31-01-08

AM en FM op GSM Sony Ericson

AM en FM op GSM Sony Ericson 

Eindelijk weer eens wat goed nieuws voor de radioliefhebbers onder ons want soms denkt men wel eens (in tijden van iPods en digitale muziek) dat de radio stilaan afgeschreven wordt.Het is wél een foutieve gedachte en bij Sony Ericson denkt men daar nu precies hetzelfde over ! Dat hadden ze ook opgemerkt op de mediasite ZDNet want die zijn altijd bij de pinken als het om leuke dingen (weetjes) gaat.Misschien had u het niet opgemerkt en daarom zetten we het nog even in het zonnetje...

Ze (Sony Ericson) brengen zelfs twee spiksplinternieuwe GSM (mobieltjes) modellen uit waarin een ingebouwde FM/AM-radio verweven zit.Bovendien wordt als snufje RDS als uithangbord aangeboden.

                         Radio Centraal

Nu is een ingebouwde radio ook niks nieuws, meestal is deze functie een soort van bijkomstigheid die veel minder belangrijk is dan de andere meegeleverde snufjes

De R300i en R306i (zo noemen de nieuwe modellen) zijn daarentegen wél "speciaal ontwikkeld om een geloofwaardige radiobeleving" te leveren, aldus de fabrikant.Zelfs het ontwerp is geïnspireerd op dat van een radio.Toegegeven het ziet er best een aardig model uit.

Maar de aanwezigheid van een AM-ontvanger verraadt het toch al een beetje. De toestellen zijn in de eerste plaats bedoeld voor gebruik in ontwikkelingslanden waar nog veel AM-zenders in volle bloei zijn.De beide nieuwe modellen zijn dan ook niet toevallig voorgesteld in de Indiase hoofdstad New Delhi.Maar goed nieuws toch voor wie er hier eentje wil hebben. De nieuwe telefoon-radio-ontvangers worden dus ook bij ons uitgebracht. De R300 kortelings en de R306i in de loop van deze zomer.

                     Radio Centraal 2

Maar er is nog een ietsje méér aan de hand want de R306i is wél een apart toestel. De openklapbare telefoon heeft aan de buitenkant een OLED-scherm dat volledig geïntegreerd is in de behuizing en waarop de informatie (RDS) over de radiozender verschijnt. Links en rechts van het scherm zijn speakers aangebracht, zodat de telefoon zelfs een beetje kan ' stoefen'  van over echt stereogeluid te beschikken zonder oortjes of andere attributen.Zelfs de muziek kan ook zeer luid, benadrukt de fabrikant in zijn persbericht!

Persoonlijk hadden we wél ook graag de mogelijkheid gehad om digitale radio te ontvangen...

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weeral (bijna) niet te geloven!

Weeral (bijna) niet te geloven!

Zijn de Britten nu zo onhandig of zijn andere regeringen minder open en (on) eerlijk over hun blunders? Dat beginnen we ons af te vragen, nu blijkt dat de Britse overheid opníeuw (en op een vrij korte periode toch) persoonlijke gegevens van burgers kwijt is geraakt.Misschien had je het wel allemaal wel al vernomen via een of andere krant maar wij lazen het in ZDNet...Kwestie dat je net nu ook weet! 

Deze keer daalt de schande neer op het Britse ministerie van Justitie, verantwoordelijk voor wetshandhaving en het gevangeniswezen.En dat is zeker geen ministerie van de minste, laat staan om even mee te lachen.Midden december zijn vier CD-roms met zeer persoonlijke data ('s) in de post zoek geraakt, meldt ook nu het ZDNet UK. Volgens de Britse tabloid Daily Mail gaat het om details over minimum  55 gedaagden. Onduidelijk is of CD-roms ook gegevens bevatten van getuigen of slachtoffers. Een onderzoek naar de kwestie is al ingesteld.Waarschijnlijk door het miniserie van justitie zelf.

                             postbode


In ruim twee maanden tijd is het al de derde keer dat slordigheid van de Britse overheid in de media komt te staan. Zo zijn de (belangrijke) gegevens van 25 miljoen ontvangers van kinderbijslag al zoekgeraakt, plus informatie van maar liefst drie miljoen mensen die in het bezit zijn van een tijdelijk rijbewijs. Deze maand werd overigens ook al een laptop gestolen met persoonlijke data van zeshonderdduizend aspirant-rekruten voor het Britse leger!

                      postduif

Een mens begint zich nu toch wel af te vragen of persoonlijke informatie zomaar gewoon met de post moet of mag verstuurd worden!Of dat nu in Engeland is of elders...Die ministeries zelf zullen wel beschikken over eigen (koerierdienst)vervoermogelijkheden zodanig dat de post in dit geval NIET moet ingeschakeld worden.Iedere (moderne)staat probeert wat te doen aan de bescherming/privecy van zijn burgers.Dat zijn dus blunders van formaat toch...De vraag is natuurlijk ook of het adres van de bestemmeling wel correct geschreven was met voldoende gegevens...of had men de brief wel voldoende gefrankeerd? De toekomst zal het uitwijzen...desnoods moeten we de ' onafhankelijke ' postduif maar weer inschakelen...

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-08

Canvas + nieuwe cultuur TV !

Cultuur via Canvas+
.
                      logo canvas vrt
                    Het VRT Canvas logo,voor de website op klikken volstaat!
.
Vlaanderen is (bijna) een nationale (?) culturele (thema?) zender rijker,kunnen we alleen maar aanmoedigen overigens.Konden we vandaag vernemen in het TV Journaal maar ook via Deredactie.be. Sedert een paar maanden heeft ook de RTBF een derde (lands) zender (La trois) enkel via DVB-T en zonder de RTBF Sat mee te rekenen.Wij laten dus BVN-TV ook buiten beschouwing.
Maar we hebben ook zo'n beetje onze eigen bedenkingen hierover,en wel over het lanceren van de nieuwe thema(?) zender.Zeer zeker niet over het cultuuraanbod maar wél over de wijze over het uitzenden van het beeldmateriaal zelf van Canvas +.Want is de VRT niet verplicht om zijn NATIONALE zenders aan IEDEREEN FTA (Free To Air) aan te bieden? Ook cultuur gratis aanbieden is denk ik toch een vaste waarde geworden in onze samenleving.
Dit (eigen) verder commentaar leest u dan ook na de voorstelling van de nieuwe zender.... 
.
       pinkend sterretje Klik op sterretje voor VRT Journaal van 13 uur op 29/1/2008-Aankondiging !
 
       pinkend sterretje Klik op sterretje voor uitleg Walter Couvreur over het initiatief !

 
Canvas breidt dus zijn culturele aanbod uit via het digitale kanaal Canvas+. Het net wordt een eerste keer ontkoppeld op maandag 4 februari voor de uitzending van de uitreiking van de Cultuurprijzen. Het vernieuwde, uitgebreide VRT-cultuuraanbod wordt verzameld onder de noemer Cultuurdelta. De openbare omroep biedt cultuur aan via een driesporenbeleid.
.
                          Canvas plus
.
Het eerste spoor is het signaleren van het cultuuraanbod op alle radio- en tv-netten in programma's als "De rode loper" en "De zevende dag".

Het tweede spoor zijn de specifieke cultuurprogramma's op Canvas zoals "Lux", "De Canvascollectie" en "Genius of photography" en op de andere netten.

Dit voorjaar focust de openbare omroep op het derde spoor: een extra aanbod voor de cultuurliefhebber. Hiervoor komt er vanaf dit voorjaar een multimediaal webplatform Klara.be en een extra digitaal kanaal Canvas+ en deze laatste zorgt ervoor dat de digitale kijker op een aangegeven moment kan kiezen voor een extra aanbod.(en over de manier van aanbieden hebben we onze bedenkingen).

De eerste uitzending op Canvas+ is de uitreiking van de CultuurPrijzen Vlaanderen 2007 en dat is al op  maandag 4 februari.

En vanaf maart volgen er dan vrij regelmatig extra evenementen op Canvas+. Zo is er onder meer een uitzending rond "Expo 58" en rond "Jazz Middelheim".

Ook "StuBruPuntUit" en het "Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd" staan onder voorbehoud op de planning.

Tot hier dus het nieuws dat we konden vernemen over de nieuwe zender via de verschillende kanalen.Maar we hebben een eigen aanvulling/suggestie...de (her)invoering dus van een (waardige?) derde VRT- DVB-T zender...want is deze laatste misschien geen digitale televisie?Ik dacht van wel en overigens ook de (verplichte) opvolger van de analoge televisie uitzendingen.In het middagjournaal werd duidelijk gezegd en ook aangestipt dat de zender te bekijken was voor...digitale TV-kijkers.En die hbben wél allemaal GEEN rode knop...

                      VRT toren

Waardige initiatieven dus die we dan ook beschouwen als cultureeel vormend en waar we volledig achterstaan.MAAR...het aanbod kan maar alleen bekeken worden via het gebruik van de ' rode knop' ! Dat wil dus zeggen dat wie kijken wil ' verplicht ' wordt om extra kosten te doen om via de kabelexploitant digitaal (mee) te kunnen kijken.En dit door de aanschaf van een digibox of gelijkwaardig.Wie geen kabel heeft of er ook geen wenst aan te schaffen wordt de mogelijkheid ontnomen om te (kunnen) kijken.En staat er nergens geschreven dat iedere Vlaming het recht heeft om de ' nationale zenders' GRATIS te (kunnen) bekijken?Zijn de niet kabelkijkers nu ook al niet verplicht om een extra investering te doen om een digitale ontvanger aan te schaffen?

                               logo-dvb-t

Iets waar onze minister (Bourgeois) wél iets kan aan/tegen doen,temeer ook dat hij (lovenswaardig) ook het inititatief steunt (konden we ook al zien in het journaal).Om deels tegemoed te komen bestaan er al voldoende mogelijkheden die zelfs niet zo duur zijn.We denken hier meteen aan het in gebruik (of hergebruik) nemen van de derde DVB-T (VRT) zender.Binnenkort ( op 3 november) stoppen de analoge televisie uitzendingen.Onze Vlaamse cultuurminister ging zelfs een speciale campagne voeren hierover, al moeten we de eerste stappen van de campagne nog proberen waar te nemen in de media.Zulke dingen moet je dan ook niet op het laatste ogenblik doen, volgens mijn zeer bescheiden mening moest deze campagne al lang van start gegaan zijn.Voor de campagne was overigens ook een speciaal (vrij hoog toch) budget voorzien! Dat lazen we tenminste toch in de pers...

Deze derde (toen al indertijd omschreden omdat niet iedereen kon gratis meekijken) DVB-T zender (die dus duidelijk toch al bestaat) was al in de lucht in de zomer van 2004 voor 'Sporza',toen de VRT televisie onvoldoende plaats had op de twee bestaande netten om zowel het tennis als de Tour de France én de Olympische spelen (we vergeten er zeker nog) aan het Vlaamse publiek te tonen.De infrastructuur moet dus bestaande zijn en waarschijnlijk met bescheiden middelen (en wat afstoffen) kan deze (tijdelijk afgesloten) derde zender (toch al betaald met gemeenschapsgelden) terug nieuw leven ingeblazen worden.Weet ook dat de nieuwe generatie TV toestellen meestal een ingebouwde digitale aardse tuner hebben (ipv analoge) en men via een mini digitale (binnen) antenne zeer makkelijk (gratis) kan meekijken naar de VRT zenders.Een stap in de goede richting en een aanbeveling om 'cultuur in Vlaanderen' voor iedereen open te stellen.Meteen ook een stap in de goede richting op de bestaande nieuwe techniek(en) van de DVB-T in Vlaanderen (waar we toch echt achterblijven op de buurlanden) om op die manier een extra impuls te geven.Of zijn er misschien andere dingen die FTA (Free To Air) DVB-T (liefst) tegenhouden in Vlaanderen?Ik kan er mij wél (deels) mee verzoenen dat er voor bepaalde extra diensten van de VRT moet betaald worden (denk hier bv.aan ooit gemist), maar dat zijn dan programma's/diensten die NIET RECHTSTREEKS de lucht ingestuurd worden (of aangeboden worden) aan het (grote) publiek.Tenslotte zijn de (nieuwe) programma's via Canvas + ook door onze nationale Vlaamse omroep gemaakt met gemeenschapsgelden.Dat er moet betaald worden voor de diensten van Vlaamse commercieële zenders en kabelaanbieders heb ik geen moeite...

Lees ook vervolg op RadioVisie muisklik op dit sterretje pinkend sterretje

In het verleden zijn al artikels verschenen in pers en media over het einde van de analoge televisie signalen en zijn (waardige) digitale opvolger de DVB-T (Digital Video Broadcasting) In Wallonië en Frankrijk ook wel TNT ( télévision numérique terrestre ) genoemd.Ook over digitale themakanalen enz.We gingen even voor u op zoek en konden er een paar vinden, ze zijn zeker onvolledig, muisklik op elk onderstaande sterretje en u vindt een link over het onderwerp ...  

                       pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje  pinkend sterretje 

tijdsbalkje rood
    

10:06 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Clubland TV in de lucht !

Clubland TV in de lucht...

                           clublandtv

De satellietzender ( want daar gaat het over) was al een tijdje aangekondigd en voorzien op de satelliet voor februari... en gisterenmorgen kwamen de eerste beelden hier op aarde al binnenvallen via de Eurobird 1.Op het eerste gezicht gaat het over een jongerenzender waar heel véél muziek zal in verwerkt zitten !

Afstemmen kan op de Eurobird 1 via deze frequentie : 11.222 GHz.(H) met Sym: 27.500 en FEC: 2/3.Meteen is het goed ook om bij te vertellen dat wie een schotel heeft die gericht staat op de Astra 2 (28,2° Oost) deze satelliet (Eurobird 1) automatisch en zonder problemen ook kan capteren.Ook dus voor kijkers via TV Vlaanderen en CanalDigitaal en bovendien is de zender ook FTA (Free To Air) te ontvangen!

   pinkend sterretje  Bekijk de trailer van de nieuwe zender door te muisklikken op het sterretje!

tijdsbalkje rood


00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het blote achterwerk der Amerikanen...

Herrie om bloot achterwerk tijdens "NYPD blue"

Het Amerikaanse televisiestation ABC hangt maar liefst een boete van 900.000 euro boven het hoofd voor het laten zien van een bloot achterwerk op televisie.En dat is zeker niet niks, die grote boete, want daarover hebben we het wel.Je kon het zowat overal in de mediabladen en andere dagbladen lezen.Bij sommigen kwam er ook nog een stukje 'ander' natuurlijk product bij bij te pas.Het zal dus ook al niet meer zo (wereld) schokkend zijn om dit te lezen.Maar toch...

         NYPD BLUE    NYPD BLUE 2

Volgens de Amerikaanse waakhond voor de media, de FCC, bevat een aflevering van "NYPD blue" "seksueel getinte beelden".

Het gaat om meerdere beelden van een vrouwelijk achterwerk die werden uitgezonden vóór 22.00 uur. De FCC kreeg klachten van kijkers binnen.  
                                      
ABC is zich van geen kwaad bewust. De zender zegt dat het helemaal geen seksscène betrof. In de scène is te zien hoe een kind de badkamer binnenstapt op het moment dat een vrouw zich doucht.

          NBC-logo-RGB-pos   nbc-tv

Nu, ze maken zich daar toch wel zéér grote zorgen over het vertonen van een puur "natuurlijk" verschijnsel.Een paar jaren geleden was het ook al eens prijs dank zij de ontblote borst van Janette Jackson.Dat onze Amerikanen wel preuts(er) zijn is nu wel al langer geweten,daar niet van.Wat ik minder of absoluut niet begrijp is dat men zich daar heel ver over de plas dan toch ook zeker geen probleem (of zorgen) maakt over het vertonen van gruwelijke (echte ) oorlogstaferelen/beelden op hun nieuwszenders en dat 24/24 en dan vergeet ik nog AL hun gewelddadige series...Persoonlijk vind ik dat VEEL erger !

   pinkend sterretje  Muisklik op sterretje en bekijk een ' intro' van de TV serie (jaargang 4)

Een zeer 'aandachtige' kijker/bloglezer uit St.Truiden ( waarvoor dank) stuurde mij ter illustratie, nog deze morgen, de URL door (van YouTube) waarin dat ' bewuste ' aangehaalde zeer omstreden fragment te zien is.Nu dank zij hem kon ik het dus ook eens echt bekijken én beoordelen.En als de lezer op het pinkend sterretje muisklikt kan ook hij/zij het bewuste fragment bekijken én dus ook eens beoordelen.

   pinkend sterretje Klik op het sterretje en daar komt het fragment aan...

Voor méér info over NYPT blue muisklik hieronder op het rode tijdsbalkje!

tijdsbalkje rood


00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-08

Duitse zenders op Astra met vertraging!

Nieuwe Duitse themazenders met vertraging op Astra 1
.
Het zijn dus duidelijk niet alleen de treinen die vertragingen oplopen om een of andere reden.Vorig jaar werd de aanvang al aangekondigd van een paar FTA (Free To Air) televsie zenders via de Astra 1 satelliet.In principe moesten die nu al te capteren zijn vanuit de ruimte.Maar blijkbaar loopt er wat mank in het seinhuis want ze lopen ook het station binnen met enige vertraging, vermoedelijk via een ander spoor.Een eerste woordje uitleg (en dus een eerste spoor)  vonden we in elk geval terug via de site van TVTotaal...Wij van onze kant gaven natuurlijk ook wat eigen commentaar en een paar aanvullingen in deze toch wel belangrijke materie, want buiten wat logo's en een paar websites hebben we nog niet veel gehoord,laat staan gezien van de beloofde nieuwkomers...
.
                      astra-1kr
 
                                 
Vorig jaar werden dus een flink aantal nieuwe Duitse themazenders aangekondigd.Dat konden we toen lezen op diverse sites die zich bezig houden met satelliet én alles wat er mee te maken heeft.Maar het merendeel van deze zenders zijn dus echter nog niet start gegaan (verre van zelfs) en een Duits magazine  onderzocht het waarom daarvan.Misschien worden ze daar in de Duitse gebieden ook wat ongeduldig wegens benieuwdheid... 
Bono TV, Timm, Etos TV  en Tele Veronika zijn flink vertraagd en dus ook nog niet voor de Vlaamse en Nederlandse Astra-kijkers te zien.Al of niet ook voor de abonnees van TV Vlaanderen en CanalDigitaal. De verwachtingen blijven dus gespannen maar toch verwachten al deze opgesomde omroepen toch dit jaar nog van start te kunnen gaan.Het weze gezegd, er zitten speciaaltjes tussen.Kan ook niet anders natuurlijk want ieder nieuw TV station wil wat nieuws op de markt brengen.Kijkers lokken is de belangrijkste bron van inkomen... 
.
                                 logo bono TV
                                  Muisklik op logo voor hun website
.
Bono TV zou een zender voor ouderen moeten worden,al staat er wel tegenwoordig geen leeftijd meer op oud worden.Die komt nu misschien midden 2008 blijkt nu.De reden van de uitgestelde startdatum was de zoektocht naar een nieuwe investeerder.En deze laatste dingen zijn nu eenmaal het belangrijkste om te starten.
.
De zender Timm, waarschijnlijk voor een jonger publiek bedoeld,  is volgens de makers en ontwikkelaars ervan blijkbaar al druk doende met het maken van programma’s.Nog een geluk dus dat de video ooit werd uitgevonden! Het regelen en opbouwen van de uitzendfaciliteiten zal zeker nog enkele maanden duren.En naar ze dus laten doorschemeren moet er nog een en ander geknipt worden in de video's...
.
                   tele veronika
                                  Muisklik op logo voor hun website
.

Tele Veronika, is vertraagd vanwege het niet tijdig verkrijgen van de juiste licentie(s).Waarschijnlijk staan de nieuwe TV-uitvindingen dus nog niet op punt.Maar, en dat is dus weer het goede nieuws, zal deze zender er volgens de initiatiefnemer zeer zeker komen.Verdere gegevens ontbreken nog...We staan natuurlijk altijd open voor het bekijken van de vernieuwing!
.
                               logo ethos TV
                                 Muisklik op logo voor hun website
.
Etos TV (en dat is blijkbaar een hele speciale en we zijn er dus zelf zeer benieuwd naar) moet video's gaan uitzenden van overledenen en over begrafenissen en alles wat er mee te maken heeft.En blijkbaar moet dat ook heel wat zijn om het op televisie te brengen...En dit thema is in medialand toch wel een buitenbeentje dachten we.We kunnen ons niet voorstellen dat er op deze aardbol iets gelijkaardigs vertoond wordt. De zender laat weten dat het hen wat meer tijd kost om alles voor te bereiden dan voorzien was.
.
 
Al bij al zitten hier dus nieuwe ideeën, nieuwe initiatieven en nog veel meer extra impulsen in verscholen.Wij kijken dus alvast uit naar de start  en de aankomst van deze (vernieuwende) zenders!
.
tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TV9 komt er aan...

TV 9 komt er aan...

Het Vlaamse televisielandschap is terug een commerciële zender rijker geworden.Het gaat om TV9, een zender die dus ook een vergunning (licentie) gekregen heeft van de Vlaams Regulator voor de Media (VRM).Al een tijdje waren er geruchten over en deze werden dus nu werkelijkheid.Het nieuwe werd verspreid in verscheidene dagbladen én dus ook via nieuwssites van bestaande radio-en TV stations.

Initiatiefnemer van TV9 is Marc Van Impe. Hij is voorzitter van het Instituut voor Journalistiek en leidt de firma Newcasters die de zendvergunning voor negen jaar in handen heeft.

   nieuwe tv zender


Wanneer TV9 begint uit te zenden, is nog niet bekend. "Binnen afzienbare tijd", luidt het. Ook over de programmering is niets geweten.

"We hebben een marktonderzoek gedaan en kennen nu de lacunes en de irritaties van het publiek. De mensen hebben genoeg van entertainment en nonsens, het is tijd voor ernst", wil Van Impe kwijt.

TV9 zal zich tot het brede publiek richten. Alle distribiteurs in Vlaanderen moeten de zender in hun aanbod opnemen.

Dat wil dus zeggen dat deze zender en zijn activiteiten ook in het analoge aanbod zal moeten aangeboden worden.En in deze analoge band zijn de plaatsen zeer schaars geworden.Waarschijnlijk zal een of andere (buitenlandse) zender moeten sneuvelen om wat plaats te maken.Maar goed dat is dus een zorg voor de kabelaanbieders.We hadden persoonlijk liever ook gezien dat de nieuwe zender via de DVB-T (digitale televisie via de ether) zou uitzenden.We hadden ook wel een beetje gehoopt op een FTA satellietzender.Eén iemand moet (eindelijk) toch de (grote) stap ook maar eens wagen.En het (goede) voorbeeld kan komen van een nieuweling.

En dan is er nog het kijkpubliek en de koek die moet verdeeld worden.Belangrijk ook in deze tijden waar kijkcijfers het nogal dikwijls voor het zeggen hebben.De Vlamingen zijn en blijven nog altijd met 6 miljoen.Hierin zal de komende maanden weinig verandering in komen dachten we.Een probleem dus om een stukje van de koek mee te kunnen pikken voor nieuwelingen die moeten opboxen tegen gevestigde waarden.Om succesrijk te zijn moet het dus allemaal mooi vernieuwend zijn...We wachten dus met argusogen af wat het allemaal zal worden maar wensen alvast de nieuwkomer een succesrijk welkom!

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-08

Single CD op sterven na dood?

Single CD op sterven na dood?

Het gaat niet goed met de single.Je kon het waarschijnlijk al vernemen via diverse kanalen want het stond ook in verscheidene kranten en was een stukje medianieuws op beeldbuizen en radio's.Ook bij Deredactie.be werd er aandacht aan besteed.Soms kunnen dingen zeer vlug gaan ook want in Nederland zijn er al plannen om de ' beroemde ' single uit de winkelrekken te nemen tegen 1 januari 2009.Dat is zeker allemaal niet zo lang meer... "Dat hoeft echter niet het geval te zijn in België", laat Olivier Maeterlinck van de Federatie van Belgische Muziekproducenten in ieder geval weten.

.                    Single CD 2

      Het 8 cm single CD-tje (met de toenmalige adapter) kende ook weinig bijval !

In 2000 werden er in België nog meer dan acht miljoen singles (singeltjes) verkocht, in 2007 was dat nog slechts één miljoen. De daling in de singleverkoop is te wijten aan de verkoop van muziek via het internet.En dat is nu eenmaal wél de nieuwe media geworden en volgens mijn bescheiden mening valt hier niet meer aan te ontkomen.Ook de ' plaat ' moet gewoon met zijn tijd mee...

Bij de platenfirma's, zo lezen we verder, zijn de meningen nogal verdeeld over het verdwijnen van de single in zijn fysieke vorm. ARS en Universal bevestigen dat er een daling in de verkoop is maar dat de omzet nog altijd voldoende is.

Ook volgens Olivier Maeterlinck van de Federatie van Belgische Muziekproducenten blijft de single nog altijd belangrijk voor bepaalde markten, zoals dj's die met platen scratchen.Al vinden we persoonlijk zelf dat aan dit laatste feit wél een mauw aan te passen valt...

Sony BMG en EMI België vermoeden dan weer dat de single niet eeuwig zal blijven bestaan.

In tegenstelling tot de singles boeren de albums wél goed: in 2006 werden er nog 15 miljoen van verkocht.

Nu de vooruitgang kan je gewoon niet tegenhouden.Als de singeltjes het niet meer doen en de produktiekosten hoger liggen dan verwacht, als de winsten dalen...tja daar kan je natuurlijk niet tegenop.Begrijpelijk dat men dus stilaan bij alternatieven steun gaat zoeken.Al denk ik dat o.a. de ' plaatselijke vedetten 'die (meestal) hun promotiemateriaal (DVD's/CD's) in eigen beheer laten persen dit wél nog een tijdje zullen blijven doen.Dat is voor hen soms gewoon een extra bron van inkomen, en ook wel promotie materiaal...Meestal hebben ze ook de middelen niet om reklame in te schakelen via de grote media en grote promo campagnes via het internet.

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kort satellietnieuws...

Satellietnieuws...

Numex draait proef op Hotbird

             numextest

In het Duitse T-Systems-pakket op de Hotbird is het Arabisch tv-station Numex ongecodeerd te ontvangen. Het gaat nog op proefuitzendingen. Op 1 februari gaat Numex echt van start. Je vindt het signaal op 11.054 GHz (H), sr: 27.500 en FEC: 5/6, (V-PID: 3210 / A-PID: 3220).

Bloomberg nu beeldvullend

De Duitse versie van Bloomberg is overgestapt op een nieuwe vormgeving. Daarbij is afgestapt van het multicreen-systeem waarbij een groot deel van het scherm gevuld was met cijfers en letters, maar geen tv-beelden.

Nu vult het gewone tv-beeld het hele scherm en scrollen de koersen in drie tickers daar onderdoor. De Amerikaanse versie van Bloomberg was al eerder overgestapt op deze vormgeving.

Kijken dus op de Hotbird en je ziet het resultaat!

 

Bron: Midland en wij gingen al even kijken!

tijdsbalkje rood00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-08

Erg véél voor weinig geld !

NXP TDA18292 multi-band TV tuner introductie

NXP TDA18292 multi-band TV tuner introductieNXP Semiconductors introduceerde onlangs de NXP TDA18292, een TV tuner voor inbouw in draagbare apparaten die als eerste vijf verschillende mobiele TV standaards ondersteunt.

De nieuwe NXP TDA18292 kan overweg met DVB-T, DVB-H, DVB-SH, T-DMB en ISDB-T en ondersteunt vijf belangrijke frekwentie banden (VHF, UHF, L1, L2, S-band).

De nieuwe tuner heeft een bijzonder laag energie verbruik, lage ruis, klein formaat en is goed afgeschermd voor andere mobiele telefoon en netwerk signalen. Daardoor is de TDA18292 een prima TV oplossing voor inbouw in notebooks, USB sticks, Portable Multimedia Players (PMP), draagbare DVD spelers, mobiele telefoons, draagbare navigatie systemen en andere draagbare apparaten. De prijs kan bij grote aantallen zeer laag blijven: zo rond de $2 per stuk, wat ons echt zeer weinig lijkt.Als het allemaal zo goed werkt is dat toch wél een doorbraak in de nieuwe technologieën.Je krijgt hier dus echt waar voor uw ' weinige ' geld...en op die manier is introductie in de auto (radio) meteen ook mogelijk zonder zware kosten.

Enkele kenmerken van de NXP Multi-band Silicon Tuner, TDA18292

• Multi-standaard: DVB-T, DVB-H, DVB-SH, T-DMB en ISDB-T

• Multi-band: VHF band III, UHF, L1 and L2 band, en S band

• Ondersteunt 1.5/5/6/7/8 MHz kanaal bandbreedte

• Laag stroomverbuik: 20mW (DVB-H), 170mW (DVB-T), 80mW (T-DMB)

Meer van de nieuwe tuner kunt u vinden in het Engesltalige artikel :

     pinkend sterretje  NXP TDA18292 multi-band silicon TV tuner introduction.

    Bron: HDTV Origin

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende