29-02-08

China verbiedt Tom & Jerry...

China verbiedt Bugs Bunny en Flintstones op tv

In Frankrijk wil Sarko de openbare omroep heruitvinden en in China willen ze nu de tekenfilmindustrie beschermen en ze nemen daar nogal wat drastische maatregelen voor.Zelfs de animatiefilms worden (deels) aan banden gelegd !

              flinstones


China gaat Bugs Bunny, Scooby Doo en de Flintstones van de buis weren om de Chinese tekenfilmindustrie te beschermen. Dat meldde althans het Chinese persbureau Xinhua.
Vanaf 1 mei mogen alle in het buitenland gemaakte tekenfilms niet meer tussen vijf uur 's middags en negen uur 's avonds worden uitgezonden. Co-producties van Chinese en buitenlandse producenten mogen alleen met een speciale vergunning op primetime uitgezonden worden.
China heeft in 2007 meer dan 101.900 minuten aan animatiefilmpjes geproduceerd, 23 procent meer dan in 2006. Het land wil buitenlandse competitie, met name uit Japan, weren.

Ook andere buitenlandse programma's, zoals reality-tv, mogen niet op televisie tijdens primetime. De regering adviseert tv-stations alleen ,,zedelijke inspirerende televisieseries'' uit te zenden.Met dit laatste kunnen we vrede nemen maar met die animatiefilms...

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-02-08

Radio PROS in Residentie Rodenbach !

Radio PROS in Residentie Rodenbach !
Of was het nu... ' Pros en De Tijd van Toen '?
.
   logo Radio PROS  Voorgevel Rodenbach straat Denderleeuw Residentie Rodenbach
                 Website Pros? Klik op het logo !                                     Info? Klik op foto !
  
.
Het was precies 20 februari 2008, een dag zoals een ander? Voor de meesten onder ons wél, maar zeker niet voor de inwoners van het verzorging-en bejaardentehuis ' Residentie Rodenbach ' in Denderleeuw.Want Radio PROS kwam er op bezoek met de bedoeling een volledige namiddag nostalgie, ontspannig en muziek te verzorgen.Allemaal en bovendien op vrijwillige basis dan nog wel... om eens een extra opkikkertje te bezorgen én verzorgen, via een gezellige ontspannings-namiddag.Speciaal dan voor de inwoners van het mooie gezellige rusthuis, dat was de doelstelling.Na afloop werd het een zeer positieve evaluatie !
.
                  Discobar Nonkel en het technisch team van de Rodenbach !
        Links Caroline, midden Pieter Van Banden (micro) en rechts Patrick Van Bever (discobar)
.
                                         Residentie Rodenbach
.
                       Radio_PROS_op_bezoek_in_de_Rodenbach_op_20-02-2008_186
                            Een ' vrolijk 'welkomswoordje van Sylvia mocht niet ontbreken !

.
Een (goed) half jaar geleden kwam er zelfs al een délégatie van de inwoners (onder begeleiding van de Rode Kruis vrijwilligers van Denderleeuw) op bezoek naar de studio's in Denderhoutem.Toen werd meteen ook beloofd dat PROS ook eens ging ter plaatse (ten huize) gaan.Ook omdat niet iedereen mobiel genoeg was van het tehuis om de verplaatsing aan te kunnen én ze er zelf toch zo graag (allemaal) hadden bij geweest.Blijkbaar is de lokale Radio PROS de lievelingszender van de residentie.Tijd dus om de echte Pros-oldie-fans daar eens persoonlijk te gaan te begroeten dus.
.
                  Peggy en Sylvia waren van de dansvloer niet te slaan !
                    Zelfs een paar voorzichtige danspasjes pasten volledig in de sfeer !
.
Peggy & Sylvia (zoals altijd in topvorm en bijzonder geliefd bij de bewoners) hadden ter plaatse al de nodige voorbereidingen getroffen want bij aankomst van het PROS-team was de zaal al netjes feestelijk versierd. En blijkbaar (ook van horen zeggen) hadden de inwoners al een paar repetities gehouden de dagen ervoor... omdat ' Lang zal hij leven ' moest gezongen worden.Er was namelijk ook een jarige in de zaal...! En die laatste heeft nog nooit zo'n prachige (en ook wel goedkope) verjaardag kunnen vieren.Plezant wel om te trakteren op zo'n basis, maar wél onvergetelijk.
Nu de sociale werksters,helpsters...werden geholpen door vrijwilligers van het Rode Kruis, familieleden van bejaarden,verpleegsters, onderhouspersoneel...want ook minder mobiele mensen moesten opgehaald worden in hun kamer/flat en dat is allemaal wel niet zo vanzelfsprekend en vergt voorbereiding én samenwerking.Ook de gewone medische zorgen moesten blijvend in het oog gehouden worden !
.
                  Er was ook een klein spelletje voorzien...Anja zorgde voor de prijsuitreiking!
             Er waren zelfs onverwachte cadeautjes te vedienen,Anja mocht ze uitreiken!
.
' Pros en de Tijd van Toen ' precies op 20 februari dus.Wijlen Jan Thys kon de show uiteraard niet meer zelf presenteren en de fakkel werd dus doorgegeven aan PROS. Ondergetekende (Pieter Van Banden) nam even zijn plaats in maar wél met de samenwerking (en dank zij)  Patrick Van Bever en zijn discobar ' Nonkel '.Deze laatste zorgde tevens voor de keurige techniek met de hulp van Caroline zijn trouwe helpster.Ook Anja was erbij en die zorgde voor de nodige assistentie en de speciale gratis tombola én de kleine cadeautjes voor de aanwezigen.Danny De Vos kwam even later kijken of alles goed opgenomen was want de show wordt in uitgesteld relais via de radio ook echt uitgezonden! Enig knip en plakwerk is hier op zijn plaats...en daar zorgt dan Den Danny dan voor. 
.
.
                               Hulp altijd en overal dank zij vele vrijwilligers!
                                     Vrijwilligershulp is onbetaalbaar !
.
Er was taart, er was koffie, er was een drankje voorzien.Voor elk wat wils.En zelfs een zeer oude (1929) grammofoon met echte 78-toerenplaten liet nog even van zich horen tot grote verwondering en vreugde van zij die die dingen nog als modern hadden ervaren.' Daar bij die molen ' van Willy Derby en ' J'attendrai ' van Rina Ketty waren de kaskrakers én de super meezingers van de namiddag.Ze stegen per seconde naar een hogere plaats in de hitparade! De vogeltjesdans mocht ook al niet vergeten worden en meteen voelde zelfs een super gemotiveerde 92-jarige vleugeltjes aan zijn lichaam i.p.v.armen.Ray Franky en La Esterella haalden bij de (uitbundige )bewoners herinneringen boven.Bij Que Sera Sera van Jo Leemans gingen ze bijna door het lint...Hier en daar begonnen de voeten te kriebelen en werden voorzichtige danspasjes gezet.Niet onbelangrijk was het feit dat de meeste aanwezigen ook wel even aan een klein interviewtje onderworpen werden.Zo'n microfoon onder de neus krijgen is ook niet alledaags toch.Het was effen wat wennen...
.
                   Vreugde , muziek en gelligheid aangevuld met koffie en gebak!
               Ambiance én een prachtig versierde cafétaria maakten het feestje compleet !
.
Het was rond 17u15 dat 'Auf wedersien' werd gedraaid.Het einde van een mooie namiddag.De zon had letterlijk muziekale tonen naar binnen geschenen door het vensterglas van de versierde cafétaria.Links en rechts zag ik een traantje...
En ze keerden allemaal moe maar tevreden naar hun kamer/flatje terug.Ze kregen de belofte dat PROS nog eens terug zou komen.
Met dank aan iedereen die meewerkte aan het welslagen van deze namiddag.
.
                  Wij zwaaien af zongen de vrijwilligers van het Rode Kruis,Sylvia keek toe!
 Wij zwaaien af...zongen de vrijwilligers van Het Rode Kruis Denderleeuw toen ze huiswaarts keerden!

Méér foto's kan je hieronder bekijken, om te vergroten even op muisklikken, binnenkort ziet u er nog méér op de website van Radio PROS zelf.

  Sylvia en een kranige 94 jarige tijdens de prachige uitvoering van de vogeltjesdans!    

Agnes ooit koorzangeres zong hier nog eens van J'attendrai !Peggy van de Rodenbach zag niks anders dan gelukkige mensen!

                   
  

 
. 
 .
                                     
  pinkend sterretje Lees ook onze bijdrage van 4/11/2007 muisklik op sterretje !

                              on-air signal

Het programma wordt uitgezonden zaterdag 1 maart tussen 14 en 16 uur via de Radio PROS frequentie 105.8 FM.Wie buiten het uitzendgebied woont kan ook meeluisteren (wereldwijd dan nog wel) via de livestream.Dat kan via de Radio PROS website ( www.radiopros.be ) en dan gewoon klikken op het radiootje.Het kan ook direct door te klikken op hetzelfde radiootje rechtsboven op deze blog !

 tijdsbalkje rood

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sarko wil openbare omroep 'heruitvinden'...

Sarkozy wil openbare omroep 'heruitvinden'
We kunnen bijna spreken van 'Onze vriend des huizes' want de laatste tijd verscheen er op deze blog nogal méér nieuws van Sarko, ik heb het dan over het franse staatshoofd die niet allen op liefdesgebied van zich nog al eens doet spreken, maar ook zijn uitzonderlijke aandacht voor ' zijn ' media.Onlangs lazen we op RadioVisie terug één van zijn hervormingen.Tenminste hoe hij dat graag zou zien...
.          
.                         Sarkozy 1
                            Sarkozy legt hier uit hoe hij het graag zou zien !
.
De Franse president Nicolas Sarkozy wil dat de Franse openbare omroepen kwaliteitsvolle programma's uitzenden zonder te vervallen in het principe van "brood en spelen" en zonder mee te gaan in de willekeur van het publiek.
Sarkozy wil de openbare omroep "heruitvinden". Het mag geen "brood en spelen" zijn, stelde hij, verwijzend naar de Romeinen die de bevolking susten met voedsel en gladiatorengevechten zodat er geen opstanden zouden komen. De president wil niet weten van een openbare zender die blindelings en tegen elke prijs de "willekeur" van het publiek volgt.

"De openbare omroep moet zijn eigen aard meer in de verf zetten en proberen om het audiovisuele landschap op te krikken gezien het door een natuurlijke zwaartekracht naar beneden wordt getrokken", aldus Sarkozy. Hij pleit voor een openbare omroep die "risico's durft te nemen".

De Franse president heeft een commissie in het leven geroepen bestaande uit parlementsleden en mensen uit de sector die de financiering van de openbare radio- en televisiezenders moet onderzoeken.

Sarkozy wil immers de reclame op de openbare omroepen afschaffen en belooft de financiële verliezen te compenseren door alternatieve financieringsvormen.

   Beatrice Bretty 26 april 1935 eerste TV uitzending Frankrijk

        Beatrice Bretty op 26 april 1935 tijdens de allereerste TV uitzending in Frankrijk !

Beatrice Bretty, in principe de allereerste franse omroepster, had in 1935 absoluut nog geen moeite om de hervorminsplannen van Nicolas Sarkozy aan te kondigen.Ze zaten nog netjes verpakt en weggestoken in de bloemkolen...

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

LCD Philips op goede weg !

LCD-fabrikant LG.Philips op goede weg
.
                      Philips logo     philips_logo

   
         

Een zeer goede vierde kwartaal van 2007 helpt LCD-fabrikant LG.Philips verder op de ingeslagen weg.Zo konden we lezen op de site van TVTotaal.En omdat we het op deze blog al zo dikwijls over TV schermen hebben gehad vond ik het toch(zelf) goed om ook dit nieuws via mijn blog naar buiten te brengen.Ik zeg altijd ' Wie niet weet...die weet het niet ' met dank overigens aan de schrijvers van dit stukje!
.
                    Philips 100 inch LCD scherm !
                               Het 100 inch LCD televisie scherm van Philips !
      
Waar verleden jaar nog een verlies over het vierde kwartaal werd genoteerd, incasseert het bedrijf nu bijna 1 miljard dollar meer aan inkomsten. De winst over het vierde kwartaal bedraagt namelijk 812 miljoen dollar.

De winst in het vierde kwartaal was daarnaast bijna een verdubbeling ten opzichte van de winst het kwartaal ervoor. Deze winst is vooral te danken aan de toegenomen vraag naar LCD-beeldschermen. Dit ligt mede aan de gedeeltelijke instorting van de plasmamarkt. Daarnaast heeft LG.Philips de kosten voor fabricage van LCD-beeldschermen drastisch weten te verlagen.

Om de vraag naar LCD-beeldschermen bij te kunnen houden heeft LG.Philips onlangs een tweede fabriek in China in gebruik genomen. Daarnaast is men een samenwerking begonnen met het Taiwanese Hannstar voor de levering van LCD-schermen.
.
                     Philips lcd


Philips profiteert slechts gedeeltelijk van de goede financiële resultaten van LG.Philips. In de joint venture tussen LG en Philips heeft Philips nog slechts een belang van 19,9 procent. Aan het begin van 2007 had men nog 33 procent van de aandelen in handen. Over de hele linie presteerde Philips afgelopen jaar echter
boven verwachting.
Deze keer was dus wéér wat extra nieuws over de opmars van de LCD-schermen!
.
tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-08

GSM Benelux beltarief?

CD&V-Kamerleden willen Benelux-beltarief

                                  benelux

Operatoren rekenen veel te hoge tarieven aan voor gesprekken van en naar de buurlanden, vinden CD&V-kamerleden Jef Van den Bergh en Roel Deseyn. Zij pleiten daarom voor een Benelux-tarief. Wie regelmatig in Nederland verblijft of in de grensstreek woont, kan zo een pak overbodige kosten uitsparen.In ieder geval was dit te lezen op ZDNet en deze site is dan ook wel echt betrouwbaar.We namen ook eens een kijkje hoe het er in december al aan toe ging.... 

"De consument is zich er vaak niet van bewust als hij in de grensstreek op een ander netwerk terechtkomt", zegt Deseyn. "Dit terwijl de tarieven voor bellen in het buitenland veel hoger liggen dan de werkelijke kosten voor de operatoren." Om die prijzen te laten zakken, hebben beide politici een resolutie ingediend, maar er moet nog wel wat water naar de zee vloeien. Zowel de Belgische als de Nederlandse regering moet meewerken en ook de telecomregulatoren (het BIPT en OPTA) spelen hier een rol. Toch is er ook goed nieuws. Het Beneluxparlement, een orgaan dat de regeringen van de drie landen informeert, maakte eind vorig jaar al duidelijk dat het sterk voorstander is van een soortgelijke regeling.

                             gsm beltarief

Over een streefdatum spreekt Deseyn niet, maar een verwezenlijking hoeft geen jaren op zich te laten wachten. "Technisch gaat het vooral om de interne facturatie van de operatoren, iets wat zeker kan afgedwongen worden met een beetje goede wil."
Het is wel twijfelachtig of die wil groot is bij de operatoren zelf. Roaming door mensen in de grensstreken brengt de Europese operatoren jaarlijks vijf miljard euro op.

Vanuit de Europese Commissie ziet Deseyn meer soepelheid. "Ik verwacht niet dat iemand als [eurocommissaris] Viviane Reding hier een probleem van maakt. Als we binnen de Benelux een proefproject willen, kan dit met wat geluk begin volgend jaar al starten."

        .pinkend sterretje  Artikel 1 (muisklik op sterretje)

         pinkend sterretje  Artikel 2 (muisklik op sterretje)

tijdsbalkje rood


00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SONY en de OLED schermen !

Sony breidt OLED investeringen uit

Op deze blog hebben we het ook al vrij véél gehad over de televisieschermen.Meestal over Plasma of LCD maar soms ook over de OLED technologie.En van deze laatste is er wederom wat nieuws te melden.

.
              sony-xel1
             

Sony Corporation heeft onlangs bekendgemaakt dat het bedrijf ongeveer 22 miljard yen extra zal investeren in OLED (organic light-emitting diode) scherm productie technologie. Sony will met deze investering de omschakeling naar middelgrote en grote OLED schermen versnellen, aldus konden we we lezen bij HDTV en wensten u daarvan ook graag in kennis te stellen.

Sony begon met onderzoek naar OLED technologie in 1994 en heeft sindsdien OLED gepositioneerd als de beeldscherm technologie voor de toekomst. In December 2007 annonceerde Sony haar eerste OLED TV, de XEL-1 in Japan met Sony’s eigen OLED scherm waarmee een extreem dunne TV gebouwd kon worden met uitstekend beeld, een zeer hoge contrast ratio, hoge helderheid, nauwkeurige kleurreproductie en snelle responsetijd.

Sony XEL-1 is grote OLED TV

Spiksplinterneiuws is het wel niet( de info komt van eind vorig jaar nog) maar het zal u toch (misschien) wel een idee geven over het uitzicht van het nieuwe scherm en wat achtergrondinformatie.

Sony zal de XEL-1, de eerste OLED (organic light emitting diode) TV ter wereld, op 1 december aanstaande in Japan gaan leveren en daarmee een nieuwe TV categorie toevoegen aan haar assortiment.

De huidige TV lijn van Sony is gepositioneerd rondom de BRAVIA LCD TV serie en de toevoeging van OLED TV’s zal consumenten een ongekend dun scherm (zie foto) geven met een prachtige beeldkwaliteit.

Sony maakte bekend dat het bedrijf geleidelijk aan haar OLED TV serie zal uitbreiden in een positionering naast de huidige BRAVIA serie om zo haar aandeel in de totale TV markt te vergroten.

.                        Sony-xel1 beeldvorming


OLED is een relatief nieuwe technologie die de fabrikanten in staat stelt om tot nu toe ongekend dunne en lichte schermen te produceren. OLED levert ook enorme contrast en helderheids verbeteringen op in combinatie met zeer snelle responstijden en een breder kleurenspectrum. De OLED schermen die we eerder op beurzen bewonderden hadden dan ook een indrukwekkende kwaliteit. Ook vanwege een lagere milieu belasting heeft de OLED technologie de aandacht getrokken.

Sony begon in 1994 al organische materialen te onderzoeken en heeft sindsdien de OLED technologie verder ontwikkeld met als doel om uiteindelijk tot praktische toepassingen te komen zoals nu in de XEL-1 TV. In 2004 begon Sony de massaproductie van kleinere formaten OLED schermen voor commercieel gebruik in mobiele producten. In september 2007 is het bedrijf begonnen met de productie van haar eigen ontwikkelde “Organic Panel”, zoals dat gebruikt gaat worden in de nieuwe Sony XEL-1.

De XEL-1 is een 11 inch model TV met een resolutie van 960 x 540 pixels, een scherm van slechts 3mm dik, een contrastomvang van maar liefst 1.000.000 : 1 en een laag energieverbruik van 45 Watt.

Aanvankelijk verkeerden we in de veronderstelling dat het hier om een HD TV ging maar dat is dus niet het geval. De XEL-1 kan wel 1080p signaal als input verwerken. De menustructuur lijkt sprekend op de user interface van de Sony Playstation. De prijs ligt in de buurt van de 200.000 YEN en dat is ongeveer 1.750 dollar.

Op dit moment gaan er ook sterke geruchten dat Samsung op de CES in Las Vegas een 31 inch OLED TV zou gaan introduceren !

Deze technologie heeft als speciaal kenmerk niet alleen het zeer dunne scherm maar het is bovendien erg zuinig wat electriciteitsverbruik betreft.En dat is dan ook het goeie nieuws naar het milieu toe.Goedkoop is het zeker ook nog niet zoals u kan merken.Maar hierin kan natuurlijk verandering komen eens de toestellen van de band lopen richting consument na een inloopperiode.Dat was ook zo bij de Plasma -en LCD schermen, dit zijn intussen ' betaalbare ' dingen geworden

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-08

TMF lanceert TMFradio !

TMF  lanceert  TMFradio
.
                        TMF logo
.
Jongerenzender TMF lanceerde onlangs TMFradio, een gloednieuw en uniek online radioconcept waarbij je als luisteraar helemaal zelf bepaalt wat je graag wil horen.Het is dus geen gewone internetradio ! Het nieuwe online radioplatform bevat meer dan 100.000 songs onderverdeeld in verschillende muziekstijlen. Aristo Music, een spin-off van de KU Leuven, tekende voor de technologie. ONE Agency zorgde voor de creatie van de webapplicatie.
.
                TMF music
     

Met TMFradio kiezen luisteraars zelf wat ze graag willen horen. Na een selectie uit één van de zes vooraf bepaalde muziekgenres m.n. urban, hits, party, rock, alternative en Belgisch, kan de luisteraar zijn keuze nog verder gaan verfijnen met o.a. jaartal, of de muziek eerder van gevoelige of dynamische aard moet zijn of vb. hoe dansbaar de plaat moet klinken. Dat maatwerk, in combinatie met de meer dan 100.000 songs in de database, maken van TMFradio een uniek online radioconcept.
.
                                   logo tmf radio

“In tegenstelling tot bestaande online radioplatformen, bieden wij met TMFradio onze luisteraars de mogelijkheid om hun muziekkeuze helemaal af te stemmen op hun eigen voorkeur en zelfs aan te passen aan de gemoedstoestand van het moment. Je maakt dus al het ware je eigen radio die je vervolgens via het internet kan gaan delen met vrienden”, aldus Kristoff Coolen van TMF.  

TMFradio maakt gebruik van het door Aristo Music ontwikkelde technologische muziekplatform. Samen met de departementen Toegepaste Wetenschappen en Experimentele Psychologie van de KU Leuven onderbouwt Aristo Music op een wetenschappelijke manier het aanbieden van contextgerichte muziek op basis van subjectieve informatie. De samenwerking tussen muziekexperts en softwarespecialisten, gestaafd met de nodige wetenschappelijke argumenten, zorgt dus voor een totaal nieuwe muziekbeleving waarbij de persoonlijke voorkeur van het individu centraal staat.
.
                           Luister naar TMF Radio
                 Hier hierboven op ' luister naar ' en je bent er meteen !
                      
Belangrijk om weten is wél dat je éérst moet inloggen, inschrijving verplicht dus, maar het is helemaal gratis!
.
tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-08

Kakkerlak en het Journaal...

Kakkerlak verstoort nieuwsuitzending journaal
Je houdt het bijna niet voor mogelijk en toch is het gebeurt, alzo lazen we toch in de Nederlandse krant De Telegraaf.Die namen het over van onze Belgische krant Het Laatste Nieuws.Waarover het precies gaat, wel...
.
De bevolking van de Aziatische republiek Turkmenistan is geschokt omdat er, vorige week, tijdens een nieuwsuitzending een kakkerlak over het bureau van de nieuwslezer kroop.
.
                     turkmenistan-tv1-2

Het tv-station van de nationale omroep werd overstelpt met telefoontjes van kijkers die de vertoning ronduit walgelijk vonden. Het was net tegen etenstijd en de meeste kijkers zaten aan tafel tijdens het avondjournaal

De Turkmeense Cultuurminister Gulmurat Muradov heeft een intern onderzoek ingesteld. Door het kakkerlak-incident zijn dertig medewerkers, waaronder journalisten, regisseurs en technisch personeel van de zender de laan uitgestuurd.

                     kakkerlak

Conclusie...ik heb de indruk toch dat het een vrij groot exemplaar moet geweest zijn als de kijker(s) dat zo goed hebben kunnen zien.Of hoe je zomaar 30 werknemers de straat opzet zonder vooropzeg omwille van een kakkerlak! Wat er verder met het dier is gebeurt blijft onbekend...

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

RTBF met Webradio Expo 58 !

RTBF met webradio Expo 58
.
                                     Webradio 2
.
Sedert enige dagen kan u via onze RTBF website genieten van een nieuwe webradio en wat voor eentje! De naam van het station ' Mon Expo 58 ' (dat is de naam van het webstation) zal u waarschijnlijk als (oudere) lezer wél misschien wat nostalgisch doen terugdenken aan dat jaar dat Brussel wereldbekend werd.De radio is waarschijnlijk ook op pootjes gezet naar aanleiding van een halve eeuw Expo 58 dat dit jaar ook uitbundig zal gevierd worden.
.
            Blog Expo 58
.
De mensen van de RTBF konden dus blijkbaar niet wachten en zijn al gestart met de allereerste festiviteiten daarontrent. In dit geval dan muziekaal via een webradio die u continue in de zwart-wit radiosferen brengt uit die tijd met de allergrootste hits van toen.De tijd dat het 45 toerenplaatje en de 25 cm LP zijn opmars verder zette, de juke box ook zegevierde en voor de 78-toerenplaat het (onverbiddelijke) einde in zicht was. Het begin ook van (test) radiouitzendingen in stereo...in Duitsland dan wel.

pcexpo 58 -2Maar dat is zeker nog niet alles wat ' Mon Expo 58 ' de online luisteraar aan te bieden heeft want er is niet alleen muziek én dat maakt het nu net zo speciaal.De RTBF heeft een schat aan klankarchieven bewaard uit die periode en deze worden voor deze speciale aangelegenheid nog eens uit de kast gehaald.' Un trésor d’archives radiophoniques' noemen ze het zelf bij de RTBF en dat klinkt nog mooi in de oren ook.Klik trouwens eens op deze kleine foto uit het beeldarchief en je krijgt een grotere versie te zien!
.
Heel wat uitgezonden materiaal van het toenmalige ' INR ' werd extra afgestoft en opgepoetst.De tijd van de middengolf (het INR/NIR) had nog geen FM zenders,komt nog even terug. 
.         
                     GREATS-512 radio uit 1958
                                               Greats radio uit 1958
.
U kan dus nieuwsuitzendingen (her) beluisteren,speciale info's die uitgezonden werden, reportages,indrukken van bezoekers,reklameboodschappen (over de Expo zelf want podukten aanprijzen/vernoemen was toen nog een doodzonde),organisatoren nog eens hun ding laten zeggen.Zelfs radioprogramma's in zijn geheel behoren tot de mogelijkheden...Wie er ooit zelf nog bij was keert dus 50 jaar terug in de tijd.Wie er toen nog niet bij was wordt geconfronteerd met 1958 zal zich wellicht aan de muziek én het bijkomende audio materiaal een (speciale) indruk kunnen krijgen van hoe er het in die tijd aan toe ging...
Binnenkort komt er op elke site van de ' gewone ' radio's van de RTBF meteen ook een rechtsreekse link te staan naar het aangehaalde nieuwe websattion.
Vanaf 17 april, de datum dat de festiviteiten rond Expo 58 echt starten, worden nog méér pareltjes uit de klankarchieven gehaald.Maar dat komt u ongetwijfeld ook te weten via de website  www.monexpo58.be  die echter nog niet online staat.
.
                          Webradio 3
                       Muisklik op het plaatje én je bent in radiosferen van Expo 1958
  
   pinkend sterretje Muisklik op sterretje én je bent op de RTBF site van hun webradio's !

  pinkend sterretje Muisklik op sterretje en bekijk 'België in de aanbieding' (eerder gepubliceerd)
    

Beluisteren van de webradio kan je ook via muisklik op het webradiologo 58 uiterst rechts in de kolom van deze blog.Ook door te muisklikken op onderstaande rode tijdsbalkje ! 

.
tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-08

Mening en reklame onderscheiden

Digitale radio: mening en reclame onderscheiden
                             on-air signal
    

De digitalisering van omroepdistributie is uitermate complex en de feiten daargelaten, zijn er ook sterk uiteenlopende meningen. We hebben er regelmatig aandacht voor. Een van de zaken die we zelf erg lastig vinden, is te ontdekken waar meningen voor feiten doorgaan. Daarom komen we nog graag eens terug op het artikel 'Spanje: DVB-SH wordt getest in Barcelona' va 10 februari jl.
Het leeuwendeel van de publicaties wordt immers geschreven of tenminste geïnitieerd door belanghebbenden. Reclame, zeg maar. Daarmee willen we overigens niet zeggen dat we de plank nooit misslaan, want ook wij hebben er regelmatig moeite mee om te onderscheiden of het om feiten, meningen of handig verpakte propaganda gaat. Het verwondert ons dus niks dat anderen daar ook mee worstelen.

Het verhaal over DVB-T dat DAB als radiodistributietechniek voorbij zou streven, lazen we onlangs ook in stukjes over het besluit van de Duitse KEF om bepaalde subsidieonderdelen voor doorontwikkeling van DAB aan de publieke omroep te weigeren en dat lees je vervolgens terug in allerlei daar weer vanaf geleide berichten. Het is daarbij niet onze bedoeling om kritiek te leveren, maar om een kennelijk misverstand onder de aandacht te brengen

                                 
Vooralsnog ligt Europa overhoop, als het gaat om standaardisering. Het is, zoals zo vaak, een belangenkwestie. Pogingen van Eurocommissaris Reding om DVB-H als techniek voor mobiele TV te nemen, liggen zwaar onder vuur van een aantal lidstaten. Tegelijkertijd denken vele Europese landen dat zij achterlopen met het nemen van beslissingen, terwijl het veel handiger is om, zolang het mistige materie is, af te wachten.

Degenen die voor de muziek uitliepen zijn gezamenlijk inmiddels meer dan een kwart miljard euro kwijt. Dat geld is verbrand aan DAB en heeft, zoals iedereen kan zien, niks opgeleverd, want DAB staat nog steeds nergens. Dat bedrag is al van twee jaar geleden en zal intussen weer fors zijn opgelopen.

Zeker kleine landen, waaronder we Vlaanderen en Nederland gemakshalve reken, kunnen beter afwachten hoe het loopt bij de grote buren, zoals Frankrijk en Duitsland. We denken te kunnen stellen dat de betreffende overheden die mening niet delen en beide spoedig tot uitgifte van de frequenties zullen overgaan.

                        
In Vlaanderen wellicht met een radio-oormerk (voor DAB) en een TV-oormerk voor DVB-T en DVB-H. Dat laatste is wel goed, lijkt ons, want anders verdampt de omroepfrequentie in de economisch veel zwaarder wegende telecombelangen.

Enfin, er is veel over te zeggen.

.tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |