18-05-17

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

 

De langverwachte oproep tot kandidaatstelling voor een erkenning als netwerk of lokale radio verscheen op 16 mei j.l.in het staatsblad, eergisteren dus. Tot en met 14 juni kunnen dossiers op een elektronische manier ingediend worden.

 

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg


Toen op 21 april van dit jaar de Vlaamse regering de uitvoeringsbesluiten en het definitief frequentieplan horende bij het nieuwe radiodecreet goedkeurde, werd al de datum van dinsdag 16 mei vooropgesteld. De Media minister heeft woord gehouden en gedurende de volgende 30 dagen (volgend op 16 mei) staat de portal van de Vlaamse Overheid (KIOSK) open om de schrijfsels te ontvangen.  In tegenstelling tot de vorige erkenningsrondes waarbij een papieren versie moest afgeleverd worden, moeten de aanvragen nu uitsluitend via elektronische weg gebeuren.

 

Op de website van het departement Media, zou je  alle informatie moeten vinden hoe een geldig dossier in te dienen ( https://cjsm.be/radio-erkenningen). 

 

Wat valt er te verdienen ?

Het gaat om vier paketten bestemd voor netwerkradio (enkel te ontvangen in de grote steden) waaronder pakket 1 bestemd is voor een generalistische radio – alweer dezelfde eenheidsworst als vandaag op FM ? -, pakket 2 krijgt een Vlaamstalig/Nederlandstalig format en pakket 3 en 4 mogen vrij ingevuld worden. Daarnaast zijn er 124 pakketjes voor lokale radio bestaande uit 1,2 of 3 naburige frequenties.

 

Met de nieuwe erkenningsronde wil de Mediaminister komaf maken met de ketenradio’s – Top, Stadsradio, Hit, Club FM, Maria, Trendy, Family, VBRO, …  door te verbieden dat dezelfde bestuurders in meerdere VZW’s opduiken. Pakketten met 2 of 3 frequenties moeten dan weer zorgen voor een betere dekking en zouden de leefbaarheid van de vermaledijde lokale radio ten goede komen.

 

Bijna 5 maanden nadat het Vlaams parlement in december vorig jaar het nieuwe radiodecreet unaniem goedkeurde, trad het dus in werking en kan je een dossier (of meerdere) indienen. De aministratieve molen heeft een lange weg afgelegd: advies bij de SARC, Raad van State, tweede en een derde goedkeuring.  Maar eindelijk kunnen de geïntresseerden nu in actie schieten.

Alle info: https://cjsm.be/radio-erkenningen

Meer info lees je op Lokale radio in Vlaanderen

 

Lokale radio in Vlaanderen

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-17

Radio PROS met 'Bloemen voor Moeder' op 'Moederkensdag'

 Radio PROS met 'Bloemen voor Moeder' op 'Moederkensdag'

 

Op (moederdag) zondag 14 mei werd het voor vele moeders nog een extra geluksdag...want een mobiele ploeg van de Prossers was een ganse namiddag op pad met bloemetjes voor/naar een paar rusthuizen (WZC's) in de streek.De ploeg werd er zeer hartelijk ontvangen en de bloemetjes vonden meteen hun weg naar de (vele) kamers.

 

14-5-2017 PROS en Bloemen voor Moeder de mobiele ploeg.jpg

 

Maar niet alleen rusthuizen waren het doel van de hele organisatie ook trouwe luisteraarsters (moeders) werden op het onverwachte moment bediend met een hele mooie grote ruiker bloemen.De meesten waren zich van niks bewust en soms was het zelfs emotioneel om zien.Die ruikers werden aangevraagd door hun kinderen in de PROS-programma's.Bij het overhandigen van de ruiker werd ook een korte boodschap, opgemaakt door de aanvrager, afgelezen ten huize.

 

DSCN7920.jpg

 

Radio PROS denkt dus altijd een klein stapje verder...niet alleen muziek is belangrijk, ook een ruiker bloemen kan soms wonderen doen.

DSCN7922.jpg

DSCN7943.jpg

 

Een hele week werk was er aan vooraf gegaan om alles te organiseren en het mag gezegd, alles verliep rimpeloos!

 

Radio PROS zet moeders in de bloemetjes voor Moederdag en geeft 70 boeketten en 550 bloemetjes weg!

 

Radio PROS heeft in het verleden al dikwijls zijn warme hart getoond en dit was dit jaar voor Moederdag niet anders.
Luisteraars konden een aanvraag richten naar radio PROS met motivatie waarom net hun moeder een speciale attentie verdiende deze Moederdag, 70 aanvragen werden hieruit geselecteerd.
 
30 moeders wonende in Aaigem, Aalst, Appelterre, Denderhoutem, Denderleeuw, Geraardsbergen, Haaltert, Heldergem, Hofstade, Kerksken, Meerbeke, Mere, Moerbeke, Onkerzele, Voorde, Woubrechtegem en Zandbergen mochten persoonlijk een heel mooi boeket bloemen thuis ontvangen uit de handen van dj Tim Schippers, dj Stef, dj Jan Backer, dj Tom Callebaut, dj Peter Schepens (voorzitter), dj Pieter Van Banden, dj Soul Stonzy, Kirsten Cobbaut (ondervoorzitter), Anja Sonck (verantwoordelijke public relations) en Anja De Saeger (verantwoordelijke ledenadministratie).
 
40 moeders mochten een boeket ophalen in het radio PROS praathuis.
 
Bovenmeer bezorgden zij eveneens op Moederdag 550 individueel verpakte bloemetjes aan de vrouwelijke bewoners van rust- en verzorgingscentra Carpe Diem in Voorde, De Pastorij in Denderhoutem, Sint-Anna in Haaltert en Sint-Jozef in Haaltert, Rodenbach in Denderleeuw en Wilgendries te Aspelare.
Ook Sint-Vincentius in Aaigem werd voorzien van de nodige bloemetjes, doch deze werden door een aantal afgevaardigden persoonlijk afgehaald in het radio PROS praathuis.
Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum Goessens Aaigem, Flowerline-DS Peter De Smet Kerksken, Bloemen Esmeralda Denderhoutem, Bloemenpaleis Stockman Kerksken, Di Fiori Denderhoutem, Bloemencenter Johannita Nieuwerkerken, Acanthus Mere, Bloemen Erica Meerbeke, Agreflor BVBA Erpe-Mere en de luisteraars van radio PROS.

Beide initiatieven werden ondersteund en aangemoedigd door het volledige radio PROS bestuur en werden opnieuw met heel veel enthousiasme en dankbaarheid onthaald waarbij er zelfs af en toe een traantje van geluk vloeide!
 
Voor komende Vaderdag

Voor komende Vaderdag kunnen luisteraars een aanvraag richten naar tim@radiopros.be of via telefoon naar 070 22 22 50 met de motivatie waarom net hun vader een speciale attentie verdient op Vaderdag.
We selecteren hieruit 2 aanvragen en deze vaders mogen op Vaderdag een heel mooie prijs - geschonken door Electro Herman Haaltert en Huis Goubert Denderhoutem - afhalen in het radio PROS praathuis Leistraat 5 9450 Heldergem.
 

Hieronder ziet u een beeldverslag van de toch wel zeer zware namiddag voor de ploeg van de wegenwacht (wegenbloem). Niet minder dan 450 bloemetjes werden netjes verpakt en uitgedeeld in de diverse rusthuizen in het uitzendgebied.Daarenboven gingen wel bijna 200 ruikers bloemen de deur uit !!!.

 

Op de website van Radio PROS  (bij foto's 2017) ziet u binnenkort nog meer foto's van de geslaagde actie.

Lees ook in dagblad Het Laatste Nieuws : Radio P.R.O.S.verrast mama's met boeket bloemen (15/5/2017)

 

9729593.jpg

 

Lees ook via Pers Regio Dender: Radio PROS zet moeders in de bloemetjes... (15/5/2017)

 

Radio-PROS-Moederdagactie-Persregio-Dender.jpg

Hieronder foto's in groter formaat zien? Op klikken !

DSCN7915.jpg

DSCN7916.jpg

DSCN7917.jpg

DSCN7918.jpg

DSCN7919.jpg

DSCN7920.jpg

DSCN7921.jpg

DSCN7922.jpg

DSCN7923.jpg

DSCN7924.jpg

DSCN7925.jpg

DSCN7926.jpg

DSCN7927.jpg

DSCN7928.jpg

DSCN7929.jpg

DSCN7930.jpg

DSCN7931.jpg

DSCN7932.jpg

DSCN7933.jpg

DSCN7934.jpg

DSCN7935.jpg

DSCN7936.jpg

DSCN7937.jpg

DSCN7938.jpg

DSCN7939.jpg

DSCN7940.jpg

DSCN7941.jpg

DSCN7942.jpg

DSCN7943.jpg

DSCN7945.jpg

DSCN7946.jpg

DSCN7948.jpg

DSCN7947.jpg

DSCN7949.jpg

DSCN7950.jpg

DSCN7951.jpg

DSCN7952.jpg

DSCN7955.jpg

DSCN7956.jpg

Méér foto's ziet u op de website van Radio PROS of klik meteen op deze link!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

'Zeg het eens met bloemen voor Moederdag' bij Callebaut & Bakker

 

Op zaterdagmorgen 13 mei werd er niet alleen ingegaan op het Eurovisie Songfestivalgebeuren in de Ontbijtradio tussen 9 en 12 bij 'Callebaut & Bakker' maar werden er ook letterlijk gratis bloemetjes uitgedeeld aan alle moeders die zich spontaan kwamen aanbieden in de studio tijdens het programma.En geloof het of niet maar de studio geurde heerlijk...nog nooit meegemaakt in de geschiedenis van PROS...heerlijk welriekende live radio dus!

Hieronder kan u zich een idee geven van de situatie.

Callebaut en Bakker Radio PROS 13-5-2017 Ontbijtradio.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

21:03 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-17

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

 

De samenvattingen van de Belgische competitie Jupiler Pro League zijn vanaf volgend seizoen te zien op de commerciële tv-zender VIER. Tot op heden waren de samenvattingen te zien bij de VTM. Kabelaar Telenet heeft de rechten van de samenvattingen gekocht en een deal gesloten met VIER voor het uitzenden hiervan. Het gaat om de rechten vanaf het volgend seizoen tot en met 2020.

 

3269498046.jpg

                                                                                           Foto:sporza.be

Voor het uitzenden van de live-beelden van de wedstrijden in de hoogste divisie van het Belgisch voetbal kan de liefhebber ook de komende jaren terecht bij Telenet/Play Sports. Telenet/Play Sports is de grote winnaar geworden van de onderhandelingen voor het nieuwe voetbalcontract. De live matchen blijven de komende drie jaar op Play Sports en ook de samenvattingen komen in handen van Telenet

Het gaat wel over niet-exclusieve rechten, wat betekent dat aanbieders als Proximus en Orange eventueel  ook nog de beelden kunnen verwerven. In Wallonië blijft kabelaar VOO de live-beelden van de Jupiler Pro League uitzenden. De samenvattingen blijven te zien bij de publieke tv-zenders van de RTBF.

 

De Pro League had de ambitie om vanaf volgend seizoen 100 miljoen euro per seizoen op te halen, maar dat doel is volgens diverse media in België niet bereikt. Het nieuwe contract zou wel 16 procent meer inkomsten geven voor de clubs uit de Pro League. Het vorige contract werd afgesloten voor ongeveer 80 miljoen euro.

 

Mediamagazine.nl

 

Voor de voetballiefhebber verandert er niet al te veel vanaf volgend seizoen. U kunt nog altijd op sporza.be terecht voor de goals, opvallendjes en andere clips van de matchen uit de Jupiler Pro League.

Ook Extra Time blijft uw vaste afspraak op maandag voor een nabeschouwing van de afgelopen speeldag.

Waar kun je vanaf volgend seizoen de Jupiler Pro League volgen?

  • Live voetbal: Play Sports (en eventueel ook nog Proximus en/of Orange)
  • Samenvattingen: Vier
  • Goals en andere clips: Sporza.be (en Play Sports)
  • Extra Time op maandag: Canvas
 
Tijdsbalkje rood.gif
 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-17

StuBru:Linde Merckpoel naar de nieuwe locatie van Music for Life

StuBru:Linde Merckpoel naar de nieuwe locatie van Music for Life

 

Zo zweeft Linde Merckpoel naar de nieuwe locatie van Music for Life

Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke: dat wordt de nieuwe thuis van de Warmste Week van Music for Life. Studio Brusselgezicht Linde Merckpoel vloog vanmorgen met de helikopter van de vorige locatie, De Schorre in Boom, naar Wachtebeke. Met een parachutesprong verwelkomde ze de nieuwe thuis van Music for Life. Een overzicht van haar traject.

 

Lees HIER het volledige verhaal op de website van Studio Brussel.

 

Lees HIER het verhaal op De Redactie: Zo kwam MFL-stunt van Studio Brussel tot stand: "Technisch huzarenstukje"

 

 

Klembord01.jpg

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:56 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-17

Vrolijk Pasen !

 

vrolijk pasen.jpg

Pasen, feest in duizend kleuren en smaken

Meer over Pasen lees u HIER

2712722498.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-17

Ontdek het nieuwe spiksplinter weer bij de VRT !

Ontdek het spiksplinter nieuwe weer bij de VRT !

 

Het weer, het is zowat het belangrijkste gespreksonderwerp tussen vrienden, kennissen, collega’s of onbekenden op straat. En vandaag misschien nog iets meer dan anders, want "Het weer" op de VRT ziet er vanaf vandaag helemaal anders uit. Nieuwe hoogstaande technologie, nog meer feiten en heldere informatie. Maar… met dezelfde vaste waarden: Sabine Hagedoren en Frank Deboosere. Ontdek samen met hen wat er allemaal verandert.

 

het WEER VRT.jpg

 

"Morgen ben ik er weer, met… ander weer!" Het zou een citaat van Frank Deboosere kunnen zijn van gisteren, want vandaag krijgt u inderdaad een ander weerbericht op de buis. En "anders" is een understatement.

 

Het zal dag en nacht verschil zijn. Weg met de oude bestofte technologie, welkom in de nieuwe virtuele weerstudio. De VRT gaat voor een compleet opgefrist weerbericht. Hoogstaande technologie zal "Het weer" een eigentijdse look geven. Voor het eerst wordt het datasysteem gekoppeld aan virtuele technologie en de kijker zal nog meer ondergedompeld worden in het weer van de dag dankzij beelden en foto’s.

 

Frank en Sabine zullen de kijkers ook nog meer feiten kunnen voorschotelen. Ze zullen voortaan ook verder vooruitblikken, zes dagen in plaats van vier nu; volgens Deboosere op vraag van de kijkers. "Verder vooruitblikken houdt wel meer risico in natuurlijk, maar dit doen we echt op vraag van onze kijkers. We bedienen hen ook met extra informatie als dat relevant is: we gaan al eens dieper in op een actueel weerfenomeen of richten de blik op uitzonderlijk weer ergens anders in de wereld."

 

het weer op de vrt opklaringen.jpg

 

Door de nieuwe look van "Het weer" zullen de kijkers het weer ook zelf kunnen beleven, belooft Deboosere. "Je zal in de huiskamer echt kunnen ervaren hoe het weer vandaag was. Op een mooie lentedag zal het licht anders zijn dan op een donkere herfstdag bijvoorbeeld. We beginnen ’s avonds met een bewegend beeld van de dag, zodat je als kijker het weer echt aanvoelt."

 

De nieuwe studio wordt niet alleen voor de kijkers een grote aanpassing, ook voor de weerman en weervrouw zelf. De studio is volledig geautomatiseerd: Frank en Sabine sturen alles zelf en elke stap die ze zetten heeft een impact op het beeld achter hen. "Door alle technische snufjes in een volledige green key-studio hebben we het weerbericht echt zelf in handen en bedienen wij alle knopjes", legt Deboosere uit.

 

Alles in handen hebben, heeft echter ook zijn gevolgen. "We zullen er dus echt ons hoofd moeten bijhouden. Als ik een beetje naar links stap, dan wordt onmiddellijk door de computer berekend hoe het beeld achter mij moet zijn."

 

het weer op de vrt 13°.jpg

 

"Het is nog een beetje wennen, maar het voelt zo goed aan", zegt Deboosere. "Het is zeker al tien jaar geleden dat "Het weer" nog eens een grondige facelift kreeg, dus heel fijn dat we nu voluit deze eeuw binnenstappen." De weerman en weervrouw zijn naar eigen zeggen goed voorbereid, toch zal het een spannende dag worden, geeft Hagedoren toe. "Een nieuwe lente met een vernieuwd weerbericht geeft mij een eerste schooldaggevoel. Ook al ben ik zeer goed voorbereid, uitgerust en trek ik mijn beste kleren aan, het blijft erg spannend."

 

Het gloednieuwe weerbericht is vandaag voor het eerst te zien om 13.31 uur op Eén, vlak na "Het Journaal".

 

658578859.jpg

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

09:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-17

Definitief:Geen roamingkosten meer vanaf 15 juni

Definitief:Geen roamingkosten meer vanaf 15 juni

 

Vanaf 15 juni 2017 worden roamingkosten definitief afgeschaft. Het Europees Parlement heeft daarover een wet aangenomen. Bellen en surfen op vakantie in andere landen van de Europese Unie zal dus evenveel kosten als thuis.

 

2015.jpg

 

Op 31 januari had het Europees Parlement de hervorming van de groothandelsmarkt voor roaming al goedgekeurd, de stemming van vandaag werd dan ook beschouwd als een formaliteit. Maar er is nu dus een akkoord over de groothandelsprijzen tussen het parlement en de lidstaten.

 

Daardoor is het nu definitief: ten laatste op 15 juni 2017 worden de roamingtarieven afgeschaft. Vanuit een ander EU-land zal u dus hetzelfde betalen voor een sms, een telefoongesprek of het gebruik van internet als vanuit België. 

 

Vanaf dan zullen de groothandelstarieven voor mobiele data nog maximaal 7,70 euro per gigabyte bedragen. Per jaar zal die prijs dalen, tot 2,5 euro per gigabyte in 2022. Voor telefoongesprekken zal de grens op 3,2 eurocent per minuut liggen en voor sms'en dalen de tarieven van 2 naar 1 eurocent.

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-17

Waar komt 1 april-traditie vandaan?

Waar komt 1 april-traditie vandaan?Op de lagere school werd er vroeger geroepen: 'op 1 april verloor Alva zijn bril'. Het moet echter een traditie zijn van ver voor het tijdstip dat Alva in 1572 Den Brielle (in Nederland) verloor aan de Watergeuzen.

 

                 1 aprilAprilvis
   

Andere landen kennen namelijk ook de traditie van 1 april, maar onder een andere naam. Vlaanderen heeft zijn 'Verzenderskensdag', Duitsland de 'Narrentag' en Engeland 'All Foolsday'. De voor de gek gehouden Engelsman heet 'April Fool'. In Frankrijk heet zo iemand 'Poisson d'Avril'. De traditie is in ieder geval met de Europese emigranten de wereld in getrokken, zodat eigenlijk over de hele wereld 1 april bekend is.Er schijnt een verband te bestaan met de Romeinse Narrenfeesten, de zogenaamde Quirinalia. Ze werden in Rome gehouden op 17 februari. Op die dag kon men de vergeten offers inhalen (domorenfeest). Op zich kan dit echter al een aprilgrap zijn, omdat de bron onbetrouwbaar is. Hij beweert b.v. dat dom van de grammaticale stam van 'doof' komt en daar de link ligt met het doorgeven van onmogelijke berichten.

              

1-aprilgrappen haal je n.l. uit met onnozele (goedgelovige) zielen en in zijn oervorm is het de kunst om iemand een onmogelijk bericht door te geven en hem daar naar te laten handelen.Dit zijn er nog uit mijn schooltijd.Ik stel u wél gerust, ikzelf was niet het slachtoffer...maar was er wél bij toen de leraar in de klas zijn 'uitverkorene' uitzocht...

 

   'Haal eens naar het magazijn de floeren vijl om wat bij te vijlen'...
   'Haal eens het ronde vierkant bij de supregent '...
   'Haal in het magazijn even een vierkante schroef'...

 

Ook nog van vroeger...(nu bestaat er geen radiotax meer natuurlijk)...

'Zwartluisteraars' wijsmaken dat de (vroegere) RTT illegale radiotoestellen niet kon terugvinden (of opsporen) als er aan de straatkant van het toestel zilverpapier werd opgeplakt !

        

Vandaag dus wél opletten...zeg dus niet dat u het 'nog' niet wist !

 

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-17

Duitsland:Vandaag omschakeling naar DVB-T2 signalen

Duitsland:Vandaag omschakeling naar DVB-T2 signalen

 

In Duitsland wordt vandaag-29-maart overgeschakeld op de allernieuwste DVB-T2 norm met de H.265 Codec, ook wel HEVC genoemd. Dat betekent dat de Duitse Digitenne (de VRT en RTBF gebruiken voorlopig nog de oude norm DVB-T), bestaande uit een publiek Free To Air aanbod en het gecodeerde abonnement pakket 'freenet' met commerciële zenders, alleen nog met de specifiek geschikte apparatuur is te ontvangen.

 

Veel apparatuur die al op de markt was en DVB-T2 tuners heeft, maar dan in de oudere H.264 norm, wordt onbruikbaar net als alle oude DVB-T materiaal. Volgens verkoopcijfers uit de branche werden in januari 165.000 geschikte ontvangers verkocht in Duitsland.

 

Logo DVB-T2.jpg

In totaal is nu dus toch al een half miljoen geschikte ontvangers verkocht. Dat is verhoudingsgewijs tot DVB-T gebruik in Nederland zeer zeker niet veel (in Vlaanderen zal dat aantal wellicht nog véél minder zijn).

 

Het marktaandeel van DVB-T is trouwens ook niet al te groot in Duitsland en zeker met het coderen van een deel van het aanbod blijft dit naar verwachting klein. In de nieuwste tv-toestellen zit intussen meestal wel een DVB-T2  H.265 decoder, maar alleen apparatuur met het groene DVBT-2 logo kan ook het gecodeerde aanbod van Freenet ontvangen (als je dus betaald aan de provider).

 

Wie in de Nederlandse grensregio's (of in Vlaanderen dus in de grensstreek met Duitsland) woont en Duitse DVB-T ontvangt en beeld wil hebben/houden moe(s)t ook nieuwe apparatuur aanschaffen.

 

antenne richten.jpg

 

Trouwens op 13 maart j.l.viel het oude signaal al tijdelijk uit. Dan vonden in Düsseldorf en bij de belangrijkste zendmast in Langenberg (de 'horizontale' hoofdzender) werkzaamheden plaats die samenhangen met de switch naar DVB-T2.

 

TotaalTV(Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-17

Tv- en radiozenders zetten samen hun schouders onder 12-12-actie

Tv- en radiozenders zetten samen hun schouders onder 12-12-actie

 

Medialaan, SBS en VRT hebben de handen in elkaar geslagen om hun steentje bij te dragen aan de geldinzamelactie voor de twintig miljoen mensen die in Afrika honger lijden. Het Consortium 12-12 startte sedert gisteren een reclamespotcampagne om de Vlamingen op te roepen om te doneren voor noodhulp.

 

12-12.jpg

 

De hongersnood in de Hoorn van Afrika wordt veroorzaakt door gewapende conflicten, klimaatfactoren en extreme armoede. Het Consortium 12-12 wil met noodhulp de 20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria helpen. Bijna anderhalf miljoen kinderen leiden ernstige ondervoeding en zijn in gevaar.

De Vlaamse omroepen VRT, Medialaan en SBS gaan met overtuiging in op de vraag van het Consortium om de spot de komende drie weken uit te zenden op hun tv- en radiozenders. Op die manier willen de omroepen hun steentje bijdragen tot deze actie.

"De sense of urgency is groot. We moeten nu handelen. Dit gaat over kinderen die honger lijden en morgen kunnen sterven als wij niet helpen. We danken de tv- en radiozenders voor hun steun. Hoe meer mensen we bij ons kunnen bereiken en overtuigen, des te meer mensen we ginder kunnen redden.”, zegt Philippe Henon, woordvoerder 12-12.

 

Tegelijkertijd met de campagne zal VRT de Vlaming op de hoogte houden van de situatie in Afrika. Reporter Stijn Vercruysse is vanaf vandaag in de Somalische hoofdstad Mogadishu en zal vandaar uit plaatsen opzoeken waar de nood het hoogst is.

 

Zowel voor radio, tv als online zal hij verslag uitbrengen: Hoe gaan de NGO’s te werk om de hongersnood te bestrijden? Waar gaat het geld naartoe? Wat zijn de oorzaken van hongersnood? Wat is de invloed van het klimaat? Bestaat er een oplossing om hongersnood definitief te stoppen? Wat doet ondervoeding met een lichaam?

 

Verder brengt VRT de docureeks Niemandsland opnieuw onder de aandacht, hiervoor bezocht Rudi Vranckx onder meer de landen die nu door de hongersnood getroffen worden. Niemandsland zal opnieuw te bekijken zijn op VRT NU.

 

Op Ketnet zorgt Karrewiet op dinsdag 28 maart omstreeks 18u voor een special op kindermaat over de problematiek van hongersnood.

 

Het Consortium 12-12 stelt haar rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 open voor giften ten voordele van de slachtoffers van de hongersnood. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar (tot eind 2017).

 

Informatie staat op de website 1212.be, waar individuen, groepen of instellingen ook giften kunnen doen en benefietacties kunnen opzetten.

 

De Redactie

 

HIER kan je luisteren (of de link downloaden) van het 30 seconden durend spotje !

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende