21-04-18

Qmusic-dj’s verstript op Rode Kruissticker

Qmusic-dj’s verstript op Rode Kruissticker

Robbedoes op bezoek in de studio

Qsticker-Heid-Van-Tielen-800x445.png

Het Rode Kruis ging eergisteren, donderdag 19 april, van start met zijn jaarlijkse stickeractie. Deze keer staat stripfiguur Robbedoes, die intussen tachtig jaar bestaat, centraal. Ook zijn boezemvriend Kwabbernoot en ‘vriendin’ IJzerlijm, zijn van de partij. De tekeningen zijn van de hand van Charel Chambré, die o.a. bekend werd van de erg succesvolle reeks Amoras, waarin Suske en Wiske (en alle andere hoofdrolspelers uit de reguliere reeks), in een hypermodern jasje gestoken werden.

Spe­ciaal aan de nieuwe Rode Kruis-sticker is de mogelijkheid tot personalisatie. Dat hebben de ochtendjocks van Qmusic al ondervonden. Wim Oosterlinck en Heidi Van Tielen kregen gisteren bezoek van niemand minder dan Robbedoes zelf. Hij kwam samen met Charel Chambré en An Luyten van het Rode Kruis op bezoek in de Q-ochtendshow, en ze hadden een verrassing bij. 

Sam Debruyn, Heidi Van Tielen (illustratie bovenaan) en Wim Oosterlinck kregen hun gepersonaliseerde Rode Kruis sticker overhandigd door Robbedoes himself! Voor gelegenheid vertolkt door Maxime Pans. De man die tv-kijkend Vlaanderen, enkele weken geleden, een lichte indigestie bezorgde door in één minuut 24 flans op te zuigen tijdens Belgium’s Got Talent. Ook ministers Maggie De Block en Hilde Crevits kregen reeds een gepersonaliseerde sticker.

De opbrengst gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Vooraan op de sticker kan je lezen waarvoor ze het geld in jouw buurt gebruiken: bijvoorbeeld voor de aankoop van een nieuwe ambulance of materiaal voor de interventiedienst, voor de opleiding van vrijwilligers,  voor materiaal of vakanties voor mensen met een beperking…

Qrobbedoes.png

Heidi Van Tielen, Robbedoes (die voor de gelegenheid een pet op heeft met de naam van zijn Franstalige collega Spirou) en Wim Oosterlinck. (Credits: Qmusic)

Logo Q-Music-2015-You Make us Q.jpg

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-18

Het EINDE van Muziekmuseum (Vlaanderen) op de SKYNETBLOGS is in zicht !!!

Het EINDE van Muziekmuseum (Vlaanderen) op de SKYNETBLOGS is in zicht !!!

 

testbeeld muziekmuseum skynetblogs.jpg

Op vrijdag 6 april werd ons als gebruiker van de Skynetblogs het volgende gemeld via e-mail.

Met spijt moeten we aankondigen dat Skynet binnenkort de blogservice - die je misschien al sinds jaren gebruikt - zal beëindigen. Gedurende meer dan vijftien jaar creëerden en ondersteunden we een gepassioneerde en opwindende community van bloggers. Helaas is onze missie vandaag niet meer dezelfde als toen en is het voor ons nu tijd om dit hoofdstuk af te sluiten...(enz).

Vanaf vrijdag 31 mei 2018 is je blog niet langer zichtbaar voor je bezoekers!

 

Ik begon met de blog op 27 oktober 2007...dus bijna 11 jaar ! Bijna dagelijks kreeg de blog sedertdien een update.Tot vandaag verschenen zo maar liefst 12.228 blogstukjes, artikels...duizenden foto's passeerden de revue...

Het werd een hobby, zelfs een passie...ik kreeg regelmatig fijne reacties & suggesties van lezers , trouwe lezers...zelfs vanuit het buitenland ! Dat werd in dankbaarheid afgenomen...

Het aantal uren dat ik achter de PC zat is echt niet te tellen in al die jaren.

Er komt nu spijtig genoeg een einde aan...ik probeer althans al het materiaal van de blog te sparen en online te houden op een andere blog indien dat zou lukken zodanig dat het archief toch gespaard blijft van 'http://muziekmuseum.skynetblogs.be'.Het zou zonde zijn van een schat aan informatie te laten verloren gaan.

Of de blog nog heropgestart wordt valt nog af te wachten.In ieder geval is er nog altijd www.radiovisie.eu dat ik van harte aanbeveel en waarvan ik ook (mede) redacteur ben.

Tot 30 mei 2018 blijf ik deze blog verder dagelijks updaten en aanpassen!U zal opmerken dat er meerdere blogstukjes per dag gepubliceerd worden !

Ik hou u op de hoogte !

Ik kan alvast nu al mededelen dat Muziekmuseum Vlaanderen (deels) voorlopig doorgaat via https://muziekmuseumvlaanderen.wordpress.com/

Pieter Van Banden

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-18

De ‘andere’ aanpak van het RadioVisie-nieuws

De ‘andere’ aanpak van het RadioVisie-nieuws

Publicatie-ritme wordt anders en sneller

 

Gieteren was het vrijdag de dertiende en dat is altijd al speciaal geweest. Nogal wat mensen geloven dat alle foute gebeurtenissen speciaal wachten op die ene dag om dan in één keer toe te slaan. Voor dat soort bijgelovigen is er zelfs ooit een tweeëntwintigletterwoord verzonnen: paraskevidekatriafobie. Specifieke angst voor vrijdag de dertiende dus. En gisteren stond die dag en dat cijfer alweer gecombineerd op de kalender… En ja hoor, er gebeurde wat. Maar niks ergs. Integendeel!

FOTO-2-NIEUWS-k.jpg

Toeval, maar ook bij RadioVisie was er gisteren iets speciaals aan de hand. De voorbije weken hadden ze binnen de redactie enkele schema’s, pionnen en mogelijkheden geëvalueerd zodat ze het huidige concept waarbij alle berichten, naar analogie met een gedrukte krant, in één keer verschenen (’s nachts), achter hen kunnen laten. Vanaf nu zullen ze dus verschillende keren per dag het meest recente nieuws onmiddellijk publiceren. News as it happens. Of toch zo snel mogelijk.

Zonder vaste tijdstippen, behalve voor de retro-rubrieken. Omdat die meestal gebonden zijn aan een datum in het verleden, hangen ze vast aan dag en jaar. Het ‘Radiodagboek’, de rubriek ‘Dag op dag’ en de occasioneel tijdsgeboden audio-files, blijven en bloc, iets na middernacht opduikenDe korte berichtenrubriek ‘Het Avondblad’ verschoof een uurtje en staat vanaf gisteren klokvast om 17:00 uur online. Zestig minuten later dus.

De RadioVisie Facebook-pagina volgt het ritme van de website. Nagenoeg tegelijk met het verschijnen van een artikel op de RadioVisie-website, zal u ook bij Facebook een resumé zien verschijnen. Voor de nieuwsbrief verandert er niks. Die vertrekt ook in de toekomst in de vroege ochtend, vanaf 06:00 uur, en biedt een chronologisch overzicht van alle stukjes die de voorbije 24 uur gepubliceerd werden.

Misschien wordt het even wennen om niet één keer per dag de hele hap op uw bord te krijgen maar in diverse porties. Edoch, nieuws is uiteraard pas echt relevant als u er niet (te lang) op moet wachten. De rest is aan u. Geniet ervan en leer bij.

Alzo Jean-Luc Bostyn !

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-18

VRT is boos op TV VLAANDEREN

VRT is boos op TV VLAANDEREN

Openbare omroep struikelt over het woord 'gratis'

tvvlaanderen.png

De VRT is niet te spreken over de manier waarop TV VLAANDEREN in haar nieuw tv-aanbod ‘Antenne TV’, openlijk verkondigt dat de zenders van de openbare omroep gratis te ontvangen zijn via de ether. De aanbieder ziet er evenwel geen graten in, omdat elke Vlaming immers gratis toegang heeft tot de zenders via een digitale antenne. Voor de VRT is het welletjes geweest en er wordt naar de rechter gestapt. 

Alles draait om het nieuwe ‘Antenne TV’ dat eind vorig jaar werd gelanceerd aan een spotprijs van €9,95 per maand. Meteen het goedkoopste tv-aanbod op de markt. Toch is het hiermee mogelijk om via een eenvoudige antenne overal in Vlaanderen en Brussel een vijftiental zenders te ontvangen waaronder VTM, Q2, Vier en Vijf. De VRT-zenders Eén, Canvas, Ketnet en de radiozenders zijn al jaren vrij te ontvangen met een digitale antenne. TV VLAANDEREN meldt in haar communicatie dat deze zenders geen deel uitmaken van het betalend aanbod van ‘Antenne TV, maar een gratis aanbod is via DVB-T.

Dat ‘gratis aanbod’ via de ether is bij de VRT in het verkeerde keelgat geschoten. “Een storm in een glas water”, noemen ze het bij TV VLAANDEREN. “We begrijpen niet waar de VRT zich druk om maakt”, reageert Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group. “De vrije beschikbaarheid van het VRT-aanbod is vastgelegd in de beheersovereenkomst met de Vlaamse Overheid. Wij melden duidelijk dat deze zenders gratis te ontvangen zijn via de ether en geen deel uitmaken van ons voordelig ‘Antenne TV’ aanbod. Wij zeggen toch alleen maar wat er in de beheersovereenkomst staat?”

Als het van de VRT afhangt, moet de vermelding van het gratis aanbod naast het tv-abonnement ‘Antenne TV’ onmiddellijk worden verwijderd. Nochtans is de huidige manier van communiceren volgens TV VLAANDEREN zeer gebruikelijk in de rest van Europa.

“Verschillende aanbieders van digitale tv over heel Europa distantiëren het betalend aanbod van de gratis te ontvangen zenders op dezelfde manier als we vandaag doen,” zegt Altruy. “Ook voor de 400 gratis zenders via satelliet vermelden we duidelijk dat deze geen deel uitmaken van het betalend aanbod. Als het aan ons ligt, blijft de melding. De Vlaming die tv-kijkt via “Antenne TV” heeft het recht te weten dat de zenders van de openbare omroep, waar hij uiteindelijk ook belastinggeld voor betaalt, gratis te ontvangen zijn via de ether.”

tv-vlaanderen.png

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het EINDE van Muziekmuseum (Vlaanderen) op de SKYNETBLOGS is in zicht !!!

Het EINDE van Muziekmuseum (Vlaanderen) op de SKYNETBLOGS is in zicht !!!

 

testbeeld muziekmuseum skynetblogs.jpg

Op vrijdag 6 april werd ons als gebruiker van de Skynetblogs het volgende gemeld via e-mail.

Met spijt moeten we aankondigen dat Skynet binnenkort de blogservice - die je misschien al sinds jaren gebruikt - zal beëindigen. Gedurende meer dan vijftien jaar creëerden en ondersteunden we een gepassioneerde en opwindende community van bloggers. Helaas is onze missie vandaag niet meer dezelfde als toen en is het voor ons nu tijd om dit hoofdstuk af te sluiten...(enz).

Vanaf vrijdag 31 mei 2018 is je blog niet langer zichtbaar voor je bezoekers!

 

Ik begon met de blog op 27 oktober 2007...dus bijna 11 jaar ! Bijna dagelijks kreeg de blog sedertdien een update.Tot vandaag verschenen zo maar liefst 12.228 blogstukjes, artikels...duizenden foto's passeerden de revue...

Het werd een hobby, zelfs een passie...ik kreeg regelmatig fijne reacties & suggesties van lezers , trouwe lezers...zelfs vanuit het buitenland ! Dat werd in dankbaarheid afgenomen...

Het aantal uren dat ik achter de PC zat is echt niet te tellen in al die jaren.

Er komt nu spijtig genoeg een einde aan...ik probeer althans al het materiaal van de blog te sparen en online te houden op een andere blog indien dat zou lukken zodanig dat het archief toch gespaard blijft van 'http://muziekmuseum.skynetblogs.be'.Het zou zonde zijn van een schat aan informatie te laten verloren gaan.

Of de blog nog heropgestart wordt valt nog af te wachten.In ieder geval is er nog altijd www.radiovisie.eu dat ik van harte aanbeveel en waarvan ik ook (mede) redacteur ben.

Tot 31 mei 2018 blijf ik deze blog verder dagelijks updaten en aanpassen!

Ik hou u op de hoogte !

Pieter Van Banden

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-18

TV Oost op bezoek bij Radio PROS

TV Oost op bezoek bij Radio PROS

 

Dinsdagmiddag 10 april kreeg digitale (webradio) vroeger Lokale radio PROS opnieuw bezoek van de media.De regionale zender TV Oost kwam langs om een reportage te 'schieten' omdat PROS vanaf 1 tot 28 mei 2018 terug de ether ingaat via een evenementenfrequentie en wel op 97.7 FM (in het uitzendgebied).Voor alle duidelijkheid, radio PROS blijft wél ook wereldwijd via het internet uitzenden !

 


Hier ziet u een paar beelden van tijdens de opname.Eindredacteur-Videojournalist Matthias Van Barel maakte de reportage die dezelfde avond op antenne moest bij TV Oost.Dit zijn (de ruwe) beelden die op de TV Oost kijkers afgevuurd werden.Met dank aan TV Oost voor het ter beschikking stellen van deze beelden!

TV Oost -Matthias- belde naar de studio met de vraag om meteen eens te kunnen langskomen dinsdagmorgen 10/4 tijdens het programma van de jarige John Alt (tevens de oudste telg van PROS & de  ook de langste staat van dienst).

Toevallig was Pieter Van Banden in de studio die meteen (na consultatie van het bestuur) de hulp inriep van DJ Stef.De reporter van de regionale televisie had in de media via RadioVisie en dagblad Het Laatste Nieuws de bekendmaking gelezen van de aanstaande evenementenradio.Nieuws dat PROS op maandag 9 april de wereld instuurde via RadioVisie trouwens.


Tijdens de 'Middagradio' (met Ed Van Bever) werd alles live uitgezonden overigens.Wie keek naar de videostream van PROS kon trouwens thuis alles mooi live meemaken dank zij de 3 camera's in de studio.'Middagradio' werd zelfs wat speciaals,moest zich meteen ook aanpassen aan de toch wel onvoorziene situatie.Ed,Stef,Pieter & John pasten zich wonderwel aan ...aan de niet alledaagse toestand in studio1.Maar alles verliep vrij vlot, deels wat aangepast.De situatie was onder controle !

 

97.7FM voor de denderstreek.jpg

Als extraatje ziet u een kort fragment van de opname in studio1, meteen ziet u dan ook eens de cameraman (Matthias) aan het werk.Ook niet zo alledaags.Meestal zie je die mannen niet...

 

Tenslotte...

Klembord01.jpg

Klik hierboven en bekijk de beelden zoals ze werden uitgezonden op TV Oost.

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2 Limburg zoekt het hogerop

Radio 2 Limburg zoekt het hogerop

En gaat daarvoor een luchtballon gebruiken

Daan-Masset.jpg

Radio 2 Limburg gaat van de grond. Letterlijk zelfs. Het ochtendprogramma ‘Start Je Dag’ wordt één dezer dagen vanuit een varende luchtballon gepresenteerd. Wanneer precies? Dat hangt van de weergoden af. Hebben die een goede bui, dan wordt er om 06:00 uur opgestegen en wordt er twee uur lang radio, letterlijk boven de hoofden van de luisteraars, gemaakt. 

Welke route de ballon zal volgen en waar hij zal opstijgen, is volledig afhankelijk van het weer en de wind. Vaste ochtendman Daan Masset (foto bovenaan) presenteert, maar ook weerman Eric Goyvaerts gaat mee en brengt zijn bulletin vanuit de lucht. Dichtbij de bron als het ware.

Radio-2-luchtballon-2.jpg

Radio maken vanuit een varende luchtballon is niet evident. In een mand is er niet veel plaats en toch moet een hele ploeg en veel technisch materiaal mee omhoog. Kabels kunnen vanzelfsprekend niet, dat zou verkeerd aflopen. En dus wordt ‘Start Je Dag’ een (draadloos) technisch huzarenstukje. Er zal gevaren worden tussen de honderd en driehonderd meter hoogte.

Luisteraars kunnen, helaas, niet mee omhoog door plaatsgebrek (en gewichtsbeperking), maar thuis is alles live volgen. Op de radio, maar er zijn ook live-beelden op de website van Radio 2 Limburg en op hun Facebook-pagina. Ongeveer 48 uur op voorhand kan de vertreklocatie en de (vermoedelijke) route worden medegedeeld. 

° Fotocredits: VRT

radiovisie-logo-klein.png.jpg

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-18

TV Oost op bezoek bij Radio PROS

TV Oost op bezoek bij Radio PROS

 

Dinsdagmiddag 10 april kreeg digitale (webradio) vroeger Lokale radio PROS opnieuw bezoek van de media.De regionale zender TV Oost kwam langs om een reportage te 'schieten' omdat PROS vanaf 1 tot 28 mei 2018 terug de ether ingaat via een evenementenfrequentie en wel op 97.7 FM (in het uitzendgebied).Voor alle duidelijkheid, radio PROS blijft wél ook wereldwijd via het internet uitzenden !

 


Hier ziet u een paar beelden van tijdens de opname.Eindredacteur-Videojournalist Matthias Van Barel maakte de reportage die dezelfde avond op antenne moest bij TV Oost.Dit zijn (de ruwe) beelden die op de TV Oost kijkers afgevuurd werden.Met dank aan TV Oost voor het ter beschikking stellen van deze beelden!

TV Oost -Matthias- belde naar de studio met de vraag om meteen eens te kunnen langskomen dinsdagmorgen 10/4 tijdens het programma van de jarige John Alt (tevens de oudste telg van PROS & de  ook de langste staat van dienst).

Toevallig was Pieter Van Banden in de studio die meteen (na consultatie van het bestuur) de hulp inriep van DJ Stef.De reporter van de regionale televisie had in de media via RadioVisie en dagblad Het Laatste Nieuws de bekendmaking gelezen van de aanstaande evenementenradio.Nieuws dat PROS op maandag 9 april de wereld instuurde via RadioVisie trouwens.


Tijdens de 'Middagradio' (met Ed Van Bever) werd alles live uitgezonden overigens.Wie keek naar de videostream van PROS kon trouwens thuis alles mooi live meemaken dank zij de 3 camera's in de studio.'Middagradio' werd zelfs wat speciaals,moest zich meteen ook aanpassen aan de toch wel onvoorziene situatie.Ed,Stef,Pieter & John pasten zich wonderwel aan ...aan de niet alledaagse toestand in studio1.Maar alles verliep vrij vlot, deels wat aangepast.De situatie was onder controle !

 

Als extraatje ziet u een kort fragment van de opname in studio1, meteen ziet u dan ook eens de cameraman (Matthias) aan het werk.Ook niet zo alledaags.Meestal zie je die mannen niet...

 

Tenslotte...

Klembord01.jpg

Klik hierboven en bekijk de beelden zoals ze werden uitgezonden op TV Oost.

Tijdsbalkje rood.gif

 

15:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-18

Muziekmuseum Vlaanderen dreigt te verdwijnen

Muziekmuseum Vlaanderen dreigt te verdwijnen

Skynet Blogs houdt er mee op. De bekende blogpagina’s zijn, volgens Skynet zelf althans, een soort relikwie aan het worden. Nieuwe en meer uitgebreide mogelijkheden zijn in de plaats gekomen. Er worden enkele alternatieven geboden, maar niet iedereen is daarmee vertrouwd of heeft zin om alle inhoud, soms van vele jaren te transfereren.

Muziekmuseum Vlaanderen 9-4-2018.jpg

Eén van de ‘slachtoffers’ is Muziekmuseum Vlaanderen. Ondanks de naam, een blog waar erg veel (historische) radio-informatie is terug te vinden. Gestart op 27 oktober 2007 zijn er inmiddels ruim 12.000 berichten verschenen, met honderden foto’s, vaak in groot formaat. Met heel veel reacties en suggesties als gevolg. Initiatiefnemer Pieter Van Banden zoekt een oplossing want het zou zonde zijn om deze schat aan informatie te zien verdwijnen. Tot 31 mei aanstaande blijven de stukjes verschijnen. Wie intussen zelf één en ander wil bijhouden voor z’n persoonlijke archief, mocht een doorstart niet lukken, kan hier terecht.

radiovisie-logo-klein.png.jpg

Het Avondblad: 9 april 2018

 
 
 
Logo
Skynet Blogs
 
 
 
 
 
La fin des blogs Skynet
 
 

Beste blogger, beste blogster,


Met spijt moeten we aankondigen dat Skynet binnenkort de blogservice - die je misschien al sinds jaren gebruikt - zal beëindigen. Gedurende meer dan vijftien jaar creëerden en ondersteunden we een gepassioneerde en opwindende community van bloggers. Helaas is onze missie vandaag niet meer dezelfde als toen en is het voor ons nu tijd om dit hoofdstuk af te sluiten.

Hoe zal de stopzetting precies verlopen?

Je hebt ons als host al die tijd jouw blog en inhoud ervan toevertrouwd en we zijn vast van plan om je tot op het einde bij te staan. De volledige inhoud van jouw blog (tekst, afbeeldingen, video's, commentaren, ...) kan nu worden geëxporteerd en opnieuw worden geïmporteerd op een Wordpress-platform. We nodigen je uit om dit zo snel mogelijk te doen.

Vanaf vrijdag 31 mei 2018 is je blog niet langer zichtbaar voor je bezoekers, maar je hebt nog een maand toegang tot de beheertool van je blog. Zelfs als je blog niet langer online is, kun je de inhoud ervan nog steeds exporteren om deze opnieuw te importeren naar een ander platform.

Op vrijdag 29 juni 2018 is het volledige blogplatform offline, inclusief de beheertool. Na deze datum worden de gegevens van de servers verwijderd en is het niet langer mogelijk om de inhoud van jouw blog op te halen (noch voor jou, noch voor onze services).

Hoe zet je de inhoud van jouw blog over?

De procedure om de inhoud van jouw blog over te zetten is heel eenvoudig. Die wordt in detail beschreven in onze stapsgewijze handleiding. Het zou in totaal niet meer dan een uur van je tijd mogen kosten. Als je problemen ondervindt, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen via het contactformulier (bloggers die op een andere manier contact met ons opnemen, worden doorgestuurd naar hetzelfde formulier). Onze agenten zullen hun best doen om je zo snel mogelijk te antwoorden.

We hopen dat je dankzij deze procedure jouw blog kunt blijven voortzetten en animeren zoals jij dat zelf wilt! We wensen je tot slot nogmaals hartelijk te bedanken voor al die jaren van vertrouwen.

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-18

Radio 1: Karolien komt en Jan gaat...

Radio 1: Karolien komt en Jan gaat...

 

Vanaf september presenteert Karolien Debecker van MNM een nieuw programma op Radio 1. Jan Hautekiet gaat na dit seizoen van “Hautekiet” met pensioen.

d63ae277-3330-11e8-abcc-02b7b76bf47f.png

Jan Hautekiet (°1955) stond aan de wieg van Studio Brussel in 1983; in “Hallo Hautekiet” gaf hij al ruim baan aan bellende luisteraars. Sinds 2012 presenteert hij “Hautekiet” op Radio 1. 

Jan Hautekiet : “Toen we bij Radio 1 met "Hautekiet" begonnen, was het ons doel om een netwerk van burgerexpertise te bouwen. Luisteraars inspireren ons, wij geven hen een stem, op de radio, maar ook daarbuiten. Online tijdens en na de uitzending of bij acties en uitzendingen op locatie.”

Karolien Debecker (°1979) was wrapster op Ketnet en presenteert nu "Generation M" op MNM, waar ze ook in dialoog gaat met de luisteraars. Onlangs kwam ze in het nieuws omdat ze weigerde nog nummers van Boef te draaien, omdat ze te vrouwonvriendelijk zijn.

Debecker kijkt uit naar haar overstap naar Radio 1. "Elke generatie heeft nood aan informatie en het recht om zijn mening te delen en dus neem ik die dynamiek met de luisteraar graag mee naar Radio 1. Wat een eer trouwens om de fakkel over te nemen van een groot radioman als Jan. Ik was als 14-jarige al zijn grootste fan.”

Op 6 april houdt Hautekiet een Groot Dictee in de Senaat. In de week van 4 tot en met 8 juni sluit hij af, samen met Karolien Debecker, in een reeks uitzendingen op locatie. In september start dan het nieuwe programma van Debecker op Radio 1.

logo Radio 1 (VRT).jpg

VRT NWS

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende