16-07-17

Marc Stassijns overleden

Marc Stassijns overleden

 

Sportverslaggever Marc Stassijns (foto VRT) is na een slepende ziekte zondagmorgen overleden. Stassijns was vele jaren de stem van het wielrennen op de radio en televisie van de openbare omroep. Stassijns is 78 jaar geworden.

 

10db0fdc-6a25-11e7-8cd6-6cddcaf66059_web_scale_0.1904244_0.1904244__.jpg

 

Als student toonde Stassijns zich al een echte wielerliefhebber. In 1960 werd hij Universitair wielerkampioen in Gent. Na zijn studies kwam hij terecht bij de radio van de openbare omroep aan de zijde van onder meer Jan Wauters.

 

Bij de radio werd hij vooral bekend als wielerverslaggever. Vaak vanop de motor. Hij volgde de Ronde van Frankrijk tussen 1963 en 1989 25 keer.

 

Legendarisch is ook het interview van Stassijns met Muhammad Ali liggend op een bed. 

 

Later stapte Stassijns over naar de televisie. Van 1991 tot aan zijn pensioen was Stassijns baas van de tv-sportredactie. Ook na zijn professionele carrière bleef hij een fervent fietser. Zo ondernam hij een fietsvakantie door Afrika. 

 

Sporza.be

 

Marc Stassijns : Euro '84: start uitzending (16 juni 1984)

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

15:40 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-17

MNM:"Marathonradio" zit er op!

MNM:"Marathonradio" zit er op!

 

"Marathonradio" op MNM zal dit jaar precies 443 hebben geduurd. Dat meldt de VRT-radiozender. 19 dagen lang hebben Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis radio gemaakt om studerend Vlaanderen een hart onder de riem te steken.

mnm-marathonradio-2017.jpg

"Marathonradio" zit er weer op.Van de Veire, Van den Steen en Gillis trokken gisteren om 19 uur de stekker eruiten zo hebben ze maar liefst 443 uur radio hebben gemaakt in het Marathonradiohuis in Leuven.En dit met de steun van het "Marathonradio Rescue Team" Eva Daeleman en Tom De Cock.

 

Net als bij de voorgaande edities wou "Marathonradio" ook dit jaar een steun en toeverlaat zijn voor de vele tienduizenden studenten in Vlaanderen die zich door de blok en de examens sleurden. De drie MNM-dj's kregen deze keer zelfs bezoek van koning Filip.

 

Op 30 juni volgt nog "Marathonradio: het rapport" waarbij Van de Veire en co op de afgelopen blokperiode en examens terugblikken om te zien hoe "hun" studenten het hebben gedaan. In Leuven, Hasselt, Antwerpen, Roeselare en Sint-Niklaas delen ze dan ijsjes uit aan iedereen die een rapport, diploma of getuigschrift kan voorleggen.

 

"Marathonradio" 2017 in cijfers

 

15332-peter.jpg

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-17

Over het spiksplinternieuwe logo én huisstijl van de VRT

Over het spiksplinternieuwe logo én huisstijl van de VRT

 

Gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts heeft vandaag in het Vlaams Parlement het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRT voorgesteld. De nieuwe stijl zal stapsgewijs ingevoerd worden.

 

VRT logo 22-6-2017.png

 

Met deze nieuwe beeldtaal wil de VRT visueel versterken dat ze een snel evoluerende openbare omroep is. "De VRT is een sterk merk, het is onze ambitie dat de VRT dit ook blijft en zich verder als een sterk merk ontwikkelt. Het is onze opdracht dat we relevant blijven voor alle Vlamingen, onze plaats in het medialandschap bestendigen, en er vooral voor zorgen dat we een modern mediabedrijf worden, klaar voor 2020", zegt Lembrechts.

 

 

"Onze sterke merken - televisie, radio en online - krijgen via het nieuwe VRT-merk ondersteuning en stabiliteit. Media wordt gemaakt door mensen, met deze nieuwe huisstijl beschikt iedereen die bij of voor ons werkt nu over een herkenbaar, verbindend VRT-merk.”

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

16:20 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-17

Vanaf vandaag geen roamingtarieven meer in Europa

Vanaf vandaag geen roamingtarieven meer in Europa
 
 
Vanaf vandaag-donderdag 15 juni 2017-verdwijnen de roamingtarieven in Europa. Dat zijn de kosten die je betaalt om in het buitenland te bellen, te sms'en of te surfen.
 

De Inspecteur van Radio2.jpg

 

Als jij wilt bellen terwijl je in het buitenland bent, dan gaan jouw mobiele telefonieoperator en een buitenlandse operator er samen voor zorgen dat dat lukt. Daar worden dan extra kosten voor aangerekend, en dat zijn die roamingkosten. Die waren in het verleden vrij hoog, maar ze zijn ondertussen al wel eens aangepast waardoor de operatoren zich moesten houden aan bepaalde maximumtarieven. Maar, vanaf donderdag zijn ze dus verleden tijd!

 

Europa is een ingewikkeld kluwen, en net daarom is het niet meteen duidelijk welke landen wel of niet meedoen. Het gaat over de 28 EU-landen + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (die ook tot de Europese Economische ruimte behoren). De 28 EU-landen zijn Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (Frans Guyana, Martinique, Guadeloupe, Mayotte en La Réunion zijn inbegrepen), Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal (de Azoren en Madeira zijn inbegrepen), Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje (de Canarische eilanden zijn inbegrepen), Tsjechië en Zweden.

 

Zoals je ziet zit ook Groot-Brittannië er nog bij. Zolang ze nog niet uit de EU zijn, blijven ze gewoon lid en moeten ze zich aan de afspraken en regelgeving blijven houden.

 

Andere addertjes onder het gras zijn Zwitserland, Turkije, Noord-Cyprus (Turks) en stadstaten zoals Vaticaanstad, Monaco, Andorra,... Bij hen geldt de afschaffing van de roamingtarieven niet, maar jouw provider kan wel afspraken gemaakt hebben met de plaatselijke providers waardoor ook daar de roamingkosten wegvallen. Check dus zeker voor je op vakantie vertrekt bij je provider (Proximus, Orange , Base) of je roaming zal moeten betalen of niet.

 

nieuws_27288_33218_item_original-e1477821655393.jpg

 

Als je een gesprek doet vanuit je eigen land naar een buitenlands nummer, dan ga je nog wel die internationale kost moeten betalen. Dus bel je vanuit België naar een vriend in Nederland, dan bel je aan een internationaal tarief.

 

Je kan door de afschaffing van de roamingkosten kosteloos surfen in de andere Europese landen. Jouw limiet voor dataverbruik blijft natuurlijk wel dezelfde. Hou daar rekening mee.

 

Shoppen op de providermarkt kan niet. Je mag bijvoorbeeld geen klant worden bij een Letse provider als je 360 dagen per jaar in België woont. De providers kunnen controleren of je je abonnement meer in eigen land gebruikt of in het buitenland. Gebruik je je abonnement meer in het buitenland (meer dan 50 %), dan kunnen ze je op de vingers tikken en zelfs extra kosten aanrekenen. Erasmusstudenten of mensen die voor het werk vaak in het buitenland zijn, kunnen dit wel, zij hebben een geldige reden. Hier wil men vooral geen dodelijke concurrentiestrijd aangaan.

 

Radio2 (De Inspecteur)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-17

Radio 2 blijft de meest beluisterde radio in Vlaanderen !

Radio 2 blijft de meest beluisterde radio in Vlaanderen !

 

Met 31,3 procent haalt Radio 2 het hoogste marktaandeel voor de zender in vier jaar en blijft de zender de grootste in Vlaanderen. Al de radiozenders van de openbare omroep samen waren de voorbije drie maanden goed voor een marktaandeel van 64,7 procent van de luisteraars ouder dan twaalf jaar. Na Radio 2 en Studio Brussel is Qmusic de derde grootste zender in Vlaanderen. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

 

Radio2 met vlag.jpg

 

Radio 2 blijft de meest beluisterde radiozender in Vlaanderen. De zender haalt met 31,3 procent het hoogste marktaandeel in vier jaar. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

 

"De luisteraar vindt een goede compagnon in Radio 2. We leven in woelige tijden, maar er gebeurt veel goeds. Radio 2 deelt die positieve verhalen net als de moeilijke momenten elke dag met de luisteraars", verklaart Jan Knudde, het nethoofd van Radio 2 .

 

luisteren naar radio begin jaren 60-radio2.jpg

 

Ook de andere zenders van de openbare omroep kunnen mooie cijfers voorleggen na de meting van het CIM in de periode 07.01.2017 tot 15.04.2017. Radio 1 blijft stabiel, Studio Brussel blijft de tweede grootste zender in Vlaanderen en nooit zo veel jongeren luisterden naar MNM. MNM bereikt vandaag dagelijks ruim een kwart van de luisteraars tussen 12 en 24 jaar.

 

Klara groeit voor de zesde meting op rij met een mix van klassieke muziek, jazz en cultuur. "De luisteraars blijven ons aanbod duidelijk waarderen. Dat voelden we ook weer tijdens evenementen als Klara in deSingel en Klara zoekt academie", weet nethoofd Chantal Pattyn.

 

Het globale marktaandeel van de radiozenders van de openbare omroep is in het eerste kwartaal van 2017 gestegen met 0,3 procent  in vergelijking met het eerste kwartaal van 2016. Vorig jaar bereikten alle zenders samen 64,4 procent van de luisteraars, begin dit jaar was dat 64,7 procent.

 

De radiozenders van Medialaan kunnen ook mooie cijfers voorleggen. Qmusic haalt een marktaandeel van 11,1 procent en blijft daarmee de derde grootste radiozender in Vlaanderen.

 

Ook Joe blijft zijn weg vinden naar de luisteraar en is goed voor een marktoaandeel van 8,4 procent. "Op de commercieel belangrijke doelgroep van 18 tot 54-jarigen blijven Qmusic en Joe samen stabiel met een marktaandeel van 28,5 procent", klinkt het.

 

De Redactie

 

De luistercijfertjes (stand van zaken) bekijken via de website van de CIM klik HIER

 

luisteren naar de radio jaren '70.jpg

 

Record voor Radio 2


Radio 2 blijft veruit de grootste. De familiezender van de VRT met veel aandacht voor Vlaamse artiesten, zag het marktaandeel met bijna 3%-punt stijgen. Met 31,4 procent haalt Radio 2 haar hoogste marktaandeel in vier jaar tijd.

 

Jan Knude Radio 2.jpg

Jan Knudde, nethoofd Radio 2

 

Jan Knudde, nethoofd Radio 2 "De luisteraar vindt een goede compagnon in Radio 2. We leven in woelige tijden, maar er gebeurt ook veel goeds. Radio 2 deelt die positieve verhalen net als de moeilijkere momenten elke dag met haar luisteraars. Bij Radio 2 zijn we echt geïnteresseerd in mensen van bij ons. Het doet dan ook deugd dat deze mooie cijfers bevestigen dat we dicht bij onze luisteraars staan."


Opvallend is dat vrijwel alle overige grote zenders terrein verloren. Zowel Studio Brussel, Qmusic als Joe zagen het marktaandeel met een slordige half procentpunt dalen. De rangen blijven echter gelijk. MNM zag haar marktaandeel zelfs met anderhalf procentpunt dalen.

 

Winst was er wel voor Nostalgie. Ook Klare steeg licht.

 

Bij de commercieel belangrijke doelgroep 18-54 blijven Qmusic en Joe samen stabiel met 28,5% marktaandeel.

 

In Wallonië blijft VivaCité van de RTBF aan kop. Wel ging het marktaandeel met 0,4%-punt omlaag. Ook hier geldt dat alle grote zenders verloren. Contact 1,5%-punt, Bel RTL en NRJ elk 1,3%-punt en Nostalgie zelfs 2,8%-punt.

 

Grote winnaars zijn Classic 21, de classic rockzender van de RTBF, en La Première die beiden ruim een procentpunt wonnen.


 

(RadioNL -Martin Slijper)

file_55503.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-17

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

 

De langverwachte oproep tot kandidaatstelling voor een erkenning als netwerk of lokale radio verscheen op 16 mei j.l.in het staatsblad, eergisteren dus. Tot en met 14 juni kunnen dossiers op een elektronische manier ingediend worden.

 

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg


Toen op 21 april van dit jaar de Vlaamse regering de uitvoeringsbesluiten en het definitief frequentieplan horende bij het nieuwe radiodecreet goedkeurde, werd al de datum van dinsdag 16 mei vooropgesteld. De Media minister heeft woord gehouden en gedurende de volgende 30 dagen (volgend op 16 mei) staat de portal van de Vlaamse Overheid (KIOSK) open om de schrijfsels te ontvangen.  In tegenstelling tot de vorige erkenningsrondes waarbij een papieren versie moest afgeleverd worden, moeten de aanvragen nu uitsluitend via elektronische weg gebeuren.

 

Op de website van het departement Media, zou je  alle informatie moeten vinden hoe een geldig dossier in te dienen ( https://cjsm.be/radio-erkenningen). 

 

Wat valt er te verdienen ?

Het gaat om vier paketten bestemd voor netwerkradio (enkel te ontvangen in de grote steden) waaronder pakket 1 bestemd is voor een generalistische radio – alweer dezelfde eenheidsworst als vandaag op FM ? -, pakket 2 krijgt een Vlaamstalig/Nederlandstalig format en pakket 3 en 4 mogen vrij ingevuld worden. Daarnaast zijn er 124 pakketjes voor lokale radio bestaande uit 1,2 of 3 naburige frequenties.

 

Met de nieuwe erkenningsronde wil de Mediaminister komaf maken met de ketenradio’s – Top, Stadsradio, Hit, Club FM, Maria, Trendy, Family, VBRO, …  door te verbieden dat dezelfde bestuurders in meerdere VZW’s opduiken. Pakketten met 2 of 3 frequenties moeten dan weer zorgen voor een betere dekking en zouden de leefbaarheid van de vermaledijde lokale radio ten goede komen.

 

Bijna 5 maanden nadat het Vlaams parlement in december vorig jaar het nieuwe radiodecreet unaniem goedkeurde, trad het dus in werking en kan je een dossier (of meerdere) indienen. De aministratieve molen heeft een lange weg afgelegd: advies bij de SARC, Raad van State, tweede en een derde goedkeuring.  Maar eindelijk kunnen de geïntresseerden nu in actie schieten.

Alle info: https://cjsm.be/radio-erkenningen

Meer info lees je op Lokale radio in Vlaanderen

 

Lokale radio in Vlaanderen

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-17

Radio PROS met 'Bloemen voor Moeder' op 'Moederkensdag'

 Radio PROS met 'Bloemen voor Moeder' op 'Moederkensdag'

 

Op (moederdag) zondag 14 mei werd het voor vele moeders nog een extra geluksdag...want een mobiele ploeg van de Prossers was een ganse namiddag op pad met bloemetjes voor/naar een paar rusthuizen (WZC's) in de streek.De ploeg werd er zeer hartelijk ontvangen en de bloemetjes vonden meteen hun weg naar de (vele) kamers.

 

14-5-2017 PROS en Bloemen voor Moeder de mobiele ploeg.jpg

 

Maar niet alleen rusthuizen waren het doel van de hele organisatie ook trouwe luisteraarsters (moeders) werden op het onverwachte moment bediend met een hele mooie grote ruiker bloemen.De meesten waren zich van niks bewust en soms was het zelfs emotioneel om zien.Die ruikers werden aangevraagd door hun kinderen in de PROS-programma's.Bij het overhandigen van de ruiker werd ook een korte boodschap, opgemaakt door de aanvrager, afgelezen ten huize.

 

DSCN7920.jpg

 

Radio PROS denkt dus altijd een klein stapje verder...niet alleen muziek is belangrijk, ook een ruiker bloemen kan soms wonderen doen.

DSCN7922.jpg

DSCN7943.jpg

 

Een hele week werk was er aan vooraf gegaan om alles te organiseren en het mag gezegd, alles verliep rimpeloos!

 

Radio PROS zet moeders in de bloemetjes voor Moederdag en geeft 70 boeketten en 550 bloemetjes weg!

 

Radio PROS heeft in het verleden al dikwijls zijn warme hart getoond en dit was dit jaar voor Moederdag niet anders.
Luisteraars konden een aanvraag richten naar radio PROS met motivatie waarom net hun moeder een speciale attentie verdiende deze Moederdag, 70 aanvragen werden hieruit geselecteerd.
 
30 moeders wonende in Aaigem, Aalst, Appelterre, Denderhoutem, Denderleeuw, Geraardsbergen, Haaltert, Heldergem, Hofstade, Kerksken, Meerbeke, Mere, Moerbeke, Onkerzele, Voorde, Woubrechtegem en Zandbergen mochten persoonlijk een heel mooi boeket bloemen thuis ontvangen uit de handen van dj Tim Schippers, dj Stef, dj Jan Backer, dj Tom Callebaut, dj Peter Schepens (voorzitter), dj Pieter Van Banden, dj Soul Stonzy, Kirsten Cobbaut (ondervoorzitter), Anja Sonck (verantwoordelijke public relations) en Anja De Saeger (verantwoordelijke ledenadministratie).
 
40 moeders mochten een boeket ophalen in het radio PROS praathuis.
 
Bovenmeer bezorgden zij eveneens op Moederdag 550 individueel verpakte bloemetjes aan de vrouwelijke bewoners van rust- en verzorgingscentra Carpe Diem in Voorde, De Pastorij in Denderhoutem, Sint-Anna in Haaltert en Sint-Jozef in Haaltert, Rodenbach in Denderleeuw en Wilgendries te Aspelare.
Ook Sint-Vincentius in Aaigem werd voorzien van de nodige bloemetjes, doch deze werden door een aantal afgevaardigden persoonlijk afgehaald in het radio PROS praathuis.
Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum Goessens Aaigem, Flowerline-DS Peter De Smet Kerksken, Bloemen Esmeralda Denderhoutem, Bloemenpaleis Stockman Kerksken, Di Fiori Denderhoutem, Bloemencenter Johannita Nieuwerkerken, Acanthus Mere, Bloemen Erica Meerbeke, Agreflor BVBA Erpe-Mere en de luisteraars van radio PROS.

Beide initiatieven werden ondersteund en aangemoedigd door het volledige radio PROS bestuur en werden opnieuw met heel veel enthousiasme en dankbaarheid onthaald waarbij er zelfs af en toe een traantje van geluk vloeide!
 
Voor komende Vaderdag

Voor komende Vaderdag kunnen luisteraars een aanvraag richten naar tim@radiopros.be of via telefoon naar 070 22 22 50 met de motivatie waarom net hun vader een speciale attentie verdient op Vaderdag.
We selecteren hieruit 2 aanvragen en deze vaders mogen op Vaderdag een heel mooie prijs - geschonken door Electro Herman Haaltert en Huis Goubert Denderhoutem - afhalen in het radio PROS praathuis Leistraat 5 9450 Heldergem.
 

Hieronder ziet u een beeldverslag van de toch wel zeer zware namiddag voor de ploeg van de wegenwacht (wegenbloem). Niet minder dan 450 bloemetjes werden netjes verpakt en uitgedeeld in de diverse rusthuizen in het uitzendgebied.Daarenboven gingen wel bijna 200 ruikers bloemen de deur uit !!!.

 

Op de website van Radio PROS  (bij foto's 2017) ziet u binnenkort nog meer foto's van de geslaagde actie.

Lees ook in dagblad Het Laatste Nieuws : Radio P.R.O.S.verrast mama's met boeket bloemen (15/5/2017)

 

9729593.jpg

 

Lees ook via Pers Regio Dender: Radio PROS zet moeders in de bloemetjes... (15/5/2017)

 

Radio-PROS-Moederdagactie-Persregio-Dender.jpg

Hieronder foto's in groter formaat zien? Op klikken !

DSCN7915.jpg

DSCN7916.jpg

DSCN7917.jpg

DSCN7918.jpg

DSCN7919.jpg

DSCN7920.jpg

DSCN7921.jpg

DSCN7922.jpg

DSCN7923.jpg

DSCN7924.jpg

DSCN7925.jpg

DSCN7926.jpg

DSCN7927.jpg

DSCN7928.jpg

DSCN7929.jpg

DSCN7930.jpg

DSCN7931.jpg

DSCN7932.jpg

DSCN7933.jpg

DSCN7934.jpg

DSCN7935.jpg

DSCN7936.jpg

DSCN7937.jpg

DSCN7938.jpg

DSCN7939.jpg

DSCN7940.jpg

DSCN7941.jpg

DSCN7942.jpg

DSCN7943.jpg

DSCN7945.jpg

DSCN7946.jpg

DSCN7948.jpg

DSCN7947.jpg

DSCN7949.jpg

DSCN7950.jpg

DSCN7951.jpg

DSCN7952.jpg

DSCN7955.jpg

DSCN7956.jpg

Méér foto's ziet u op de website van Radio PROS of klik meteen op deze link!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

'Zeg het eens met bloemen voor Moederdag' bij Callebaut & Bakker

 

Op zaterdagmorgen 13 mei werd er niet alleen ingegaan op het Eurovisie Songfestivalgebeuren in de Ontbijtradio tussen 9 en 12 bij 'Callebaut & Bakker' maar werden er ook letterlijk gratis bloemetjes uitgedeeld aan alle moeders die zich spontaan kwamen aanbieden in de studio tijdens het programma.En geloof het of niet maar de studio geurde heerlijk...nog nooit meegemaakt in de geschiedenis van PROS...heerlijk welriekende live radio dus!

Hieronder kan u zich een idee geven van de situatie.

Callebaut en Bakker Radio PROS 13-5-2017 Ontbijtradio.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

21:03 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-17

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

 

De samenvattingen van de Belgische competitie Jupiler Pro League zijn vanaf volgend seizoen te zien op de commerciële tv-zender VIER. Tot op heden waren de samenvattingen te zien bij de VTM. Kabelaar Telenet heeft de rechten van de samenvattingen gekocht en een deal gesloten met VIER voor het uitzenden hiervan. Het gaat om de rechten vanaf het volgend seizoen tot en met 2020.

 

3269498046.jpg

                                                                                           Foto:sporza.be

Voor het uitzenden van de live-beelden van de wedstrijden in de hoogste divisie van het Belgisch voetbal kan de liefhebber ook de komende jaren terecht bij Telenet/Play Sports. Telenet/Play Sports is de grote winnaar geworden van de onderhandelingen voor het nieuwe voetbalcontract. De live matchen blijven de komende drie jaar op Play Sports en ook de samenvattingen komen in handen van Telenet

Het gaat wel over niet-exclusieve rechten, wat betekent dat aanbieders als Proximus en Orange eventueel  ook nog de beelden kunnen verwerven. In Wallonië blijft kabelaar VOO de live-beelden van de Jupiler Pro League uitzenden. De samenvattingen blijven te zien bij de publieke tv-zenders van de RTBF.

 

De Pro League had de ambitie om vanaf volgend seizoen 100 miljoen euro per seizoen op te halen, maar dat doel is volgens diverse media in België niet bereikt. Het nieuwe contract zou wel 16 procent meer inkomsten geven voor de clubs uit de Pro League. Het vorige contract werd afgesloten voor ongeveer 80 miljoen euro.

 

Mediamagazine.nl

 

Voor de voetballiefhebber verandert er niet al te veel vanaf volgend seizoen. U kunt nog altijd op sporza.be terecht voor de goals, opvallendjes en andere clips van de matchen uit de Jupiler Pro League.

Ook Extra Time blijft uw vaste afspraak op maandag voor een nabeschouwing van de afgelopen speeldag.

Waar kun je vanaf volgend seizoen de Jupiler Pro League volgen?

  • Live voetbal: Play Sports (en eventueel ook nog Proximus en/of Orange)
  • Samenvattingen: Vier
  • Goals en andere clips: Sporza.be (en Play Sports)
  • Extra Time op maandag: Canvas
 
Tijdsbalkje rood.gif
 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-17

StuBru:Linde Merckpoel naar de nieuwe locatie van Music for Life

StuBru:Linde Merckpoel naar de nieuwe locatie van Music for Life

 

Zo zweeft Linde Merckpoel naar de nieuwe locatie van Music for Life

Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke: dat wordt de nieuwe thuis van de Warmste Week van Music for Life. Studio Brusselgezicht Linde Merckpoel vloog vanmorgen met de helikopter van de vorige locatie, De Schorre in Boom, naar Wachtebeke. Met een parachutesprong verwelkomde ze de nieuwe thuis van Music for Life. Een overzicht van haar traject.

 

Lees HIER het volledige verhaal op de website van Studio Brussel.

 

Lees HIER het verhaal op De Redactie: Zo kwam MFL-stunt van Studio Brussel tot stand: "Technisch huzarenstukje"

 

 

Klembord01.jpg

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:56 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-17

Vrolijk Pasen !

 

vrolijk pasen.jpg

Pasen, feest in duizend kleuren en smaken

Meer over Pasen lees u HIER

2712722498.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende