21-01-18

Extra DAB+ power in Gent

Extra DAB+ power in Gent

De eerste steunzender in een langere reeks

 

Zenderexploitant Norkring heeft op dinsdag 16 januari een nieuwe steunzender in gebruik genomen in Gent op kanaal 11A. Het gaat om de eerste in een reeks van vijf om het bestaande commerciële DAB+ netwerk te optimaliseren. 

DAB+ Jou volgende radio.jpg

Na Gent volgen nu heel snel nog steunzenders in onder andere Antwerpen, Meerhout en Veltem. In een volgende periode, die begint in de maand april en wordt afgesloten in september, zal het netwerk verder uitgebreid worden tot twintig steunzenders. Het gaat dan om onder andere om de plaatsen Oostende, Turnhout, Waver en Bellegem.

Het DAB+-netwerk van Norkring bestond tot 16 januari uit vijf steunzenders om heel Vlaanderen en de regio Brussel te bedienen. Weliswaar goed voor een vrij aardige dekking buitenshuis. Eind dit jaar moet echter ook het beluisteren van DAB+-radio binnenshuis sterk verbeterd zijn.

De extra steunzenders zijn goed, maar tegelijk ook slecht nieuws voor de commerciële spelers, want door deze uitbreiding gaat ook de kostprijs voor de doorgifte van hun signalen de hoogte in. De reden waarom o.a. Radio FG uit het digitale avontuur met Norkring stapte.

Momenteel maken BBC World Service, Qmusic, Joe, TOPradio, VBRO, Evergreen (ook VBRO), Radio Maria, FamilyRadio en ClubFM gebruik van het commerciële DAB+-netwerk van Norkring. De publieke omroepen VRT en RTBF hebben hun eigen netwerken.

 

Norkring-Gent-2.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten !

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-18

Radio 2 roept burgemeesters ‘op het matje’

Radio 2 roept burgemeesters ‘op het matje’

Luisteraars mogen hun burgemeester uithoren

 

Radio 2 brengt van 22 tot 26 januari de Vlamingen online samen met hun burgemeesters. ‘De grootste familie van Vlaanderen’ nodigde alle Vlaamse burgemeesters uit om in dialoog te gaan met hun inwoners tijdens een Burgemeestersmarathon. Luisteraars kunnen live vragen stellen via de regionale Facebookpagina’s van Radio 2. 

 

burgemeestersmarathon_header.png

 

Januari is de maand van de beste wensen en nieuwjaarsrecepties. Maar ook van goede voornemens. Zeker voor de burgervaders want voor hen gaan de laatste maanden in van hun huidige ambtstermijn. Wat gaan zij nog doen dit jaar?

Radio 2 geeft alle Vlamingen de kans om hun burgemeester te confronteren met hun vragen. Hoe kunnen de burgemeesters hun inwoners nog helpen? Wat willen ze op de valreep nog rondkrijgen vóór de volgende gemeenteraadsverkiezingen?    

In de laatste week van januari brengt de publieke zender 280 Vlaamse burgemeesters samen tijdens een unieke Burgemeestersmarathon. Elke dag in een andere provincie, in een ander regiohuis. Eén voor één beantwoorden ze in een Facebook-Live gesprek de vragen die er echt toe doen voor hun inwoners.

logo Radio 2.jpg


 De burgemeesters van de provincie Antwerpen starten met de marathon op maandag 22 januari 2018. Daarna volgen Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg en ten slotte Vlaams-Brabant. Alle vragen voor burgemeesters zijn nu al welkom via de website van Radio 2 en op de regionale Facebookpagina’s .

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-18

Laatste dag R2 W-Vlaanderen vanuit de Doorniksesteenweg in Kortrijk

Laatste dag R2 W-Vlaanderen vanuit de Doorniksesteenweg in Kortrijk

 

Gisteren, vrijdag 12 januari 2018, ging de allerlaatste uitzending van de regionale omroep Radio 2 West-Vlaanderen
vanuit het omroepgebouw op de Doorniksesteenweg 214b in Kortrijk de ether in.Onze vliegende reporter Jos Gurdebeke uit Blankenberge begaf zich toch nog eens ter plaatse om zich te vergewissen van de toestand aldaar.Deze keer wel niet met de fiets...beetje ver ...en bovendien geen al te best weer.Hij liet ons ook een kort verslagje mét wat foto's achter.Mooi voor het nageslacht en ideaal voor het radioarchief.

 

DSC_1564.JPG

Het Radio2 gebouw aan de Doorniksesteenweg in KortrijkNa 35 jaar aan de Rijselstraat 36, 25 jaar aan het Conservatoriumplein 1, en 14 jaar aan de Doorniksesteenweg 214b,
keert Radio 2 West-Vlaanderen terug naar het centrum van Kortrijk.


Maandag a.s. -15 januari - gaat de regionale omroep voor de eerste keer de ether in vanuit de gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum "Track" aan het Conservatoriumplein in Kortrijk.


In het Conservatoriumgebouw zijn er verschillende partners waar Radio 2 trouwens kan mee samenwerken.Radio 2 wil meer dan ooit zichtbaar zijn in heel West-Vlaanderen, dicht bij de mensen.
Dankzij moderne middelen zullen de R2 reporters zeer mobiel zijn, aanwezig van de Panne tot Knokke, van Brugge tot Roeselare en Menen. Het is belangrijk te vertrekken van een goed uitgeruste redactie.Daarvoor is het Conservatoriumplein in Kortrijk een zeer zichtbare locatie.Ook bij R2 Limburg en Antwerpen staat nog een verhuis op het programma.

 

logo Radio 2.jpg

 

Jos had gisteren dus de kans om op de laatste dag van de uitzendingen in het huidige R2 gebouw nog een paar foto's mee te pikken.Weliswaar in het midden van de verhuis, maar ideaal ook als aandenken aan een gebouw waar 14 jaar toffe radio werd gemaakt.

 

Radio2 West Vlaanderen kan je beluisteren via FM op 100.1 FM (zeer goeie frequentie tot ver over de provinciegrens) en sedert 17 oktober 2017 ook via DAB+ in gans Vlaanderen.Ook online natuurlijk én er is nog hun website!

Lees HIER hoe je best luistert naar R2 in de auto.

Hieronder de fotoreeks.Je kan ze ook bekijken in groter formaat, even op klikken is daarvoor voldoende.

DSC_1564.jpg

DSC_1565.jpg

DSC_1566.jpg

DSC_1567.jpg

DSC_1568.jpg

DSC_1569.jpg

DSC_1570.jpg

DSC_1571.jpg

DSC_1572.jpg

DSC_1573.jpg

DSC_1574.jpg

DSC_1575.jpg

DSC_1576.jpg

DSC_1577.jpg

DSC_1578.jpg

DSC_1579.jpg

DSC_1580.jpg

DSC_1581.jpg

DSC_1582.jpg

DSC_1583.jpg

DSC_1584.jpg

DSC_1585.jpg

DSC_1586.jpg

DSC_1587.jpgPieter Van Banden /Jos Gurdebeke (foto's) ON8VRT

Track-Kortrijk.png

Maandag aanstaande, 15 januari, gaat de regionale omroep voor de eerste keer gebruik maken van de gloednieuwe studio in het vernieuwde Muziekcentrum Track . In het grote gebouw hebben verschillende verenigingen, waar Radio 2 mee kan samenwerken, eveneens hun stek.

Tijdsbalkje rood.gif 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-18

Peter Van Dam (65) is niet meer

Peter Van Dam (65) is niet meer

Vlaanderen verliest radio-icoon

 

PeterVanDam5.jpg

 

Peter Van Dam, dé grote peetvader van de Vlaamse popradio, is eergisteren overleden. Het nieuws werd gisteren om 10 uur bekendgemaakt door een geëmotioneerde Eric Hofman, zijn goede vriend en jarenlange radiocollega. Peter was al een tijdje ziek. Intimi wisten dat hij niet lang meer te leven had.

 

rip-peter-van-dam.jpg

 

Dit is de tekst die Eric voorlas:

Radio 199, Radio Caroline, Radio Atlantis, Mi Amigo, TROS, AVRO, KRO, Radio 10 Gold, Hilversum 3, VTM, MaevaFM, Radio Contact, Radio 192, Radio Flandria, Maeva digitaal op DRM.

Cash Casino, Met Peter gaat het Beter, Een rondje Van Dam, Een rondje voor Nederland, de Europarade, Mi Amigo top 50, Tros Nachtwacht, het Hek van de Dam, Komt er nog wat van en natuurlijk Manneke Pop.

Dierenplezier bij VTM, dat was Peer op het lijf geschreven..

De eerste keer dat wij elkaar ontmoetten was in Vilvoorde. We werden collega’s, als trailerstemmen van VTM.

Grote vent, bulderstem, enorme personality, zowel in de studio als erbuiten.

Een man met een fenomenale humor, een razendsnelle denker, geniale radiomaker, top disc-jockey.

De enige Belg die het geschopt heeft tot deejat van Hilversum 3 in prime time, in een tijd dat de plaatsen zeer schaars waren in Hilversum. De enige Belg die het Pinkpop-festival mocht presenteren, een hele eer.

Toen Radio 10 Gold van start ging op 675 AM verliet Peter VTM om terug te keren naar z’n grote liefde, de radio.

Jaren later stond hij als programmadirecteur aan de wieg van Radio Flandria, het eerste Belgische kabelstation.

De naam Peter Van Dam blijft onlosmakelijk verbonden met het gouden tijdperk van de zeezenders, die hij in zijn onnavolgbare stijl voorzag van een unieke signatuur, zijn eigen flitsende presentatiestijl.

Peter is synoniem voor Atlantis, Caroline, Hilversum 3, maar in de eerste plaats Mi Amigo, waar hij eerst aan boord en later in Spanje successen vierde. Ook Griekenland maakte kennis met het enorme radiotalent en de ervaring van Peter, waar hij Karpathos FM van de grond hielp tillen;

Voor mij is Peter Van Dam de beste Belgische deejay ooit;

We waren collega’s op radio en televisie, maar ook vrienden. Peter was rock ’n roll, puur en onversneden. Misschien vond ik die eigenschappen nog wel het leukst.

Het heengaan van Peter Van Dam is voor ons, als vrienden, een klap en Vlaanderen een radiolegende zoals we die nooit meer zullen kennen;

Enkele weken geleden schreef je mij ten afscheid: big hug terug.

We gaan je verschrikkelijk missen, Peter, maar we zullen je nooit vergeten. Het was een eer je gekend te hebben.

Big hug, big man, big voice.

Radiolegende Peter Van Dam is eergisterenmiddag overleden. Peter werd 65 jaar.

Eric Hofman

Lees ook: Het manneke popt niet meer (RadioVisie) 7/1/2018

Lees ook: Reacties op het overlijden van de radiolegende (RadioVisie) 8/1/2018

° Luister hier naar: De allereerste Manneke Pop

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

n.v.d.r.

Zelf sprak ik de laatste keer met Peter Van Dam op 1 juni 2014 tijdens 'Oostende voor Anker' (kijk HIER voor de reportage toen op deze blog).

Meteen nam ik ook een paar foto's van hem tijdens zijn live uitzending vanop het zeilschip! (klik op de foto's hieronder voor groter formaat)

Peter Van Dam -2014 (1).jpg

Peter Van Dam -2014 (2).jpg

Peter Van Dam -2014 (3).jpg

www.miamiogo40.be.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zangeres France Gall (70) overleden

    Zangeres France Gall (70) overleden

 

De Franse zangeres France Gall is gisterenochtend overleden in Parijs aan een longinfectie. Ze werd 70 jaar. Dat melden Franse media. Ze is vooral bekend van nummers als Poupée de cire, poupée de son en Ella elle l’a.

763.jpg

Ze vocht de afgelopen twee jaar tegen kanker en belandde midden december nog met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis. Na Johnny Hallyday eind 2017 verliest Frankrijk opnieuw een icoon van de yéyé-generatie van de jaren 60.

“Er zijn woorden die we nooit willen uitspreken. France Gall is naar het ‘witte paradijs’ vertrokken op 7 januari, nadat ze twee jaar, in stilte en waardigheid, heeft gestreden tegen de terugkeer van een tumor”, aldus de woordvoerder van de zangeres, Geneviève Salama. Door het “witte paradijs” verwijst de woordvoerster naar Le paradis blanc van Michel Berger. Tijdens de behandeling kreeg ze een zware longinfectie. Sinds 19 december lag ze daarvoor in het ziekenhuis.

Lees HIER verder

maxresdefault.jpg

Eurovisie Songfestival 1965

Lees ook: France Gall, koningin van de Franse pop, is overleden (VRT NWS)

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-18

Radio PROS maakt verwachtingen waar

Radio PROS maakt verwachtingen waar

0verstap van FM band naar internet is succesvol

 

Radio PROS leeft en zit diep verankerd in de harten van zijn luisteraars, de band is sterk en hecht, dit blijkt opnieuw uit het succes  van de internetstreams. De programmering wijzigt niet, alle uitzendingen blijven behouden. Veel luisteraars maakten inmiddels de overstap daarbij geholpen door de medewerkers bij de installatie van internetradio’s bij de luisteraars thuis.

PROSspandoek.png


Radio PROS toonde in het verleden dikwijls zijn warme hart door de talrijke acties die op poten werden gezet. Recent kregen bijvoorbeeld nog meer dan honderd kinderen een geschenk van 25 euro tijdens het Sinterklaasfeest. Nu blijkt ook de appreciatie van de luisteraars. Zij tonen op hun beurt dat ze Radio PROS een warm hart toedragen en blijven massaal luisteren via internet naar hun favoriete station.
 
Het bestuur werkt momenteel aan een plan om de luisteraars te voorzien van een internetradio aan een zeer gunstige prijs en zelfs gratis wanneer zij aan bepaalde criteria voldoen. Heeft u momenteel een internetradio maar ondervindt u problemen met de installatie ervan, dan kan u contact opnemen met PROS. Vanaf februari worden er een aantal internetradio’s weggegeven. Luisteraars kunnen nog steeds bellen naar 070/22.22.50.  

Zopas is PROS bij het audiostreamen overgeschakeld naar een hoger pakket slots (in plaats van 200). Niemand doet momenteel beter als internet-only in Vlaanderen. 

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

31-12-2017 Atom TV bij PROS (2).jpg

Kijk ook naar beelden op Atom TV...HIER (Emotionele dag bij Radio P.R.O.S.)

Tijdsbalkje rood.gif

 

08:56 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-18

N-VA gaat vragen stellen over Waalse storingen

N-VA gaat vragen stellen over Waalse storingen

Branche is stiefmoederlijke behandeling meer dan zat

 

Minister van Media Sven Gatz kondigde maandag jongstleden extra nationale DAB+ kanalen aan. In één ruk door meldt hij eveneens dat hij binnenkort de nieuwe netwerken, HitFM, VBRO, Stadsradio en S-radio zal verplichten om digitaal te gaan uitzenden. Maar nieuws is dit eigenlijk niet, want deze zaken werden reeds eerder gecommuniceerd. Misschien wil onze minister wel van onderwerp veranderen?

Het leeglaten van restfrequenties is geen eenvoudige zaak. Gaan we dit nu doen omdat FM-uitzendingen zogezegd een achterhaalde techniek is? Feit is dat zelfs met de introductie van DAB+ nog minstens een decennium lang op de FM zal worden uitgezonden. Wil je meetellen als omroep, heb je dus FM-frequenties nodig. Ook rept de minister met geen woord over de digitalisering van lokale omroepen. De achterstand die zij gaan oplopen wordt alleen maar groter. Maar misschien is dit gewoon de bedoeling?

1044812266.2.jpg

Deze ongelijke behandeling kan aanleiding geven tot gerechtelijke procedures. De lokale radio’s werden niet eens uitgenodigd voor het ronde tafel overleg over de digitalisering. Daar waren alleen de nationale spelers aanwezig. Zij hebben uiteraard een duidelijk eigen belang. De branche is deze stiefmoederlijke behandeling meer dan zat en kijkt dwars door dit soort pr heen.

Maar ik begrijp het wel. Kennelijk heeft de minister nood aan goed nieuws. Zou er eindelijk politieke druk ontstaan in dit dossier? Ik vernam dat de N-VA alvast ernstige bedenkingen heeft bij de binnenkort gelegaliseerde storingen uit Wallonië. Daarover in januari meer in de Commissie Media van het Vlaams Parlement.

Is getekend: Victor Olsen

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-18

Gatz over lokale radio's

Gatz over lokale radio's

 

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) ontkent dat de beoordelaars in het dossier van de radiofrequenties voor lokale radio's de sector niet kennen. Hij spreekt daarmee de kritiek van onder anderen Katia Segers (SP.A) formeel tegen. 17 lokale zenders verdwijnen op 1 januari van de FM-band. "Als men er niet bij is, is de procedure niet goed, zo is het altijd", reageert hij in "De ochtend" op Radio 1. 

 

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg

 

Sedert gisteren- 1 januari- zijn 17 lokale radio's van de FM-band verdwenen. Zij die afvallen, zijn uiteraard ontgoocheld. Vanuit het veld komt er dan ook kritiek op de procedure. "Het is iets heel emotioneels, in de radiosector kan je het gevoel vergelijken met dat van voetbalsupporters die met hart en ziel achter hun club staan", bevestigt minister Gatz.

 

De FM-band is beperkt in het aantal frequenties, niet iedereen kan er een plaats krijgen en daarom worden er om de zoveel jaar erkenningsrondes gehouden. "Veel mensen weten dat niet", zegt minister Gatz. "Ook bij de vorige rondes waren een aantal radio's er niet bij. "

d452d39e-eb9d-11e7-8ba7-02b7b76bf47f.jpg

De kritiek van Vlaams Parlementslid Katia Segers (SP.A), lid van de mediacommissie, is dat de beoordelaars de sector niet kennen, dat de dossiers enkel op papier beoordeeld zijn en dat er geen mogelijkheid was tot weerwoord.  Gatz ontkent met klem dat de beoordelaars de sector niet kennen. "De 6 beoordelaars hadden een complementair profiel. De dossiers zijn telkens door 2 mensen apart beoordeeld. Elke radio haalt uiteindelijk op 100 een aantal punten. Ik begrijp de kritiek van mevrouw Segers niet, want de procedure is vergelijkbaar met die tijdens de vorige rondes, maar ook de kritiek is elke keer dezelfde. Als men er niet bij is, is de procedure niet goed. Maar vooraf heeft niemand gezegd dat de procedure niet goed was."

"Ik weet ook niet of het weerwoord veel veranderd zou hebben. De commotie gaat nu vooral over netwerkradio Topradio, waar in de beoordeling maar anderhalve procent was tussen Topradio en de radio die net iets hoger scoorde. Die dossiers zijn nog eens extra onderzocht.  En het verschil was finaal te verantwoorden."

Ook de kritiek dat het nu eenheidsworst wordt op de FM-band en dat er te weinig diversiteit is, pareert Gatz. "Dat is begrijpelijk vanuit het standpunt dat men zijn radio de beste vindt. Ik ben voor een gezond radiolandschap en dat hebben we met deze procedure kunnen realiseren. Ik kan er niet aan doen dat de FM-band is wat hij is." 

Katia Segers denkt ook niet dat de afgewezen zenders bij de Raad van State een kans zullen maken. "De procedure is wel correct verlopen, denk ik. Ik vrees dat de Raad die dossiers niet gaat inkijken en het is pas dan dat je de luchtspiegelingen van sommige zenders ziet."

Zie/hoor https://radio1.be/gatz-over-lokale-radios-als-men-er-niet-bij-de-procedure-niet-goed (De Ochtend 28/12/2017)

VRT NWS

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-18

Met de allerbeste wensen voor 2018...!

Met de allerbeste wensen voor 2018...!

 

02-afbeelding -website.jpg

Oudnaarnieuw.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio P.R.O.S. vanaf vandaag enkel nog 'Digitaal'

Radio P.R.O.S. vanaf vandaag enkel nog 'Digitaal'

PROS 1-1-2018 logo.jpeg

Het allerlaatste kwartiertje op 31/12/2017 op FM 105.8...

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende