleine én de 'grote '...

PROS is er ook een beetje fier over dat de (hun) radio nog een totaal onafhankelijke is, één van de weinige 'echte lokale' radiozenders die Vlaanderen nog rijk is, en dat is dan ook wel (misschien) een klein stukje cultuur .Waarschijnlijk tegenwoordig te tellen op één hand...die lokale onafhankelijke radio's ! En dat het station populair is was ook te merken op de jongste ' Carnaval Aalst ' .Eén van de grootste carnavalgroepen van Aalst (De Tettemoesjen) maakten een paar praalwagens waarmee ze Radio PROS eens op zijn carnavals uitbeelden (kon je hier ook al lezen op deze blog) ! Peter Van den Bossche (de grote baas/hoofdredacteur van TV-Oost) én reporter ter plaatse (de stoet werd in zijn totaliteit uitgezonden op de zender) beschreef de wagen (en dus Radio PROS) als de streek (lokale) radio waar alles (nog) kan gedraaid worden, zelfs door mekaar.Oldies, carnavalplaten, Vlaamse schlagers, evergreens...

  Praathuis Radio PROS-2

     De meeste activiteiten van de zender gaan door in het 'Praathuis' van het radiostation zelf !

De meeste activiteiten die de radiozender organiseerd gaan door in het eigen 'Praathuis' dat ondertussen bijzonder populair is geworden bij de 'fans' en dat (meestal) véél te klein is.Daarom wordt er bij bepaalde activiteiten nogal eens uitgeweken naar een andere locatie in Denderhoutem of Haaltert.

Radio PROS is ook een zender waar het Nederlandstalige lied nogal sterk gepromoot wordt.Streekvedetten (en ook wel nationale vedetten) zijn er graag geziene/gehoorde gasten die hun nieuwste singles (CD's) regelmatig komen voorstellen!Maar goed, genoeg promotie en terug over tot de orde van de dag, want het was allemaal begonnen met Radio 2 en via een paar uitlopers over naar de orde van de dag!
  

                         Close Up Els Van Heuverswijn Radio 2 Middagpost- Oost Vlaanderen

                    Els Van Heuverswijn reporter Radio 2 (Oost-Vlaanderen) bij PROS.

Els Van Heuverswijn (foto) van Radio 2 Oost-Vlaanderen (Middagpost) is blijkbaar erg bedrijvig tegenwoordig in de denderstreek.En zodoende streek ze met de vrij opvallende witte Radio 2 reportagewagen neer in Denderhoutem op de Landweg 3 (de vroegere Anderenbroek).De bedoeling was en is waarschijnlijk om Radio PROS eens voor te stellen in Middagpost,een wederkerend dagelijks radioprogramma van 12 tot 13 uur via de ontkoppeling van de zender.Een beetje onverwachts misschien wel, maar op 10 april en precies op het afgesproken uur (14u45) kwam ze dus de studio binnengewandeld voor een babbel.Ze wou duidelijk eens wat méér te weten komen van de lokale zender.Een interview dat niet werd afgenomen in het Gents of het Denderhoutems maar in het ABN natuurlijk (althans we probeerden toch ons best te doen) ... en Els was duidelijk onder de indruk moest ik vaststellen.Bovendien werd het interview afgenomen, niet in een of andere apparte ruimte, maar wél degelijk tijdens twee live programma's (kwestie van radiosfeer te maken veronderstel ik). Eentje van Yvan De Schrijver en het daaropvolgende met Pieter Van Banden.En manusje van alles Emiel De Schrijver zorgde voor de ontontbeerlijke koffie en zijn begeleidende speculatiekoeken...Iedereen had dus wat te doen...

     Yvan en Els

   Voorzitter Yvan De Schrijver in gesprek met Els over het wel en wee van de zender...

In ieder geval Yvan vertelde over het wel en wee van de zender, zijn ontstaan, wat geschiedenis, wat radioverleden...Feit is zeker dat er goed zal moeten geknipt worden of het nationale nieuws (via Radio 1 en de redactie) van 13 uur zal de dag van uitzending niet de Oost-Vlaamse FM-radiofrequentie (s) van Radio 2 geraken...

      Pieter Van banden en Els

        Pieter Van Banden in gesprek met Els Van Heuverswijn tussen twee platen in !

Feit is zeker, goed (proberen) uitleggen er ondertussen programma doen is niet zo makkelijk.Want in principe moet je op dat moment rekening houden met twee microfoons, eentje om de luisteraar toe te spreken én eentje om het op een andere manier uit te leggen, via een interview én bovendien moet je de platen (CD's)  nog in het oog houden ook terwijl de reklame moet klaargezet worden in het computerscherm...De koptelefoon is op dat moment een handig instrument om niet op het hoofd maar wél in de nek te hangen...Nu er moest bovendien nog muziek zijn op de achtergrond ook...omdat het allemaal echt moet klinken, al mag de muziek dan weer niet te luid...Bovendien moet je de intervieuwster bijzonder goed in het oog houden want je weet in de verste verte niet welke vraag er nog zal afgevuurd worden...

      Yvan-Els -Miel

      Els in gesprek met Yvan terwijl Emiel aandachtig toekijkt met volle bewondering...

Wat er allemaal verteld werd in de microfoon van Radio 2 (al zal Els flink moeten knippen) gaan we u zeker niet vertellen natuurlijk.Daarvoor moet/mag u wél eens afstemmen op Middagpost en dat op woensdag 23 april rond 12u35.dan zal u horen of het allemaal een beetje mooi (!?) zal klinken...want ook wijzelf zijn natuurlijk benieuwd hoe onze stem zal klinken op een andere (grote) radio.

Radio 2 (VRT) Oost-Vlaanderen is in een groot gedeelte van Nederland wél nog via FM te ontvangen.Maar wie wil luisteren buiten het uitzendgebied (ook in het verre buitenland dus) kan het zeker ook- misschien wel via Radio Vlaanderen Internationaal, RVi dus, die uitzenden via Astra & Hotbird- maar ook natuurlijk via livestream.Onderaan deze bijdrage vindt u alvast de directe link naar Radio 2 en om het u zeer makkelijk en confortabel te maken, meteen naar de editie Oost-Vlaanderen.Zelfs herbeluisteren zal (misschien) kunnen via de Radio 2 website (www.radio2.be ).Van service en informatie gesproken...

Afstemmen dus vandaag woensdag 23 april op Middagpost van Radio 2 (editie Oost-Vlaanderen) en je hoort het resultaat rond 12u40.

             Middagpost Player Radio 2

pinkend sterretje Klik op sterretje en je bent meteen op de site van Radio 2 Oost-Vlaanderen

pinkend sterretje Klik op sterretje en je bent meteen op de radiospeler (stream) van Radio 2  (O-VL).

pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk PROS op de site van Radio 2 !

pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk de aankondiging via RadioVisie.

pinkend sterretje Klik op sterretje en je bent op de site van Radio PROS.

pinkend sterretje Klik op sterretje en je bent meteen bij het Radio PROS Muziekmuseum !

pinkend sterretje Klik op sterretje en je bent meteen verbonden met de livestream van Radio PROS.

     Radio 2 Oost Vlaanderen
   
tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |