15-09-17

SBS Belgium krijgt frequenties om radiozender op te starten

SBS Belgium krijgt frequenties om radiozender op te starten

 

SBS Belgium, de eigenaar van VIER, VIJF en ZES, krijgt een reeks frequenties om een eigen radiozender op te starten.

386.jpg

 

SBS Belgium was al lang vragende partij om een eigen radiozender te kunnen starten, maar de Vlaamse regering ketste vorig jaar hun vraag af om een landelijke radiozender te beginnen. De hervorming van het radiolandschap, zoals besteld door minister van Media Sven Gatz (Open Vld), bood nieuwe kansen. Die voorziet in vier nieuwe netwerkradio's die minstens de helft van Vlaanderen zullen dekken en in alle grote steden te horen zullen zijn.

 

SBS Belgium diende een dossier in voor de eerste 'generalistische' netwerkradio en kwam daar na een onderzoek door de administratie als beste uit de bus. Het dossier werd deze week al goedgekeurd op de interkabinettenwerkgroep van de Vlaamse ministers en komt vandaag op de Vlaamse regering. De verwachting is dat die dat gewoon goedkeurt. 

 

De tweede netwerkradio zal normaal naar VBRO gaan. De Vrije Brugse Radio omroep zal een radio starten met een Vlaams en Nederlandstalig profiel. Ook Ment, dat nu op televisie al veel Vlaamse muziek uitzendt, was hiervoor kandidaat. De derde en vierde zijn voor Hit FM en Stadsradio Vlaanderen.Lees er hier meer (en verder) over in dagblad de Morgen (15/9/2017)

 

Lees ook: Laureaten voor netwerkradio bekend? (Lokale radio in Vlaanderen) 15/9/2017

Lees ook: Vlaanderen krijgt commerciële radiozender voor vrouwen (Gazet Van Antwerpen) 15/9/2017

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

09:25 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-17

Kijk-en luistergeld wordt afgeschaft volgend jaar in Wallonië

Kijk-en luistergeld wordt afgeschaft volgend jaar in Wallonië
 
 
Het is één van de eerste opmerkelijke beslissingen van de nieuwe Waalse regering. Het kijk- en luistergeld wordt vanaf volgend jaar afgeschaft. De taks bracht jaarlijks 102 miljoen euro op. Dat betekent voor ieder Waals gezin een jaarlijkse besparing van zo'n 100 euro. In Vlaanderen werd het kijk- en luistergeld al in 2002 afgeschaft onder impuls van wijlen Steve Stevaert (sp.a).
Op 1 oktober 2008 werd in Wallonië de radiotax trouwens al afgeschaft...en nu dus ook de TV-tax, 15 jaar na Vlaanderen.

2675649186_4.jpg

Het (bewaar) strookje van de betaalde radiotax, het bewijsstuk!

 
 
Dit onderstaande stukje verscheen op RadioVisie én op deze blog op 11 januari 2009
 
 
De geschiedenis van een mediataks
 
 
Het is alweer zeven jaar geleden dat de Vlaamse Regering het ‘Kijk- en Luistergeld’ definitief afschafte. Tot dan moesten eigenaars van tv-toestellen een jaarlijkse taks betalen. De taks op gewone radiotoestellen was al een tijdje afgeschaft. Even reconstrueren…
 

Radio luisteren zomer.jpg

 

SNEL STIJGENDE TAKS

Een radiotoestel hebben was nauwelijks honderd jaar geleden pure luxe. Het ding oogde indrukwekkend en lokte talrijke… kijklustigen. Nieuwsgierigheid alom die de Minister van PTT op 19 oktober 1908 deed beslissen om een belasting te heffen.

 

Over de exacte som geraakte men het echter niet eens, maar de naweeën van de Eerste Wereldoorlog en de vrees dat het nieuwe medium de veiligheid van het land op de helling zou zetten, zorgde op 7 augustus 1920 voor een Koninklijk besluit dat de 26 (!) toenmalige bezitters verplichtte om jaarlijks twintig frank te betalen.

 

luisteren naar radio-2.jpg

 

De wet zou slechts tot 30 juni 1930 gelden want er werd volop aan andere regelingen gewerkt. PTT-minister Lippens diende drie wetsontwerpen over de omroep bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers in. Één daarvan hield de verhoging van de belastingen op radiotoestellen tot negentig frank in.

 

Een té hoog bedrag, oordeelden de parlementsleden die het op zestig frank hielden. Het koste uiteindelijk een flinke reeks discussies om tot een algemeen akkoord te komen. Het was 30 juni 1930 en België had inmiddels 77.000 bezitters van een radiotoestel.

 

WERELDOORLOG II

 

Tijdens het wereldconflict bleef het inmiddels regelmatig uitzendende NIR normaal functioneren. De programma’s werden immers door middel van staatstoelagen door de bezetter gefinancierd. Op 16 oktober 1943 deed een nieuw begrip zijn intrede: het Kijk- en Luistergeld.

 

Na de oorlog keek men anders aan tegen diverse media. De radio groeide uit tot een algemeen aanvaard iets en op 1 januari 1947 maakte de Belgische regering daarvan gebruik om de radiotaks tot 144 Frank op te drijven. En er waren voortekenen dat het daar niet bij zou blijven....

 

Zwart-wit TV 1956.jpg

 

RADIO EN TELEVISIE

 

De jaren ’50 staan symbool voor de vooruitgang. Ook de tv raakte in België geïntroduceerd. De wetgever kon niet achter blijven en vanaf 1 januari 1958 betaalden tv-eigenaars 840 frank taks. Begin 1972 werd een onderscheid gemaakt tussen kleuren-tv en zwart-wit-kijkers.

 

De prijzen van het Kijk- en Luistergeld volgden vanaf dan de index en op 31 december 2001 kostte het bezit van een autoradio 1152 frank, een zwart-wit-tv 5496 frank en een kleurentelevisie 7872. Daarna werd de taks begraven.

 

REGIONALISERING EN AFSCHAFFING

 

Eind jaren ’80 werd de belasting op radio’s bijgestuurd: enkel voor autoradio’s moest nog betaald worden. Niet elke Belg betaalde echter braaf aan vadertje staat. Volgens een studie van MERS in 1996 zou de schatkist meer dan twintig miljoen euro aan Kijk- en Luistergeld misgelopen hebben.

 

Meer en meer stemmen gingen op om die taks af te schaffen en na de regionalisering van het Kijk- en Luistergeld via de Lambermontakkoorden, besliste de Vlaamse Regering in 2002 om geen taksen meer te heffen op radio en tv. Wallonië zou volgen op 1 oktober 2008. Enkel wat radio betreft, kijkgeld wordt er nog steeds betaald.

                 

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-17

Sint Maarten:Radiozender Laser 101 terug in de ether

Sint Maarten:Radiozender Laser 101 terug in de ether

 

Radiozender Laser 101 heeft als eerste radiozender op het eiland Sint Maarten haar uitzendingen hervat nadat de orkaan Irma over het eiland raasde en grote schade heeft aangericht.

 

Klembord01.jpg

 

De radiozender is momenteel nog de enige radiozender die kan uitzenden op het eiland. De radiozender is te beluisteren via FM (101 MHz) en Internet. In grote delen van het eiland is nog geen communicatie middels de telefoon mogelijk en is de stroom uitgevallen.

 

De programma’s worden ook doorgegeven in Saba via Q93.9 (Voice of Saba). Ook Easy FM in Curaçao geeft op bepaalde delen van de dag de programma’s van Laser 101 door. Daarnaast is Trans World Radio begonnen met het doorsturen van het signaal van Laser 101 via hun krachtige middengolfzender op Bonaire. TWR zendt uit via 800 kHz.

 

Laser 101 beschikt over een eigen noodaggregaat en kan daarom wel uitzenden. De radiozender heeft echter wel aangegeven dat wanneer de diesel opraakt de uitzendingen weer moeten worden stopgezet.

 

Momenteel zendt de radiozender een speciaal programma uit waarin inwoners van Sint Maarten en St Martin kunnen bellen voor hulp of een oproep te doen van vermiste familieleden en vrienden. Ook vanuit Nederland bellen veel luisteraars op die op zoek zijn naar familieleden waar na de stroom Irma nog geen contact mee is gelegd. Het KNMI verzorgt vanuit Nederland voor extra weerberichten op de radiozender.

 

Communicatie op het eiland zelf loopt nog moeizaam omdat een belangrijke telecommunicatiemast is uitgevallen. Andere radiozenders hebben te maken met grote schade aan zendinstallaties en apparatuur maar hopen binnenkort ook weer te gaan uitzenden.

 

De Nederlandse radio- en televisiezenders steunen de nationale inzamelingsactie van het Rode Kruis, voor de slachtoffers van orkaan Irma. Sinds donderdagavond uur worden er radio- en tv-spotjes uitgezonden.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

08:51 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-17

Radio PROS was 'live' op Halfoogstfeesten in Denderhoutem

Radio PROS was 'live' op Halfoogstfeesten in Denderhoutem

 

De meest gezellige feesten samen met de meest gezellige lokale radio (P.R.O.S.) te Denderhoutem (Haaltert)!

Breughelfeesten op een feestweide in onze eigen PROS regio met gezelligheid & leute voor jong & oud

Plaats van het gebeuren was de' Hoeve Schollaert' - Stichelen te Denderhoutem en dat op 14 en 15 augustus- met gratis inkom trouwens.

Dansende PROSSERS.gif

U kon er oude ambachten, tractoren, grootmoederskeuken, kantklossers & kunstenaars bewonderen en genieten van steltenlopers, de ganzenfanfare een kinderdorp met kinderboerderij, pony-ritten... en nog veel meer boerenleute!

Met bovendien optredens van "de Jartellen", Yah Tararah Balkan fanfare, kinderkoor Ballabili Zinget (met liveband), Poot & Vijverman / Sale-ami en zelfs een heus "bal populaire" met "Boma on the Rocks" (Marijn Devalck)!

Een hele reeks foto's van maandag 14 augustus en dinsdag 15 augustus bewijzen dat lokale radio populair is en blijft...Radio PROS mocht zelfs het bezoek ontvangen van o.a. Willy Michiels én vader en zoon De Croo !

 

Pros embleem nieuw 3-5-2017 (website).jpg

 

Radio PROS was er natuurlijk ook 2 dagen 'live' bij...zelfs in de nacht van 14 op 15 augustus gingen de programma's live de ether in via de 105.8FM (in het uitzendgebied) én bovendien ook via livestream (via de website van radio PROS).

 

Veel leute en plezier in en rond de tent van de populaire lokale radio in ieder geval.Maandag 14 augustus was het meer dan aangenaam en zeker gezellig om eens rond te wandelen.De opkomst van het publiek was enorm, volgens DJ Tom Hofman moeilijk te tellen maar hij schatte toch wel tussen de 1200 à1500 aanwezigen.Er was genoeg te beleven en het warme weer zorgde ook dat verfrissende dranken meer dan nodig waren.Bovendien was er naast de drank ook spijs te verkrijgen...zelfs echte boerenkost! De ijsjes waren niet te tellen.

Aan de stand van Radio PROS was er ook een ballonwedstrijd waar mooie prijzen mee te verdienen vielen.Ballonnen in alle kleuren werden losgelaten...in de hoop dat de landingsplaats zeer ver van Denderhoutem ligt én dat hij dan ook gevonden wordt.Daar werd in en rond de tent wat 'geblazen', soms zelfs met een harde knal op de achtergrond! Het steekt of stak op genen ballon ...

 

2308177780.jpg

 

Even langsgaan aan de mobiele studio (tent) van lokale radio P.R.O.S. kon dus en niet alleen voor een leuke babbel maar ook om een unieke (PROS) ballon de lucht in te laten.Er waren mooie prijzen mee te winnen.Maar voor de talrijke deelnemers is het nu wachten...

 

                                                                  Maandag 14 augustus

De foto's (klik er op voor groter formaat)

 

DSC01155.jpg

DSC01156.jpg

DSC01157.jpg

DSC01158.jpg

DSC01159.jpg

DSC01160.jpg

DSC01161.jpg

DSC01162.jpg

DSC01163.jpg

DSC01164.jpg

DSC01165.jpg

DSC01166.jpg

DSC01167.jpg

DSC01168.jpg

DSC01169.jpg

DSC01170.jpg

DSC01171.jpg

DSC01172.jpg

DSC01173.jpg

DSC01174.jpg

DSC01175.jpg

DSC01176.jpg

DSC01177.jpg

DSC01178.jpg

DSC01179.jpg

DSC01180.jpg

DSC01181.jpg

DSC01182.jpg

DSC01183.jpg

DSC01184.jpg

DSC01185.jpg

DSC01186.jpg

DSC01187.jpg

DSC01188.jpg

DSC01189.jpg

DSC01190.jpg

DSC01191.jpg

DSC01192.jpg

DSC01193.jpg

DSC01194.jpg

DSC01195.jpg

DSC01196.jpg

DSC01197.jpg

DSC01198.jpg

DSC01199.jpg

DSC01200.jpg

DSC01201.jpg

DSC01202.jpg

DSC01203.jpg

DSC01204.jpg

DSC01205.jpg

DSC01207.jpg

DSC01208.jpg

DSC01209.jpg

 

Foto's dinsdagmorgen 15 augustus

DSC01210.jpg

Extra aflevering van Callebaut & Bakker (Nachtradio) tussen 03.00 u en 06.00 u

DSC01211.jpg

DSC01212.jpg

DSC01213.jpg

DSC01215.jpg

Dinsdagmorgen 15 augustus 5u30...alles rustig op de achtergrond Callebaut & Bakker

DSC01217.jpg

DSC01218.jpg

 

Foto's dinsdagnamiddag 15 augustus

18813935_1448718655181775_1713894192590110202_n.jpg

Peter Schepens met Willy Michiels en Nora

20770256_1448718698515104_4578520493220985941_n.jpg

Vice eerste minister van de federale regering Alexander De Croo

20800147_1448718661848441_3274813772192918734_n.jpg

20799166_1448718648515109_7708459081762318603_n.jpg

 Minister van staat Herman De Croo

 

Onderstaande affiches kan je in groter formaat bekijken door er op te klikken.

db8a3db7-1c80-483e-b7bf-2fbad673f3f3.jpg

 

7833d42d-dd4e-4e87-8139-f37758454317.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

11:37 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-17

VRT radiozenders van DAB naar DAB+ vanaf november!

VRT radiozenders van DAB naar DAB+ vanaf november!

 

De radiozenders van onze Vlaamse openbare omroep VRT schakelen vanaf november over van de DAB naar de DAB+-standaard. Dit heeft de VRT bekend gemaakt,konden we vernemen via Mediamagazine.nl

 

DAB+ logo.png

 

Bij onze Noorderburen wordt al een hele poos uitgezonden in de (nieuwe) DAB+-standaard.Ook in Duitsland én zeker in Groot-Brittanië waar bijna 50% luistert naar digitale radio.

 

De DAB+ standaard is de opvolger van DAB dat in de jaren tachtig al is ontwikkeld.De DAB uitzendingen van de VRT werden in de oude standaard opgestart in 1997.De nieuwe standaard biedt een betere geluidskwaliteit en gaat efficiënter om met de digitale ruimte in de ether. Hierdoor kunnen via één frequentie meer radiozenders in een betere kwaliteit worden uitgezonden. Daarnaast biedt de vernieuwde standaard ook mogelijkheden met betrekking tot het doorsturen van bijvoorbeeld teksten, logo’s én zelfs foto's naar de radio ontvangers.

 

De Vlaamse openbare omroep is al een tijdje aan het experimenteren met uitzendingen via DAB+ (afgewisseld Radio1 en Radio2) maar het gewone dagelijkse aanbod via de digitale ether wordt nog steeds aangeboden in de oude DAB norm. Daar komt vanaf november verandering in. Dan schakelt de VRT over van DAB naar DAB+.

 

Het is nog niet duidelijk trouwens of de uitzendingen via de oudere DAB-standaard in zijn geheel gestaakt worden zoals in Nederland is gebeurd. Bezitters van een radio met de oude DAB norm zijn wellicht vanaf november ook onbruikbaar in Vlaanderen.De oude DAB radio ziet de DAB + zender wel maar...kan deze niet weergeven.Omgekeerd is wél dat een DAB+ radio de oude DAB kan ontvangen én weergeven.

 

De commerciële zenderexploitant Norkring is al een aantal jaar actief in Vlaanderen en Brussel met een commercieel aanbod van radiozenders in de  digitale ether . Aan dit aanbod worden vanaf september dus de landelijke commerciële radiozenders Qmusic en Joe toegevoegd. Nostalgie, de derde commerciële radiozender die in heel Vlaanderen is te horen, wil pas in 2018 gaan beginnen met uitzendingen via de digitale ether alzo Mediamagazine.nl. Dan wordt het voor commerciële radiozenders in Vlaanderen verplicht om naast de analoge FM ook via de digitale ether uit te zenden.

 

logo vrt (2).jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-07-17

Marc Stassijns overleden

Marc Stassijns overleden

 

Sportverslaggever Marc Stassijns (foto VRT) is na een slepende ziekte zondagmorgen overleden. Stassijns was vele jaren de stem van het wielrennen op de radio en televisie van de openbare omroep. Stassijns is 78 jaar geworden.

 

10db0fdc-6a25-11e7-8cd6-6cddcaf66059_web_scale_0.1904244_0.1904244__.jpg

 

Als student toonde Stassijns zich al een echte wielerliefhebber. In 1960 werd hij Universitair wielerkampioen in Gent. Na zijn studies kwam hij terecht bij de radio van de openbare omroep aan de zijde van onder meer Jan Wauters.

 

Bij de radio werd hij vooral bekend als wielerverslaggever. Vaak vanop de motor. Hij volgde de Ronde van Frankrijk tussen 1963 en 1989 25 keer.

 

Legendarisch is ook het interview van Stassijns met Muhammad Ali liggend op een bed. 

 

Later stapte Stassijns over naar de televisie. Van 1991 tot aan zijn pensioen was Stassijns baas van de tv-sportredactie. Ook na zijn professionele carrière bleef hij een fervent fietser. Zo ondernam hij een fietsvakantie door Afrika. 

 

Sporza.be

 

Marc Stassijns : Euro '84: start uitzending (16 juni 1984)

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

15:40 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-17

MNM:"Marathonradio" zit er op!

MNM:"Marathonradio" zit er op!

 

"Marathonradio" op MNM zal dit jaar precies 443 hebben geduurd. Dat meldt de VRT-radiozender. 19 dagen lang hebben Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis radio gemaakt om studerend Vlaanderen een hart onder de riem te steken.

mnm-marathonradio-2017.jpg

"Marathonradio" zit er weer op.Van de Veire, Van den Steen en Gillis trokken gisteren om 19 uur de stekker eruiten zo hebben ze maar liefst 443 uur radio hebben gemaakt in het Marathonradiohuis in Leuven.En dit met de steun van het "Marathonradio Rescue Team" Eva Daeleman en Tom De Cock.

 

Net als bij de voorgaande edities wou "Marathonradio" ook dit jaar een steun en toeverlaat zijn voor de vele tienduizenden studenten in Vlaanderen die zich door de blok en de examens sleurden. De drie MNM-dj's kregen deze keer zelfs bezoek van koning Filip.

 

Op 30 juni volgt nog "Marathonradio: het rapport" waarbij Van de Veire en co op de afgelopen blokperiode en examens terugblikken om te zien hoe "hun" studenten het hebben gedaan. In Leuven, Hasselt, Antwerpen, Roeselare en Sint-Niklaas delen ze dan ijsjes uit aan iedereen die een rapport, diploma of getuigschrift kan voorleggen.

 

"Marathonradio" 2017 in cijfers

 

15332-peter.jpg

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-17

Over het spiksplinternieuwe logo én huisstijl van de VRT

Over het spiksplinternieuwe logo én huisstijl van de VRT

 

Gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts heeft vandaag in het Vlaams Parlement het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRT voorgesteld. De nieuwe stijl zal stapsgewijs ingevoerd worden.

 

VRT logo 22-6-2017.png

 

Met deze nieuwe beeldtaal wil de VRT visueel versterken dat ze een snel evoluerende openbare omroep is. "De VRT is een sterk merk, het is onze ambitie dat de VRT dit ook blijft en zich verder als een sterk merk ontwikkelt. Het is onze opdracht dat we relevant blijven voor alle Vlamingen, onze plaats in het medialandschap bestendigen, en er vooral voor zorgen dat we een modern mediabedrijf worden, klaar voor 2020", zegt Lembrechts.

 

 

"Onze sterke merken - televisie, radio en online - krijgen via het nieuwe VRT-merk ondersteuning en stabiliteit. Media wordt gemaakt door mensen, met deze nieuwe huisstijl beschikt iedereen die bij of voor ons werkt nu over een herkenbaar, verbindend VRT-merk.”

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

16:20 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-17

Vanaf vandaag geen roamingtarieven meer in Europa

Vanaf vandaag geen roamingtarieven meer in Europa
 
 
Vanaf vandaag-donderdag 15 juni 2017-verdwijnen de roamingtarieven in Europa. Dat zijn de kosten die je betaalt om in het buitenland te bellen, te sms'en of te surfen.
 

De Inspecteur van Radio2.jpg

 

Als jij wilt bellen terwijl je in het buitenland bent, dan gaan jouw mobiele telefonieoperator en een buitenlandse operator er samen voor zorgen dat dat lukt. Daar worden dan extra kosten voor aangerekend, en dat zijn die roamingkosten. Die waren in het verleden vrij hoog, maar ze zijn ondertussen al wel eens aangepast waardoor de operatoren zich moesten houden aan bepaalde maximumtarieven. Maar, vanaf donderdag zijn ze dus verleden tijd!

 

Europa is een ingewikkeld kluwen, en net daarom is het niet meteen duidelijk welke landen wel of niet meedoen. Het gaat over de 28 EU-landen + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (die ook tot de Europese Economische ruimte behoren). De 28 EU-landen zijn Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (Frans Guyana, Martinique, Guadeloupe, Mayotte en La Réunion zijn inbegrepen), Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal (de Azoren en Madeira zijn inbegrepen), Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje (de Canarische eilanden zijn inbegrepen), Tsjechië en Zweden.

 

Zoals je ziet zit ook Groot-Brittannië er nog bij. Zolang ze nog niet uit de EU zijn, blijven ze gewoon lid en moeten ze zich aan de afspraken en regelgeving blijven houden.

 

Andere addertjes onder het gras zijn Zwitserland, Turkije, Noord-Cyprus (Turks) en stadstaten zoals Vaticaanstad, Monaco, Andorra,... Bij hen geldt de afschaffing van de roamingtarieven niet, maar jouw provider kan wel afspraken gemaakt hebben met de plaatselijke providers waardoor ook daar de roamingkosten wegvallen. Check dus zeker voor je op vakantie vertrekt bij je provider (Proximus, Orange , Base) of je roaming zal moeten betalen of niet.

 

nieuws_27288_33218_item_original-e1477821655393.jpg

 

Als je een gesprek doet vanuit je eigen land naar een buitenlands nummer, dan ga je nog wel die internationale kost moeten betalen. Dus bel je vanuit België naar een vriend in Nederland, dan bel je aan een internationaal tarief.

 

Je kan door de afschaffing van de roamingkosten kosteloos surfen in de andere Europese landen. Jouw limiet voor dataverbruik blijft natuurlijk wel dezelfde. Hou daar rekening mee.

 

Shoppen op de providermarkt kan niet. Je mag bijvoorbeeld geen klant worden bij een Letse provider als je 360 dagen per jaar in België woont. De providers kunnen controleren of je je abonnement meer in eigen land gebruikt of in het buitenland. Gebruik je je abonnement meer in het buitenland (meer dan 50 %), dan kunnen ze je op de vingers tikken en zelfs extra kosten aanrekenen. Erasmusstudenten of mensen die voor het werk vaak in het buitenland zijn, kunnen dit wel, zij hebben een geldige reden. Hier wil men vooral geen dodelijke concurrentiestrijd aangaan.

 

Radio2 (De Inspecteur)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-17

Radio 2 blijft de meest beluisterde radio in Vlaanderen !

Radio 2 blijft de meest beluisterde radio in Vlaanderen !

 

Met 31,3 procent haalt Radio 2 het hoogste marktaandeel voor de zender in vier jaar en blijft de zender de grootste in Vlaanderen. Al de radiozenders van de openbare omroep samen waren de voorbije drie maanden goed voor een marktaandeel van 64,7 procent van de luisteraars ouder dan twaalf jaar. Na Radio 2 en Studio Brussel is Qmusic de derde grootste zender in Vlaanderen. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

 

Radio2 met vlag.jpg

 

Radio 2 blijft de meest beluisterde radiozender in Vlaanderen. De zender haalt met 31,3 procent het hoogste marktaandeel in vier jaar. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

 

"De luisteraar vindt een goede compagnon in Radio 2. We leven in woelige tijden, maar er gebeurt veel goeds. Radio 2 deelt die positieve verhalen net als de moeilijke momenten elke dag met de luisteraars", verklaart Jan Knudde, het nethoofd van Radio 2 .

 

luisteren naar radio begin jaren 60-radio2.jpg

 

Ook de andere zenders van de openbare omroep kunnen mooie cijfers voorleggen na de meting van het CIM in de periode 07.01.2017 tot 15.04.2017. Radio 1 blijft stabiel, Studio Brussel blijft de tweede grootste zender in Vlaanderen en nooit zo veel jongeren luisterden naar MNM. MNM bereikt vandaag dagelijks ruim een kwart van de luisteraars tussen 12 en 24 jaar.

 

Klara groeit voor de zesde meting op rij met een mix van klassieke muziek, jazz en cultuur. "De luisteraars blijven ons aanbod duidelijk waarderen. Dat voelden we ook weer tijdens evenementen als Klara in deSingel en Klara zoekt academie", weet nethoofd Chantal Pattyn.

 

Het globale marktaandeel van de radiozenders van de openbare omroep is in het eerste kwartaal van 2017 gestegen met 0,3 procent  in vergelijking met het eerste kwartaal van 2016. Vorig jaar bereikten alle zenders samen 64,4 procent van de luisteraars, begin dit jaar was dat 64,7 procent.

 

De radiozenders van Medialaan kunnen ook mooie cijfers voorleggen. Qmusic haalt een marktaandeel van 11,1 procent en blijft daarmee de derde grootste radiozender in Vlaanderen.

 

Ook Joe blijft zijn weg vinden naar de luisteraar en is goed voor een marktoaandeel van 8,4 procent. "Op de commercieel belangrijke doelgroep van 18 tot 54-jarigen blijven Qmusic en Joe samen stabiel met een marktaandeel van 28,5 procent", klinkt het.

 

De Redactie

 

De luistercijfertjes (stand van zaken) bekijken via de website van de CIM klik HIER

 

luisteren naar de radio jaren '70.jpg

 

Record voor Radio 2


Radio 2 blijft veruit de grootste. De familiezender van de VRT met veel aandacht voor Vlaamse artiesten, zag het marktaandeel met bijna 3%-punt stijgen. Met 31,4 procent haalt Radio 2 haar hoogste marktaandeel in vier jaar tijd.

 

Jan Knude Radio 2.jpg

Jan Knudde, nethoofd Radio 2

 

Jan Knudde, nethoofd Radio 2 "De luisteraar vindt een goede compagnon in Radio 2. We leven in woelige tijden, maar er gebeurt ook veel goeds. Radio 2 deelt die positieve verhalen net als de moeilijkere momenten elke dag met haar luisteraars. Bij Radio 2 zijn we echt geïnteresseerd in mensen van bij ons. Het doet dan ook deugd dat deze mooie cijfers bevestigen dat we dicht bij onze luisteraars staan."


Opvallend is dat vrijwel alle overige grote zenders terrein verloren. Zowel Studio Brussel, Qmusic als Joe zagen het marktaandeel met een slordige half procentpunt dalen. De rangen blijven echter gelijk. MNM zag haar marktaandeel zelfs met anderhalf procentpunt dalen.

 

Winst was er wel voor Nostalgie. Ook Klare steeg licht.

 

Bij de commercieel belangrijke doelgroep 18-54 blijven Qmusic en Joe samen stabiel met 28,5% marktaandeel.

 

In Wallonië blijft VivaCité van de RTBF aan kop. Wel ging het marktaandeel met 0,4%-punt omlaag. Ook hier geldt dat alle grote zenders verloren. Contact 1,5%-punt, Bel RTL en NRJ elk 1,3%-punt en Nostalgie zelfs 2,8%-punt.

 

Grote winnaars zijn Classic 21, de classic rockzender van de RTBF, en La Première die beiden ruim een procentpunt wonnen.


 

(RadioNL -Martin Slijper)

file_55503.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende